F14 + ФОРМУЛА ЗА ЗДРАВИ КОСТИ течен Zona Pharma

В наличност
69008
55.39 лв.
Опаковка
1000 мл

Ф14 + ФОРМУЛА ЗА ЗДРАВИ КОСТИ течен разтвор Зона Фарма

F14 + FORMULA FOR HEALTHY BONES liquid solution Zona Pharma

 

F14+ Формула за здрави кости и стави е хранителна добавка с подсладител.

 • Хидролизиран Колаген Тип II –най-разпространеният протеин в тялото и основен компонент на съединителната тъкан. Той изгражда хрущялите, сухожилията, костите и ставните връзки, и буквално е част от всеки орган, мускул и тъкан. С напредване на възрастта този така важен протеин започва да се разпада, в резултат на което в опорно-двигателния апарат започват негативни функционални и структурни промени. Хрущялите се разрушават, ставите се износват и стават податливи на артрит и атрози, плътността на костите намалява. Ето защо, за да се компенсира загубата, допълнителният прием на Колаген е препоръчителен.
 • Глюкозамин– вещество, което естествено присъства в човешкия организъм. Той е отговорен за образуването на хрущялите, сухожилията и синовиалната течност, и е от изключително значение за гъвкавостта на ставите. Както и при Колагена, с възрастта нивата на Глюкозамин в тялото спадат, което провокира постепенни и постоянни разрушителни процеси в ставната капсула. Тъй като с храната не може да се набави необходимото количетсво Глюкозамин, приемът му като добавка е препоръчителен за всички над 50-годишна възраст.
 • Цинк– основен минерал, който изпълнява жизненоважни функции в човешкия организъм. Той е необходим за нормалния растеж на скелетните и костните клетки, и е от съществено значение за структурата и здравето на ставите. Проучвания разкриват, че Цинкът може да съдейства за забавяне и дори предотвратяване прогресията на свързаните с възрастта тежки дегенеративни заболявания на костите и ставите. Този положителен ефект се дължи на силните антиоксидантни свойства на минерала, който защитава ставните хондроцити от опостушителния оксидативен стрес, причинен от Остеоартрита.
 • Витамин D– витамин от решаващо значение не само за силата на имунитета, но и за здравето на целия опорно-двигателен апарат. При недостиг костите отслабват и омекват, може да се отключат и заболявания като Остеомалация и Остеопороза.

 

Състав:

Хидролизиран Колаген Тип II 14 000 mg
Глюкозамин сулфат 200 mg

Цинков сулфат хептахидрат 

 • Цинк

22.1 mg

5 mg

Витамин D3 5 µg

 

Начин на употреба:

Възрастни:

 • По 30 ml дневно, приетi директно или разтворенi във вода, сок или мляко.
 • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
 • Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Още от Zona Pharma
 1. СТАВЕКС таблетки ZonaPharma
  СТАВЕКС таблетки ZonaPharma
  9.76 лв.
 2. ПРОСТАЛЕК капсули Zona Pharma
  ПРОСТАЛЕК капсули Zona Pharma
  15.13 лв.
 3. RELAX ZONE вода за сън Zona Pharma
  RELAX ZONE вода за сън Zona Pharma
  10.58 лв.
 4. GASTRO ZONE капсули Zona Pharma
  GASTRO ZONE капсули Zona Pharma
  13.64 лв.

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg