F14 + ФОРМУЛА ЗА ЗДРАВИ КОСТИ сашета Zona Pharma

В наличност
68147
59.10 лв.
Опаковка

30 течни сашета

Ф14 + ФОРМУЛА ЗА ЗДРАВИ КОСТИ течни сашета Зона Фарма

F14 + FORMULA FOR HEALTHY BONES liquid sachets Zona Pharma

 

F14+ Формула за здрави кости и стави е хранителна добавка с подсладител.

 • Хидролизиран Колаген Тип II –най-разпространеният протеин в тялото и основен компонент на съединителната тъкан. Той изгражда хрущялите, сухожилията, костите и ставните връзки, и буквално е част от всеки орган, мускул и тъкан. С напредване на възрастта този така важен протеин започва да се разпада, в резултат на което в опорно-двигателния апарат започват негативни функционални и структурни промени. Хрущялите се разрушават, ставите се износват и стават податливи на артрит и атрози, плътността на костите намалява. Ето защо, за да се компенсира загубата, допълнителният прием на Колаген е препоръчителен.
 • Глюкозамин– вещество, което естествено присъства в човешкия организъм. Той е отговорен за образуването на хрущялите, сухожилията и синовиалната течност, и е от изключително значение за гъвкавостта на ставите. Както и при Колагена, с възрастта нивата на Глюкозамин в тялото спадат, което провокира постепенни и постоянни разрушителни процеси в ставната капсула. Тъй като с храната не може да се набави необходимото количетсво Глюкозамин, приемът му като добавка е препоръчителен за всички над 50-годишна възраст.
 • Цинк– основен минерал, който изпълнява жизненоважни функции в човешкия организъм. Той е необходим за нормалния растеж на скелетните и костните клетки, и е от съществено значение за структурата и здравето на ставите. Проучвания разкриват, че Цинкът може да съдейства за забавяне и дори предотвратяване прогресията на свързаните с възрастта тежки дегенеративни заболявания на костите и ставите. Този положителен ефект се дължи на силните антиоксидантни свойства на минерала, който защитава ставните хондроцити от опостушителния оксидативен стрес, причинен от Остеоартрита.
 • Витамин D– витамин от решаващо значение не само за силата на имунитета, но и за здравето на целия опорно-двигателен апарат. При недостиг костите отслабват и омекват, може да се отключат и заболявания като Остеомалация и Остеопороза. Витамин D е не по-малко ценен и за мускулните и ставните функции.

 

Състав:

Хидролизиран Колаген Тип II 14 000 мг
Глюкозамин сулфат 200 мг

Цинков сулфат хептахидрат

 • Цинк 

22,1 мг

5 мг

Витамин D3 5 мкг

 

Начин на употреба:

Възрастни:

 • По 1 саше дневно, прието директно или разтворено във вода, сок или мляко.
Още от Zona Pharma
 1. ВИЗИОЗОН капсули Zona Pharma
  ВИЗИОЗОН капсули Zona Pharma
  17.02 лв.
 2. ФЛЕКС КОМПЛЕКС крем Zona Pharma
  ФЛЕКС КОМПЛЕКС крем Zona Pharma
  8.62 лв.
 3. ФЛЕКС КОМПЛЕКС лейди Zona Pharma
  ФЛЕКС КОМПЛЕКС лейди Zona Pharma
  22.78 лв.
 4. ГЛИКОЛЕВЕЛ капсули и таблетки
  ГЛИКОЛЕВЕЛ капсули и таблетки
  от 17.75 лв.
 5. OSTEO DIAMOND капсули Zona Pharma
  OSTEO DIAMOND капсули Zona Pharma
  26.46 лв.

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg