БИЛКОВА СМЕС ЗА НАЛОЖЕН ПЕЛИН Здравец
В наличност
1559
БИЛКОВА СМЕС ЗА НАЛОЖЕН ПЕЛИН Здравец
Пелинът е оригинално, българско, нискоалкохолно, билково вино, леко наситено с въглероден двуокис, който му придава приятен резлив вкус. По-ниското алкохолно съдържание, приятната горчивина, леката сладост, резливият вкус и ароматът на пелин, билки и плодове правят пелиновото вино уникално и специфично за България питие. В зависимост от технологията се различават два типа пелин - наложен и обикновен. По-сложна е технологията на наложения пелин. Тя обаче осигурява по-високо качество и естествена резливост.
Начин на употреба:
- Първи начин:
Билките се увиват в марля или тензух и се накисват във виното за 20-30 дни, като през това време няколко пъти се извършва претакане. След посочения период виното е готово за консумация. Тензухът с билките може да остане в съда с виното и при всяко изтакане да се долива ново вино. -
Втори начин:
Билките се запарват с 500 мл вряла вода и престояват три часа. След това запарката се прецежда и се прибавя към виното. Отлежава 30 дни.
Една опаковка билки се използва за 20 литра вино.
Състав:
- Пелин стрък, бял равнец стрък, червен кантарион стрък, жълт равнец стрък, мащерка стрък, босилек стрък, маточина лист, градински чай лист, бъз цвят, лайка цвят, бял оман корен, кориандър плод.
Още от ЗДРАВЕЦ