DISKOPATHIN | ДИСКОПАТИН капсули Magnalabs

В наличност
63313
27.08 лв.
Опаковка
30 капсули
Баркод (EAN)
0279170154121

ДИСКОПАТИН капсули

DISKOPATHIN capsules

 

ДИСКОПАТИН благоприятно повлиява:

 • Болката и дикомфорта в ставите при възпалителни и дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат.
 • Мускулни и ставни болки, причинени от травми или интензивни физически натоварвания (вкл. спорт).
 • Нормалното функциониране на ставите, мускулите, сухожилията и здравия вид на косата, кожата и ноктите.

ДИСКОПАТИН се препоръчва при:

 • Дегенератирвни ставни заболявания – артрози
 • Болки в гърба и кръста, дископатии
 • Възпалителни ставни заболявания като артрити, радикулити, плексити
 • Травми
 • Остеопороза
 • Активно спортуващи
 • За красиви и здрави кожа, коса и нокти

 

Cissus quadrangularis   (цисус)  - подпомага заздравяването след травми и контузии на сухожилия, хрущяли, ставни връзки, а също така увеличава изръжливостта им на тежки натоварвания. Също така благоприятно повлиява  усвояването на калций. Калцият е еднo от основните хранителни вещества, които увеличават здравината на костите. Налице са също така доказателства, които предполагат, че приемането на Cissus quadrangularis ежедневно може да намали риска от напукване на костите с до 40 процента. В древността е намирал приложение за лечение на счупени кости и увредени връзки и сухожилия. На много високото съдържание на витамин С в растението, се дължи неговият антиоксидативен ефект. Поради това е показано за намаляване на възпалението, така в частност на болката, подуването и много други здравословни проблеми, дължащи се на възпалителния процес. Действа седативно на нервната система. Показал е висока ефективност в намаляването на болката и възпалението. Механизмът, по който екстрактът осъществява противовъзпалителното си действие, все още не е напълно изяснен. Може да действа централно, но се предполага и възпрепятстване на конверсията на арахидоновата киселина в инфламаторни простагландини.

Boswellia serrata (босвелия, индийски тамян)  - екстрактът от растението помага за намаляване на болката, подуванията и двигателните трудности при хора с артрит и други ставни възпаления. С напредване на възрастта, ензимът, наречен 5-липоскигеназа (5-LOX), който е отговорен за настъпването на дегенеративните промени се повишава. Екстрактът от босвелия, като естествен инхибитор на 5-LOX, благоприятно повлиява възпалителните и дегегенерагивните процеси в кости, стави, мускули и сухожилия. Бсвелията е успешна при остеопороза, болка в коленете или при затруднения в ходенето, при скованост.

Collagen type 2  е естествен компонент, който подпомага за поддържане на костите, съединителната тъкан, ставния хрущял, скелетната мускулату­ра и др. Колаген тип 2 благоприятно повлиява подхранването на ставния хрущал важни градивни елементи за поддържане на здравината и силата на ставите.

Hyaluronic acid (хиалуронова киселина)  - тя  е въглехидрат /мукополизахарид/, който се открива естествено във всички клетки на човешкия организъм, като най-висока е нейната концентрация в синовиалната течност и съединителната тъкан. Особено голям процент хиалуронова киселина се съдържа в хрущялите и костите и именно тя предпазва ставния хрущял от поражения, поддържа еластичността и пластичността на тъканите. Също така хиалуроновата киселина позволява физиологичните функции и еластичните свойства на ставите засегнати от артрозата, да се възстановят. Облекчава болките и улеснява движението в засегнатата става.

Glucoasamin sulfate (глюкозамин сулфат) е съставен от простите въглехидрати глюкоза и аминокиселината глутамин. Съдържа се високо концентриран в ставите и помага за редуцирането на болката и подобряването на мобилността на ставите при състояния на остеоратрити  като забавя загубата на покривната хрущялна тъкан на ставните повърхности. Той повлиява не само симптомите, но и причините за артрозата - повече от 300 изследвания и 20 клинични проучвания показват, че глюкозаминът изгражда хрущялите в ставите. Глюкозаминът забавя изхабяването на ставите намалява нуждите от прием на  високи дози нестероидни противовъзпалителни средства.

 Chondroitin (хондроитин) е един от основните елементи на ставния хрущял. Хондроитин сулфат се състои от повтарящи се вериги молекули, наречени мукополизахариди. Той е една от най-важните съставки на съединителната тъкан (сухожилията и ставите). Подхранва и смазва ставите. Намалява симптомите и ускорява възстановяването при ставни проблеми.  Комбинирането с глюзоамин значително подсилва ефекта.

МSM (метил-сулфонил-метан) е органично сярно съединение (метаболит на диметил сулфоксид) и представлява хранителен източник на сяра. От своя страна, тя е важен елемент за аминокиселините, участва в синтеза на протеини и в процеса на формирането на съединителни тъкани – кости, стави, сухожилия. МSM e изключително важен при формирането на кератин, колаген и еластин, които дават гъвкавост, тонус и сила на: мускулите, костите, ставите, вътрешните мебрани, кожата, косата и ноктите.

 

Състав на 1 капсула:

 • Cissus quadrangularis (цисус) - 250 мг
 • Boswellia serrata (босвелия, индийски тамян) - 41 мг
 • Collagen type 2 (колаген тип 2) - 20 мг
 • Hyaluronic acid (хиалуронова киселина) - 10 мг
 • Glucosamin sulfate (глюкозамин сулфат) - 50 мг
 • Chondroitin (хондроитин) - 50 мг
 • МSM (метил-сулфонил-метан) - 50 мг

 

Начин на употреба:

 • Приемайте по 1 каспула 3 пъти дневно

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg