АМБРОЗИЯ ВИТАМИН B12 5000 мкг + фолиева киселина

ИЗЧЕРПАН
58956
Опаковка
30 мл

АМБРОЗИЯ ВИТАМИН B12 5000 мкг - ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капки

Ambrosia B12 5000 мкг + Folic acid

 

Витамин В 12 съдържа кобалт, заради което се нарича още кобаламин. Той е водоразтворим витамин. Произвежда се в храносмилателната система на животните. Това е единственият витамин, който не може да се набави от растенията и слънцето. Витамин В 12 оказва директни и недиректни положителни въздействия върху организма. Спомага за правилното функциониране на кръвоносната и нервната система. Засилва имунитета, подобрява психологическата функция и допринася за синтеза на ДНК. Намалява отпадналостта и умората, спомага за усвояване на мазнините, въглехидратите и протеините в организма.

Фолиевата киселина е известна още като "Фолат". Тя е водно разтворима и принадлежи към витамините от група B. По-точно това е витамин В9 или фолацин. Играе главна роля в биохимичните реакции в човешкото тяло. За правилното функциониране на ДНК, деленето на клетките и възстановяването на клетъчната маса е необходима фолиева киселина. Тя е от изключително значение и за синтеза на белите и червените кръвни телца. Заедно с витамин В12 допринася за нормалното функциониране на кръвотока. Фолиевата киселина взема участие и в метаболизма на някои аминокиселини като хомоцистеина.

 

Състав:

Метилкобаламин 50 мкг
Фолиева киселина 400 мкг
  • Други съставки: вода; калиев сорбат /консервант/;стевиол гликозиди 200 мг /литър /подсладител/;гума ксантан /емулгатор/ и лимонена киселина /регулатор на киселинността/.

 

Начин на употреба:

  • Разклатете преди употреба!
  • Дневната доза от 10 капки се накапва в мерителната лъжичка.
  • За по-добро усвояване се приема под езика.
  • Не съдържа алкохол!
  • Продукт, подходящ за вегани и диабетици!
  • Дневната доза не трябва да се превишава!
  • Не е заместител на разнообразното хранене!

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg