БИО БРАШНО от ЖЪЛЪДИ Dary Natury
БИО БРАШНО от ЖЪЛЪДИ Dary Natury
100% органично брашно от жълъд 500 g е ценен хранителен продукт със запомнящ се ароматен вкус. Подходящ е за заместване на стандартните брашна при глутенова непоносимост или за придържане към по-здравословен начин на живот. Отличава се с високо съдържание на важни витамини и минерали, което го прави подходящ при недохранване, физическо изтощение, анемия и други подобни състояния. Брашното от жълъд е хранителен продукт, произведен от ядките на жълъди. Може да се приготви от различни видове жълъди, което води до различна консистенция, но запазва полезния химичен състав. Брашното е богато на фибри, които подпомагат храносмилането и отслабването. Заради енергийния си принос, е популярно сред фитнес ентусиастите и спортуващите.
- Насища организма с фолиева киселина и пиридоксин (витамини В6 и В9)
- Снабдява с антиоксидантни витамини А и Е
- Богат на калий, манган и желязо
- Подобрява храносмилането
- Подпомага отслабването, заради нискокалорийния си характер
- Инхибира растежа на бактерии
- Подобрява оралното здраве и подсилва венците
- Повишава плодовитостта
- Облекчава симптоми при астма, бронхит и кашлица
- Тонизира и повишава устойчивостта на организма
- Действа укрепващо при физическо изтощение, анемия и хронична умора
- Регулира менструацията и намалява кървенето
- Повишава енергийните нива
- Помага при заболявания на пикочните пътища и пикочния мехур
- Намалява отоците и подуването
- Пречиства организма
- Препоръчва се за профилактика на панкреатит, диабет и артрит
Състав:
- Печени и смлени жълъди (от контролирано био земеделие).
Хранителни стойности в 100 g:
Енергия | 1355 Kj/322 kcal |
Мазнини | 5.1 g |
от които наситени | 0.9 g |
Въглехидрати | 73.4 g |
от които захари | 9.9 g |
Фибри | 16.8 g |
Белтъчини | 4.1 g |
Сол | 0.0 g |
Калий | 450.0 mg |
Калций | 74.0 mg |
Фосфор | 73.0 mg |
Магнезий | 34.0 mg |
Витамин B3 | 2.1 mg |
Начин на употреба:
- Подходящо за печене на хляб, кифлички, сладки и други продукти.
- Може да се използва и като добавка към паста, омлети и картофени палачинки.
- Препоръчително е да се използва в съотношение 2/3 брашно от зърнени култури и 1/3 брашно от жълъди.