ЦИТИЗИН таблетки Bio Shield

В наличност
58766
18.77 лв.
Опаковка
30 таблетки

ЦИТИЗИН таблетки

CITIZIN

 

Citizin е форма на цитиколин - естествена съставка, която се намира във всяка клетка на организма, и е особено важна за правилното функциониране на мозъка.

При абсорбирането си в червата, цитиколинът се разгражда до уридин и холин. След като премине през кръвно-мозъчната бариера, се възстановява в мозъка като цитиколин. Citizin (Цитиколин) е необходим за:

 • Осигуряването на енергия за мозъчните процеси;
 • Подобряване на концентрацията и съсредоточаването;
 • Поддържане на правилната мозъчна функция.

 

Цитиколин - източник на енергия за мозъчната функция:

Енергийните запаси на мозъчната тъкан играят жизнено важна роля за нормалната мозъчна функция. Основната полза от Цитиколин е способността му да поддържа активността на мозъчните центрове за производството на енергия. Мозъкът съставлява само 2% от нашето телесно тегло, но консумира приблизително 20% от енергията на тялото в състояние на покой. При извършване на сложни дейности, той се нуждае от повече енергия. Клиничните изследвания показват, че Цитиколин поддържа здравето на митохондриите - енергийните централи в клетките, които на практика произвеждат енергия.

Здравословната митохондриална функция води до по-високи нива на АТР - основната молекула за съхранение на енергия в тялото и в мозъчните клетки. Приемът на 500 mg Цитиколин в продължение на 6 седмици води до увеличение нивата на АТР и повишаване на концентрацията и съсредоточаването.

 

Способността за съсредоточаване изисква:

 • Адекватно и непрекъснато снабдяване на невроните с енергия.
 • Здравословна връзка между тях.

Цитиколинът не само допринася за мозъчния метаболизъм, но и подпомага връзката между невроните. Той защитава техните структури срещу увреждане от свободните радикали и улеснява предаването на информация чрез клетъчните мембрани. За нормално и оптимално функциониране, последните се нуждаят от адекватни нива на фосфолипиди. Фосфолипидите са комбинация от липиди (мазнини) и минерален фосфор. Те изграждат клетъчните мембрани и засилват тяхната пропускливост.

Цитиколинът е жизненоважен за синтеза на фисфатидилхолин - фосфолипидът, който съставлява приблизително 30% от мозъчната тъкан. Повишавайки количеството на този есенциален фосфолипид в тялото, Цитиколинът има определящо значение за мозъчната функция.

 

Цитиколин усилва когнитивната функция

Цитиколинът често бива наричан „мозъчен нутриент“. Той повишава нивата на различни важни невротрансмитери, сред които ацетилхолин, който регулира когнитивната функция.

Приемът на 250 mg Цитиколин на ден от здрави жени на средна възраст води до подобрено съсредоточаване /внимание/ при тест, проведен от учени от Мозъчния институт към Университета на Юта. Резултатите след употребата на препарат с Цитиколин показват, че лицата, приемащи ниска или висока доза от съединението допускат по-малко грешки при извършване на дейности в рамките на теста, в сравнение с групата, приемаща плацебо. По-конкретно лицата, вземащи Цитиколин, правят по-малко грешки при реагиране на нецелеви стимули.

 

Цитиколинът подпомага вниманието и паметта:

Приемът на Цитиколин в доза 500 mg на ден в продължение на три месеца подобрява вербалната памет при група от здрави възрастни хора, които не страдат от други медицински, неврологични или психиатрични заболявания, но са имали сравнително неефективна памет.

 

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

 • Citiizin, съдържащ Цитиколин, осигурява нутриенти, необходими на тялото, за да произвежда фосфолипиди, които:
  • Съставляват приблизително 30% от мозъчната тъкан;
  • Осигуряват основна защита за невроните;
  • Подпомагат връзката между клетките на нервната система.
 • Citiizin (Цитиколин) подпомага мозъчното здраве с напредване на възрастта.
 • Цитиколинът е клинично изследван.

Цитиколинът е предмет на различни хуманни клинични изпитвания. При изследване на неговите ефекти върху здрави хора на средна възраст, използвайки най-модерните технологии за сканиране на мозъка, учените в асоциирания към Харвард Център за мозъчна образна диагностика към болница McLean наблюдават повишаване на мозъчната активност. Предмет на проучването са хора, приемащи Цитиколин в продължение на шест седмици. Разликите са значителни, когато участниците изпълняват задачи, изискващи устойчиво внимание или памет.

 

Състав:

 • Активни съставки в 2 таблетки:
  • Натрий Цитиколин - 500 мг
 • Други съставки: 
  • емулгатор: микрокристална целулоза;
  • стабилизатор: магнезиев стеарат;
  • втвърдител: калциев фосфат.

 

Начин на употреба:

 • По 1-2 таблетки на ден след храна. Продуктът не е предназначен за прием от деца.
 • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 • Не използвайте препарата при свръхчувствителност към някоя от съставките.
 • Най-честите симптоми на алергична реакция включват: обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето и задух. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми при приема на хранителната добавка.
Още от BIO Shield

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg