ЕДЛикуид Остео Комплекс

Продукт №
49407
В наличност
43.56 лв.
Опаковка
237 мл

ADLiquid Osteo Complex

ЕДЛикуид Остео Комплекс

 

Остео Комплекс – Съдържа комплекс от Калций, Магнезий и Цинк заедно с Витамин D3 и Соев Иприфлавон в пропорцията, която осигурява максималното усвояване на калций и неговото вграждане в костта. Комбинацията от съставките съдейства за нормалното протичане на процесите на изграждане на костите, ноктите и зъбите, поддържане на техния минерален състав, плътност, здравина и устойчивост. Има благоприятен ефект при състоянията на организма свързани с повишена потребност от калций: регенерация на костите след удари, травми и фрактури; остеопения и остеопороза; повишени натоварвания върху костната система; диети бедни на калций и магнезий. Допринася за запазване здравето на костната система при деца в периода на активно израстване, при жени в периода на климакса и менопаузата.

 •     за пълноценна минерализация на костите и зъбите
 •     през различни периоди от живота с повишени изисквания към минералната обмяна в костите /при деца в периода на активно израстване, при жени с грацилна структура в периода на климакса и менопауза/, при повишено натоварване на костната система
 •     при нарушение целостта на костите поради удари и травми


 Начин на приложение:

Стандартната дневна доза е от 10 до 15 мл разпределена в 1 до 3 приема преди хранене. Ако продуктът се приема веднъж дневно, за предпочитане приемът да бъде вечер преди последното хранене. Приемът е с продължителност, която се определя от физиологичните нужди на организма от калций, магнезий и витамин Д. Преди употреба шишето се разклаща. След отварянето му се съхранява в хладилник. Не се препоръчва смесването на сиропа или едновременната му употреба с мляко, млечно- кисели продукти и бульони.

Състав:

В 15 мл колоиден разтвор:

 • Калций /цитрат и оротат/ – 1200 mg
 • Магнезий /цитрат и оротат/ – 250 mg
 • Цинк /цитрат/ – 6 mg
 • Витамин Д3 /холекалциферол/ – 10 µg
 • Соев Иприфлавон – 70 mg

 

 •     Вит Д 3 / холекалциферол/ - допринася за нормалната абсорбция и ефективното използване на калций и фосфор в червата и поддържане на нормалната концентрация на калций в кръвта. Активно участва в калциево - фосфорната обмяна, като по този начин допринася за поддържане на нормалното състояние на костите и зъбите. Допринася за нормалното делене на клетките и функциите на мускулите, както и за нормалните функции на имунната система.
 •     Калций– основен микроелемент, участващ в изграждането на минералния скелет на костите и минерализацията на зъбите. Участва активно в провеждането на различни импулси през клетъчната мембрана, като поддържа калциевите канали. Абсолютно необходим за осъществяването на мускулното съкращение. Допринася за нормалната мускулна функция и невротрансмисия, подпомага нормалния енергиен метаболизъм и функциите на храносмилателните ензими. Калцият в съчетание с витамин Д е необходим за поддържане на нормалното състояние на костите.
 •     Калцият в препарата е под формата на цитрат и орорат, които най-лесно се усвояват от организма.
 •     Магнезий-вторият по- важност елемент, който участва в изграждането на костния скелет / матрикс/. Необходим е за осъществяването на мускулното съкращение и провеждането на нервните импулси. Допринася за поддържане на  електролитния баланс в организма и за нормалното състояние на костите и зъбите. Допринася за нормалния синтез на протеините, клетъчното делене, енергийния метаболизъм.Намалява умората, поддържа нормалните функции на нервната система и психиката. За нормалната костна обмяна изключително важно е правилното количествено съотношение на калция и магнезия, което е осигурено в продукта.
 •     Цинк– основен ензимен кофактор в много метаболитни процеси. Допринася за формиране и поддържане на нормалната костна тъкан, подпомага нормалната функция на имунната система, допринася за предпазване на клетките от оксидативните увреждания.
 •     Соев Иприфлавон– антиоксидант, допринася за нормалното усвояване на калций от организмаИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1007

за търговия по интернет