ЕЛДА Био семена за кълнове Dary Natury

В наличност
78268
2.44 лв.
Опаковка
50 грама
Баркод (EAN)
5902741005427

ЕЛДА Био семена за кълнове Dary Natury

 

Кълновете от елда са богати на витамин B-комплекс, калий, фосфор, калций и лецитин, които подпомагат намаляването на нивата на лошия холестерол (LDL). Със своето високо съдържание на желязо, кълновете от елда повлияват добре състояния като анемия и инфекции, подсилват дейността на червата и стимулират апетита. Елдата е добър източник на биофлавоноида рутин, който укрепва стените на капилярите и помага за намаляване на високото кръвно налягане. Пресните кълнове са чудесна добавка към зърнени закуски, мюслита, салати, сурови енергийни барове, мъфини и други. Кълновете от елда са полезни за хора с наднормено тегло и затлъстяване. Те регулират нивото на холестерола и съдържат протеини и въглехидрати, които лесно се усвояват.

  • Стимулират работата на имунната система
  • Борят се със свободните радикали и забавят процесите на стареене
  • Регулират нивата на холестерола и подпомагат отслабването
  • Съдържат омега-3 мастни киселини, които помагат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания
  • Подпомагат нормалното функциониране на нервната система, синтеза на хемоглобин и метаболизма
  • Регулират високото кръвно налягане
  • Не повишават чувствително нивата на кръвната захар
  • Почистват организма от натрупаните токсини
  • Подобряват здравето на стомашно-чревния тракт
  • Предпазват от слепването на тромбоцитите и окисляването на холестерола
  • Подобряват еластичността на кожата и състоянието на косата.

 

Съставки:

  • Семена от елда 100% (продукт от биологично земеделие).

 

Начин на употреба:

  • В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марлята се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Марлята трябва да е винаги мокра. Поставете семената на топло и тъмно място. Кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена като грах, соя, нахут и др., или семена с черупки като тиквени и слънчогледови, кълновете се нарязват преди консумация, а фините семена се използват цели.
  • Сложете елдата в избрания от вас съд. Елдата не трябва да бъде повече от 2 см в съда. Изплакнете и филтрирайте, докато водата стане чиста.
  • Залейте елдата с вода, така че да е изцяло покрита, и я оставете да кисне за 2-3 часа.
  • Сложете елдата в голяма цедка и изплакнете добре.
  • Оставете измитата елда в цедката, за да покълне. Покрийте с влажна марля, за да не изсъхне и да преминава въздух. Навлажнявайте от време на време. Поставете на тъмно място при стайна температура.
  • Кълновете трябва да растат около 0.3-2 см, което обикновено отнема около два дни. Дори и малки издънки да се показват, елдата е вече "оживяла" и възвръща своите лечебни свойства. Покълналата елда може да се яде дори след 15 часа.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2025 epharm.bg