Omron EVOLV - РЕВОЛЮЦИЯ В ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ

Omron от години е доминиращото име в света на апаратите за измерване на кръвното налягане, а моделите им са официално одобрени и препоръчани от националните служби по здравеопазване в редица страни.

Omron EVOLV

Новият Omron Evolv е един от тях – атрактивен, мултифункционален апарат за измерване на кръвно налягане за горната част на ръката с вградена Bluetooth система, която може да прехвърли резултатите ви на приложението Omron connect. Достъпната цена в допълнение към качествата му го извежда на едно от първите места в класа на смарт устройства за измерване на кръвното налягане.

Omron EVOLV

Това е уред тип всичко-в-едно – не се тревожите да не изгубите някой от елементите му. Функциите му са интуитивни и лесни за употреба. Ако искате просто да премерите кръвното си налягане, няма нужда от предварителни настройки. Просто поставяте маншета на ръката си, натискате бутона, изчаквате машината да си свърши магията и voila – резултатите ви са готови.

Самият маншет е много удобен. Една част от него е еластична, която се приляга по ръката, а другата е нееластична с прилепваща Велкро лента. Това прави използването и намирането на точното място много лесно и комфортно. Старт бутонът и екранът са разположени така че да можете сами да премерите кръвното си налягане. Предвидено е и достатъчно място ако имате по-големи ръце. Устройството е създадено така че всеки да се справи с измерването.

Omron EVOLV

От Omron твърдят, че един на всеки трима души измерва кръвното си налягане погрешно. Те предлагат Evolv като решението на този проблем – интуитивният маншет е създаден така че да измери правилно независимо от позицията на ръката.

Фактът че Omron Evolv е препоръчан от различни здравни организации по света дава доза увереност на потребителя. Освен това резултатите са доста точни и постоянни. Други машини от този клас са склонни да дават неточни резултати ако не сте намерили перфектната позиция на ръката. Тези неточни резултати могат да накарат някои хора да се притеснят много и дори да тръгнат към болницата за преглед, докато всъщност проблемът не е в тяхното кръвно налягане, а чисто и просто в позицията на ръката. Тествайки модела опитахме да „излъжем“ иновативния маншет с различни позиции на ръката, а и на тялото. Отклонението, което се получава при различни позиции е от порядъка на разлика между 120 и 124 систолично налягане. За сравнение, с други апарати от този клас разликата може да стигне до 200.

Затова иновативният маншет на Omron Evolv е толкова важен в правилното измерване на кръвното налягане.

ИЗМЕРВАНЕ

Устройството е снабдено и със смарт функции позволяващи да свържете апарата с телефона си. Връзката става с Bluetooth – нещо, което всеки мобилен апарат в днешно време има. Настройките са много лесни. Апаратът сам по себе си може да съхранява до 100 записа в паметта си, така че дори не е необходимо да синхронизирате с телефона всеки ден.

Смарт функцията ви позволява да следите всички измервания, направени някога от апарата, на удобна графика показваща промяната на кръвното ви налягане с времето. Можете да използвате тези данни при следващото ви посещение при личния лекар.

СМАРТ ФУНКЦИИ

Освен това устройството показва и ако при някое от измерванията ви е усетило неравномерна сърдечна дейност. Ако това се случва често, добре е да се консултирате с личния си лекар. Ако се появи само на едно от множество измервания, би трябвало да не е проблем.

Негативите на устройството и на приложението са това че не поддържа множество потребителски профили. Ако цялото семейство използва устройството, само един ще може да използва смарт функциите. Можете да изтриете ръчно резултатите на другите, за да не променя графиката.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Най-важното за един апарат за кръвно налягане е да мери точно и надеждно и да запазва измерванията на сигурно място. Omron Evolv прави това по-добре от всеки друг апарат, който сме изпробвали досега. Няма твърде много функционалности и опции, но е изгоден, лесен за употреба и работи както трябва. Evolv е със значително по-висока цена от някои модели от своя клас, но това все пак е премиум уред. Omron имат други модели, които са по-евтини и биха били идеален вариант ако просто от време на време измервате кръвното си налягане. Но ако имате нужда от сигурен апарат, на който да може да се разчита, то тогава цената не трябва да е по-важна от здравето ви.

Omron EVOLV
OMRON

EVOLV


Революцията в апаратите за кръвно налягане


КУПИ