ДОРМИКИНД таблетки

В наличност
35574
11.30 лв.
Опаковка
150 таблетки

ДОРМИКИНД таблетки

Dormikind

 

Проблеми със съня при кърмачетата и малките деца

Първите години от живота на детето са период на адаптация и редица промени. Един от важните механизми, които трябва да отрегулира детският организъм, е режимът на сън-бодърстване. Много родители на кърмачета се сблъскват с нарушения в съня на детето, с трудно заспиване, със събуждане през нощта. През втората година от живота на малчуганите те започват да се срещат с много нови предизвикателства, имат безброй нови преживявания и това като цяло се отразява на способността им бързо да се успокояват и да заспиват вечер. Достатъчният нощен сън при децата е изключително важен за нормалното им физическо и психическо развитие. Освен това той е гаранция за спокойствието и комфорта на цялото семейство.

Решение

Дормикинд е комплексно хомеопатично лекарство, което помага при състояния на безпокойство и нарушения на съня при кърмачетата и при малките деца. Неговата ефективност се дължи на внимателно подбраните активни съставки, които са изключително нежни и щадящи към детския организъм. Те са:

 • Cypripedium pubescence (Венерина обувка) е широко известен в педиатричната практика и се прилага при здрави деца, които са по-активни и често се събуждат през нощта, за да си играят;
 • Magnesium carbonicum (Магнезиев карбонат) е подходящ при нервни и чувствителни към шум деца, които трудно заспиват и са сънливи през деня;
 • Zincum valerianum (Цинков изовалерат) се препоръчва за трудно заспиващи деца с неспокоен сън, като резултат от превъзбуда или изтощение.

Ефективност и безопасност

Дормикинд е нежен и безопасен препарат, който е преминал успешно през редица клинични проучвания. Той не крие риск от остра или хронична токсичност. Затова е подходящ за продължителна употреба и се понася добре при повторно и продължително лечение.

Препоръчителна доза

При кърмачета и малки деца до 6 годишна възраст по 1 таблетка 4 пъти на ден. Таблетките трябва да се разтворят бавно в устата (да се смучат) половин час преди или след храна. За бебета те се разтварят предварително в малко вода.

Препоръки

Създаването на домашна атмосфера, в която детето се чувства спокойно и защитено, е първата стъпка към решаването на проблемите със съня. Малчуганите се успокояват и реагират положително на познатите, повтарящи се събития. Ето защо всеки родител трябва да създаде ритуал за приспиване на своето дете. Спрямо характера на малкото трябва да се прецени какъв да бъде той – четене на приказки, слушане на музика, пеене на песнички и т.н. Спазването на едни и същи часове на слагане в леглото също помага детето да изгради навиците си и постепенно да премине към ритъма на останалите членове на семейството.

Още от DHU
 1. ЦИНАБСИН таблетки
  ЦИНАБСИН таблетки
  Специална цена 11.88 лв. 12.90 лв.
 2. ИМУНОКИНД таблетки
  ИМУНОКИНД таблетки
  10.40 лв.

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2022 epharm.bg

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2022 epharm.bg