ХИДРАТАЦИЯ

 

Хидратираната кожа е красива кожа.

Чуваме това често, нали?

 

Въпреки че понякога го забравяме, кожата ни е орган, най-големият в човешкото тяло. Кожата има нужда от грижа, липса на стрес, ценни хранителни вещества и много вода.

 

Не, това не е поредната статия на тема „трябва да пием поне 3 литра вода на ден“, въпреки че наистина е добре за цялото тяло да сме добре хидратирани. Днес ще си поговорим за повърхностната хидратация на кожата, разликата между хидратация и подхранване и за това как да разпознаем дехидратираната кожа.

 

Хидратация и подхранване ли?

Че те не са ли едно и също?

 

Не точно. Разликата можем да видим най-лесно като се замислим от какво има нужда кожата ни. Дехидратираната кожа е „жадна“, тя иска вода, а от друга страна сухата кожа, на която и липсва подхранване, има нужда от ценни масла.

Много от нас имат дехидратирана, но мазна кожа и я изсушават мислейки си, че балансират омазняването и. Всъщност по този начин те карат кожата си да произвежда повече себум (или естествената мазнина на кожата), за да компенсира липсата на вода. Кожата може да бъде дехидратирана при всеки един от основните типове кожа – суха, мазна, нормална, смесена. Тайната е в това да „напомпим“ кожата с хидратация и след това да завършим с подхранващ продукт, който да заключи влагата в кожата ни.

 

Азиатките използват метода на 7-те слоя хидратираш продукт, които нанасят един върху друг – от най-течния към най-плътния. Въпреки че за нас 7 продукта звучи прекомерно, можем все пак да се водим от златното правило да започваме с най-лекия продукт и да завършваме с по-богатите формули.

 

Хиалуроновата киселина

– сякаш че е вълшебен лек против признаците на стареене. Тя се съдържа естествено в кожата ни и отговаря за хидратирания младежки вид на кожата, но с годините производството и намалява.

 

Какво е необходимо да знаем за нея?

 

Тя може да поеме вода колкото 1000 пъти собственото си тегло и е изключително мощен съюзник в борбата с дехидратацията. Хиалуроновата киселина абсорбира влагата от въздуха и я „напомпва“ в кожата. Поради тази причина тя работи най-добре във влажен климат. Ако околната среда е по-суха, хиалуроновата киселина ще изведе влагата навън от кожата ни, за да компенсира външната среда. Затова е важно серумите съдържащи хиалуронова киселина винаги да са под „запечатващ“ слой от любимия ни крем.

Как действа Хиалуроновата киселина?


Суха, увредена кожа

Суха, увредена кожа

Увреждане на кожата се наблюдава вследствие от нейната дехидратация. Кожата става по-слаба и губи своята еластичност

Кожа, хидратирана
с Хиалуронова киселина

Хидратирана с Хиалуронова Киселина

Хиалуроновата киселина може да поеме влага до 1000 пъти колкото собственото си тегло. По този начин тя задържа влагата вътре в кожата, като тя изглежда по-сияйна, мека и здрава.

Добрата хидратация заедно с нежното ефективно почистване на кожата са основите на красива, здрава кожа. Тези продукти трябва да са прости, но действащи.

Запазете антиейдж, изравняващите тена или текстурата съставки в отделен серум нанесен преди крема – така те са много по-ефективни отколкото в крема ви за лице и ще видите реални резултати.

 

Очаквайте скоро нашите статии за подхранването на кожата и за серумите за борба със стареенето! Дотогава очакваме вашите въпроси в секцията с коментари.