F14 + ФОРМУЛА ЗА ЗДРАВИ КОСТИ сашета Zona Pharma

В наличност
68147
60.83 лв.
Опаковка

30 течни сашета

Ф14 + ФОРМУЛА ЗА ЗДРАВИ КОСТИ течни сашета Зона Фарма

F14 + FORMULA FOR HEALTHY BONES liquid sachets Zona Pharma

 

F14+ Формула за здрави кости и стави е хранителна добавка с подсладител.

  • Хидролизиран Колаген Тип II –най-разпространеният протеин в тялото и основен компонент на съединителната тъкан. Той изгражда хрущялите, сухожилията, костите и ставните връзки, и буквално е част от всеки орган, мускул и тъкан. С напредване на възрастта този така важен протеин започва да се разпада, в резултат на което в опорно-двигателния апарат започват негативни функционални и структурни промени. Хрущялите се разрушават, ставите се износват и стават податливи на артрит и атрози, плътността на костите намалява. Ето защо, за да се компенсира загубата, допълнителният прием на Колаген е препоръчителен.
  • Глюкозамин– вещество, което естествено присъства в човешкия организъм. Той е отговорен за образуването на хрущялите, сухожилията и синовиалната течност, и е от изключително значение за гъвкавостта на ставите. Както и при Колагена, с възрастта нивата на Глюкозамин в тялото спадат, което провокира постепенни и постоянни разрушителни процеси в ставната капсула. Тъй като с храната не може да се набави необходимото количетсво Глюкозамин, приемът му като добавка е препоръчителен за всички над 50-годишна възраст.
  • Цинк– основен минерал, който изпълнява жизненоважни функции в човешкия организъм. Той е необходим за нормалния растеж на скелетните и костните клетки, и е от съществено значение за структурата и здравето на ставите. Проучвания разкриват, че Цинкът може да съдейства за забавяне и дори предотвратяване прогресията на свързаните с възрастта тежки дегенеративни заболявания на костите и ставите. Този положителен ефект се дължи на силните антиоксидантни свойства на минерала, който защитава ставните хондроцити от опостушителния оксидативен стрес, причинен от Остеоартрита.
  • Витамин D– витамин от решаващо значение не само за силата на имунитета, но и за здравето на целия опорно-двигателен апарат. При недостиг костите отслабват и омекват, може да се отключат и заболявания като Остеомалация и Остеопороза. Витамин D е не по-малко ценен и за мускулните и ставните функции.

 

Състав:

Хидролизиран Колаген Тип II 14 000 мг
Глюкозамин сулфат 200 мг

Цинков сулфат хептахидрат

  • Цинк 

22,1 мг

5 мг

Витамин D3 5 мкг

 

Начин на употреба:

Възрастни:

  • По 1 саше дневно, прието директно или разтворено във вода, сок или мляко.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg