PLANTIS AROMAX 3 Тинктура за черен дроб и жлъчка Artesania Agricola

В наличност
68680
19.19 лв.
Опаковка
50 мл
Баркод (EAN)
8435041035681

AROMAX 3 Тинктура за черен дроб и жлъчка

 

Хранителната добавка Aromax3 Plantis стимулира жлъчния поток, предпазва от възпаление жлъчния мехур и помага при детоксикацията на черния дроб и жлъчката. Освен това подобрява метаболизма. Полезните й свойства се дължат на екстрактите от глухарче, бял трън, болдо, лечебен росопас и мента, които предпазват от увреждания черния дроб и жлъчката, съдействат за по-бързата им регенерация при увреждане и нормализират функциите на органите.

  • Ментата, която е част от Aromax 3 Plantis, подобрява храносмилането, като увеличава секрецията на жлъчката и така спомага за ускоряването на процеса на смилане на храна. Тя се бори и с метаболните проблеми, като подуване, запек и болки в корема. Поддържа нивата на холестерола в нормални граници.
  • Веществата съдържащи се в лечебния росопас – алкалоиди, органични киселини, флавоноиди и танини - повлияват диуретично. Освен това притежава и спазмолитично, потогонно, отхрачващо и жлъчегонно действие, като нормализира обмяната на веществата. Научно доказано е, че повлиява благоприятно и върху заболявания като камъни в бъбреците и жлъчката и при храносмилателни проблеми.
  • Листата на болдо са известни със силно изразените си терапевтични качества при проблеми с жлъчката и стомаха. Лечебните им свойства се дължат на това, че са богати на над 20 алкалоиди, етерични масла и антимикробни флавоноиди. Болдо повишава секрецията на жлъчката и улеснява нейното освобождаване. Ефективен и при пречистване на черния дроб и инфекции на пикочните пътища.
  • Глухарчето е богат източник на фибри инулин, което активира чревната перисталтика и насърчават бързото освобождаване от токсини и излишни течности.Подпомага отслабването, заради способността му да насърчава детоксикацията и да увеличава движението през долната част на храносмилателния тракт, но също и заради калия, съдържащ се в него. Подходящо е при лечение на черен дроб от цироза и стеатоза. Съдържанието на горчиви вещества в растението засилва секрецията от жлъчния мехур, което води до изхвърлянето на натрупаните токсини.
  • Белият трън е един от най-ефективните средства, подкрепящи нормалното функциониране на жлъчката и черния дроб. Това се дължи на активната му съставка - силимарин. Тя предпазва чернодробните клетки от действието на свободните радикали и спомага за регенерацията им. При проблеми с жлъчката помага, като стимулира синтеза на глутатион и белтъци.

 

Състав:

  • Ароматен концентрат от: бял трън, болдо, росопас, глухарче, мента (хидроалкохолен екстракт съдържащ 30% алкохол).

 

Начин на употреба:

  • По 10- 15 капки при нужда, разтворени в чаша вода.
  • Не приемайте в неразреден вид!
  • Разклатете добре преди употреба.

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg