Чай със лимон и джинджифил

Чаша горещ чай може да помогне при състояния като болезнено гърло, кашлица и проблеми със съня, но това не е всичко. Билките имат безкрайни ползи за човешкото здраве и редовната им консумация може да доведе до благоприятни промени в организма. Нужно е само да знаете кои от тях да използвате, за да постигнете желания резултат.

Ако искате да свалите излишните килограми и да детоксикирате организма си, пиенето на чай може да ви помогне в тази нелека задача. Съществуват чайове, които са известни като ефективно средство, подпомагащо отслабването, и имат силно действие. В тази статия сме ви подготвили информация за най-популярните от тях, както и как да ги употребявате. Останете с нас до края, за да разберете как да превърнете чашата чай в средство за отслабване.

Как да приемате чайове за отслабване за възможно най-добър ефект

Чайовете за отслабване сами по себе си не могат да доведат до големи промени в теглото или до видимо отслабване. Те мога да помогнат да забързате метаболизма си и да се отървете от натрупаните токсини в организма. Но, комбинирайки ги със здравословно хранене и редовна физическа дейност, вие ще забележите промени не само във външния си вид, но и в начина, по който се чувствате. Подготвили сме ви няколко стъпки, които ще ви помогнат да получите максимално добри резултати от чайовете за отслабване в съчетание с активен начин на живот.

  • Превърнете пиенето на чай в приятен ежедневен навик. За целта изберете чай, чийто вкус харесвате. Откажете се от газираните напитки и соковете и ги заместете с билкови или плодови чайове.
  • Забравете за подслаждането със захар. Заместете я с мед или стевия, но най-добре се стремете да пиете чая чист, за да усетите богатия му вкус и да извлечете максимума от всичките му полезни свойства;
  • Пийте чай преди хранене, на празен стомах. Това забързва метаболизма и помага за усвояването на полезните съставки;
  • Направете чай сутринта и го изсипете в голяма бутилка или термос. Така ще имате достатъчно количество за през целия ден;
  • Хранете се здравословно и живейте активно. Комбинирайте пиенето на чай за отслабване със здравословна диета и чести тренировки, за да постигнете най-добри резултати.

Чай с канела

Кои са най-ефективните чайове за отслабване

Ефективните чайове за отслабване съдържат витамини, минерали и антиоксиданти. Те помагат за забързването на метаболизма, потискат апетита и насърчават горенето на мазнини в тялото. В следващите редове ще видите кои са те и какъв е правилният начин да ги консумирате.

Чай от джинджифил

Джинджифилът има невероятни ползи за здравето на човек, затова често се използва в народната медицина. Корените му имат силен и специфичен вкус и се употребяват като подправка в много източни храни и напитки. Чаят от джинджифил има силно антиоксидантно действие и помага за отслабването. Приемът му води до потискане на апетита, подобряване на храносмилането и стабилизиране на кръвната захар. А забързвайки метаболизма, стимулира и изгарянето на излишните мазнини в организма, което води до по-ефективно отслабване.

Чаят от джинджифил е лесен за приготвяне. За целта е необходимо да вземете 3-4 см от корена му и да обелите кората. След това го настържете на ренде или го нарежете на ситно. Залейте с вряла вода и оставете да се запари за 15 минути. Към готовия чай може да добавите мед и лимон. Пие се от 3 до 5 пъти дневно, като задължително трябва да се приема сутрин на празен стомах. Това ще ви помогне не само да отслабнете, но и да подсилите имунитета си.

Китайски чай

Китайският чай е прочут помощник в борбата с излишните килограми. В повечето случаи той представлява смес от зелен чай, лотос, слез, кайсия и листа от бамбук, като може да се добавят и други билки, за да се обогати вкусът. Комбинацията от изброените растения действа пречистващо на организма и спомага за намаляване на токсините. Китайският чай активира пречистване на чревния тракт, затова се препоръчва и при констипация. Приема се веднъж дневно, преди или след хранене.

Китайски чай

Чай от царевична коса

Царевичната коса често се смята за непотребна част от растението, но това съвсем не е така. Тя съдържа редица полезни вещества като витамини, киселини, гликозиди и други, които я правят полезна за нашия организъм. В състава ѝ влизат и фибри, които я превръщат в добър диуретик и отлично средство за регулиране на чревната перисталтика. Чаят от царевична коса стимулира освобождаването на черния дроб от токсични компоненти и помага за редуциране на теглото.

Чаят от прясна царевична коса се приготвя, като към 1 литър вода добавите 20 г коса. Варите 15 минути, като веднага след това прецеждате течността. Полученият чай може да пиете по 3-4 пъти на ден. Предлагат се и готови пакетчета с чай от царевична коса. При тях се използва изсушена коса и приготвянето става бързо и лесно, както с всеки друг чай.

Чай от куркума

Куркумата се смята за една от най-полезните подправки в света. Тя наподобява джинджифила не само по външен вид, но и по състав. Корените и на двете растения съдържат активната съставка куркумин, но в куркумата тя е в по-големи количества, както можете да предположите и от името. Основното действие на куркумина е противовъзпалително, като също така веществото помага на тялото да изхвърли натрупаните токсини, което води до здравословно отслабване.

Чаят от куркума помага за регулиране на храносмилателната система, насърчава детоксикацията на черния дроб и е ефективно средство за отслабване. Приготвя се, като към чаша вода трябва да добавите 1 ч.л. куркума на прах. Затворете съда с капак и варете на слаб огън за около 15 минути. След като чаят е готов, оставете да се запари за 5 минути. Накрая, ако желаете, добавете мед или лимон.

Чай от майчин лист

Майчиният лист (наричан още “сена”), е популярна билка за отслабване, която действа като силен лаксатив. Билката е от семейство Бобови и подобно на много от останалите представители на този род, съставът ѝ включва антрагликозиди. Тези вещества са отговорни за слабителното действие на билката, което помага и за загубата на тегло. Приемането на чай от майчин лист съдейства за освобождаване на чревния тракт от задържаните отпадъчни вещества и предотвратява поемането на токсини. Редовният прием води до изчистване на черния дроб и жлъчката, както и до намаляване на теглото. Чаят се пие вечер преди сън.

Майчин лист

Чаят от майчин лист може да приготвите по два начина. Единият от тях е, като накиснете 1 с.л. от билката в чаша студена вода вечер, а на сутринта прецеждате и изпивате течността. Другият начин е, като направите горещ чай. Сварете 1 с.л. от билката в 200 мл вода за около 5 минути. Прецедете чая и го изпийте преди да си легнете.

Чай от червена боровинка

Червената боровинка е добре позната като ефективно средство за лекуване на възпаления на пикочните пътища, благодарение на своите пречистващи свойства, които елиминират бактериите и възпаленията. Плодовете на растението са богати на витамини, микроелементи, есенциални мастни киселини и каротеноиди, които превръщат растението в изключително полезни за организма. Ключовата съставка в червената боровинка, помагаща за отслабването, се нарича урсолова киселина.Тя спомага за мускулния растеж, подобрява метаболизма и насърчава изгарянето на калории.

Чай за отслабване от червена боровинка може да направите от изсушените плодове от растението. Добавете 2-3 с.л. от тях към 400 мл вряща вода. Оставете да чая да ври на тих огън за 5 минути, след което спрете огъня и го оставете да се запари в продължение на 15 минути. Полученият чай може да пиете в рамките на един ден, а плодчетата може да изядете, за да получите допълнителна доза витамини и антиоксиданти.

Чай от червена боровинка

Това бяха нашите предложения за чайове за отслабване, които ще ви помогнат в борбата с излишните килограми. Доверете се на силата на природата и добавете приема на тези натурални напитки към ежедневната си рутина. Билковите чайове ефективно изчистват организма от натрупаните токсини, забързват метаболизма и стимулират горенето на калории. Съчетайте пиенето на чай със здравословна диета и редовни тренировки, за да получите възможно най-видими и дълготрайни резултати. Натуралните съставки ще подобрят здравето, тонуса и настроението ви. Те ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате видимо по-здрави. Посетете сайта на ePharm, където ще откриете голямо разнообразие от билкови продукти, и поръчайте своя чай за отслабване още сега!