ЦВЕКЛО Био семена за кълнове Dary Natury
ЦВЕКЛО Био семена за кълнове Dary Natury
Покълналите семена от червено цвекло са отличен избор за всички, които искат да останат в добро здраве и да поддържат здравословен външен вид. Кълновете от червено цвекло съдържат изобилие от ценни хранителни вещества, витамини, фибри и ензими, които благоприятстват широк спектър от процеси в организма. Те имат детоксикиращ ефект, подпомагат храносмилането, предпазват от запек и регенерират черния дроб и бъбреците. Поради съдържанието на желязо, кълновете са изключително полезни за хора с анемия, като повишават нивото на хемоглобина. Те подобряват състоянието на косата, кожата и ноктите и са чудесна добавка към салати, супи и други ястия. Цвеклото (Beta vulgaris) е кореноплоден зеленчук, богат на основни хранителни вещества като фибри, фолат (витамин В9), манган, калий, желязо и витамин С. То е богато на антиоксиданти като витамин А и С, както и на калий, магнезий и фибри, които влияят положително на храносмилането и здравето на кожата. Желязото в цвеклото, когато се консумира под формата на сок или смути, помага за съживяване на увредените клетки и постигане на гладка и сияйна кожа. Цвеклото съдържа беталаини, които намаляват оксидативния стрес и предотвратяват увреждането на ДНК, подобрявайки здравето на всяка клетка.
- Увеличават производството на кръв и повишават нивото на хемоглобина
- Подобряват циркулацията на кръв и кислород в тялото
- Подпомагат здравето на опорно-двигателния апарат и предотвратяват остеопороза
- Предпазват от сърдечни заболявания
- Поддържат оптимални нива на кръвната захар
- Нормализират кръвното налягане
- Осигуряват енергия и намаляват умората
- Предпазват клетките от оксидативно увреждане
- Действат като слабително и диуретично средство
- Стимулират активността на белите кръвни клетки, предпазвайки от вирусни и бактериални заболявания
- Насърчават производството на серотонин, повдигайки настроението
Състав:
- Семена от цвекло 100% (от биологично земеделие).
Начин на употреба:
- В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марлята разпределете семената на един слой и ги залейте с преварена и хладка вода, като марлята трябва да остане мокра. Поставете семената на топло и тъмно място. Кълновете се появяват след 2-4 дни, в зависимост от растителния вид. За груби семена като грах, соя и нахут, или семена с черупки като тиквени и слънчогледови, кълновете се нарязват преди консумация, а фините семена се използват цели.