ALDEQUAT концентрат 1л
ALDEQUAT концентрат 1л
АЛДЕКВАТ концентрат 1л
Алдекват е концентрат не съдържащ формалдехид, феноли или свободен хлор. Активните му съставки са биоразградими. Съдържа инхибитори на корозия и различните водоустойчиви материали могат многократно да бъдат третирани, без да бъдат увреждани. Алдекват има нисък алергичен потенциал и не оказва алергизиращо действие върху ползвателите. Притежава широк спектър на гермицидно действие при ниска концентрация на работния разтвор. Лесно разтворим, работните му разтвори са приятно ароматизирани и са годни за употреба до 14 дни.
Алдекват е предназначен за ръчно или машинно почистване и дезинфекция на водоустойчиви (пластмасови, метални, керамични, санитарен фаянс, стъклени, боядисани дървени и др) повърхности в здравни и лечебни заведения, обекти с обществено предназначение (училища, детски градини, социални заведения, хотели, козметични и спортни обекти), фармацевтична и козметична промишленост.
Активни вещества:
- Глутаров алдехид – 0.5 g /100g
- Глиоксал – 12g /100g
- Дидецилдиметиламониев хлорид - 5g /100g
- 1,6-Дихидрокси-2,5-диоксахексан – 2g /100g
Начин на употреба:
- Алдекват се доставя като концентрат и трябва да се прилага в съответствие с препоръчаните концентрации и време на експозиция. При приготвяне на работните разтвори използвайте подходящи средства за индивидуална защита. Използвайте приложената мерителна чашка или други автоматични дозиращи устройства за бързо, лесно и удобно приготвяне на работния разтвор.
- Препаратът се разтваря във вода (при стайна температура) като, при дозиране с мерителна чашка, първо съответният работен съд се напълва с вода и после се добавя определеното количество препарат. След кратко разбъркване препаратът е готов за употреба. Няма изисквания по отношение на твърдостта на водата. Дезинфекцията се извършва чрез забърсване до пълно омокряне на повърхностите с достатъчно количество разтвор посредством подходящо средство или устройство (машина).При прилагането на препарата за дезинфекция на повърхности и предмети влизащи в контакт с храни, същите след изтичане на експозиционното време се изплакват с питейна вода