ОРГАНИЧЕН ВИТАМИН D капсули AQUASOURCE

В наличност
56645
55.00 лв.

Опаковка
60 капсули

ОРГАНИЧЕН ВИТАМИН D капсули АКВАСОРС

ORGANIC VITAMIN D capsules AQUASOURCE

 

Витамин D, известен като „витамина на слънчевата светлина“ е важен витамин, който организмът трябва да синтезира чрез излагане на слънце.

Съветите да намалим максимално излагането на слънчеви лъчи, за да сведем до минимум риска от увреждания на кожата, причинени от слънцето, допълнително усложняват получаването на достатъчно слънчева светлина за естественото производство на витамин D.

Витамин D работи с калция в тялото като подпомага усвояването и използването му от организма. 

 

Защо витамин D и калцият са толкова важни?

И двете помагат поддържането на нормални кости, зъби, както и на мускулната функция. В допълнение калцият допринася за нормализиране на енергийния метаболизъм, невротрансмисията, съсирването на кръвта и нормалното действие на храносмилателните ензими. В същото време витамин D подпомага нормалната функция на имунната система и участва в процеса на деление на клетките. AquaSource вярва, че организма винаги преработва по-добре естествено добитите храни, отколкото синтетичните продукти. Поради тази причина осигуряваме витамини и минерали от напълно натурални източници с минимална външна намеса или обработка. Открихме, че възможно най-добрия източник на витамин D са органичните гъби на прах, които осигуряват много чиста и силна форма на витамин D2. Те се отглеждат без пестициди и с минимална обработка, за да се осигури органично сертифициран прах, подходящ за вегетарианци и вегани. Червените водорасли (sp.Lithothamnion) са рядък и уникален вид водорасли, известен като „перфектният природен източник на калций“, който се намира недалеч от бреговете на Ирландия.

Кой би имал полза от допълнителен прием на витамин D? Смята се, че до 50% от населението на света не получава достатъчни количества витамин D, но определени групи, които биха имали по-големи ползи са:

 • бременни и кърмещи жени; 
 • бебета и малки деца под пет годишна възраст; 
 • хора над 65 годишна възраст; 
 • хора, които не се излагат на достатъчно слънчева светлина като такива, които покриват кожата си, когато излизат навън, или пък такива, които прекарват повече време в затворени пространства; 
 • хора с по-тъмен цвят на кожата – например от африкански, афро-карибски и южно-азиатски произход.

 

Съдържание

Lithothamnium sp. на прах (червени водорасли), осигуряващи калций , Органична Алфалфа, Органични гъби на прах , осигуряващи  витамин D, Капсула: Растителна целулоза

 

Указания за употреба:

Вземат се от 1 до 2 капсули дневно.

Още от AquaSource
 1. ЛИВЪР КЛЕНЗ капсули AQUASOURCE
  ЛИВЪР КЛЕНЗ капсули AQUASOURCE
  100.00 лв.
 2. LIGHTEN-UP AQUASOURCE
  LIGHTEN-UP AQUASOURCE
  104.00 лв.
 3. МУУН БАЛАНС капсули AQUASOURCE
  МУУН БАЛАНС капсули AQUASOURCE
  79.00 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg