ФАВИО таблетки Healthy Life

В наличност
40909
Специална цена 16.99 лв. 18.47 лв.
Опаковка

60 таблетки

 

ПОДАРЪК

кутийка за лекарства
FAVIO

Баркод (EAN)
3800225500227

ФАВИО Мултивитамини за диабетици

FAVIO

 

Нарушеният глюкозен обмен при диабетиците и хората в преддиабетно състояние е причина за възникването на специфичен недостиг на витамини и минерали. Това определя необходимостта от допълнителния им прием. Фавио е специализирана мултивитаминна формула. Тя цели да покрие дневните нужди от витамини, минерали и микроелементи, необходими за поддържане на нормалните функции в организма в състояние на нарушен глюкозен обмен. Формулата, обогатена с алфа липоева киселина и лутеин, е специално предназначена за:

 • Диабетици и хора в преддиабетно състояние;
 • Предразположени към диабет.

Предимства:

 • Фавио спомага за постигането на оптимална антиоксидантна защита и регулиране нивата на кръвната захар, благодарение на богатата комбинация от алфа липоева киселина и лутеин в съчетание с 20 витамини и минерали.
 • Хромът, магнезият и алфа липоевата киселина подобряват инсулинния и енергиен обмен на организма. В комбинация трите съставки притежават взаимно подсилващо действие и съдействат постигането на баланс при обменните процеси. Това е особено важно за правилното функциониране на нервите и кръвоносните съдове. По този начин могат да се намалят неблагоприятните последици, като изтръпване и отслабване чувствителността на крайниците, характерни за диабета.
 • Фавио осигурява препоръчителното количество дневен прием на лутеин. Множество изследвания сочат, че приемът на 6 мг лутеин дневно понижава риска от увреждания на зрителния орган.

При наличие на захарен диабет клетките на организма стареят много бързо и се разрушават постепенно. Затова е необходим приемът на богат комплекс антиоксиданти. Антиоксидантите спомагат блокирането на вредните отпадни химични продукти (т.нар. свободни радикали) в организма. По този начин се възпрепятства разрушаването на клетката.

Алфа липоевата киселина: Подобрява глюкозния обмен. Алфа липоевата киселина отговаря за енергийния обмен на клетката, като подпомага превръщането на глюкозата в енергия. Това води до понижаване нивата на кръвна захар. Осигурява мощна антиоксидантна защита. Алфа липоевата киселина е сред най-силните антиоксиданти. Тя благоприятства неутрализирането на свободните радикали. За разлика от повечето познати антиоксиданти, алфа липоевата киселина има и уникалното свойство да действа във водна и мастна среда. Така тя се дистрибутира до всички части на тялото, което я прави изключително ценна. Често срещано увреждане в резултат на диабета е появата на изтръпване, безчувственост или изгаряща болка в крайниците.

Алфа липоевата киселина намалява проявите на тези симптоми,благодарение на следните си функции:

• Подобрява глюкозния обмен и усвояването на необходимите количества енергия от нервната клетка;

• Намалява вредното въздействие на радикалите върху клетките. По този начин се запазват нормални функциите на периферните нерви и се намалява риска от клетъчно увреждане;

• Предпазва и стимулира действието на антиоксидантните витамини С и Е.

Какво е въздействието на лутеина?

При диабетно състояние зрението е изложено на сериозна опасност от увреждане. Това се дължи на високите нива на кръвна захар, които са предпоставка за значително увеличение на свободните радикали в организма. Затова е важен ежедневният прием на лутеин. Освен силен антиоксидантен ефект, растителният екстракт от лутеин:

• оказва благоприятно действие върху зрителните функции;

• забавя процесите на увреждане на зрителния нерв.

Съчетанието на хром и биотин:

Множество клинични проучвания доказват благоприятното въздействие на комбинацията хром пиколинат и биотин върху глюкозния обмен. Двата елемента имат взаимноподсилващо действие и спомагат за:

 • намаляване нивата на лошия холестерол;
 • подобряване на мастния обмен, често проблемен при хора с диабет.

Хромът стимулира активността на инсулина и понижава кръвната захар.

Биотинът съдейства за превръщането на глюкозата в енергия и усвояването й от мускулните и нервни клетки.

Ролята на В витамините при диабет:
В групата на В витамините влизат общо 8 витамина: Тиамин (В1), Рибофлавин (В2), Ниацин (ВЗ), Пиридоксин хидрохлорид (В6), Фолиева киселина (В9), Цианокобалтамин (В12), Пантотенова киселина (В5) и Биотин (В7). Те имат огромно значение за правилното функциониране на нервната система. Така например В витамините спомагат за понижаването на кръвната захар, като благоприятстват усвояването на мазнините, протеините и захарите. Витамините от В групата отговарят за превръщането на хранителните вещества в усвоима клетъчна енергия.

 • Витамин В1 е важен за обмяната на веществата, спомага сърдечната дейност и влияе положително върху концентрацията, ендокринната и храносмилателната система. Витамин В1 има и антиоксидантно действие.
 • Витамин В2 участва в производството на червени кръвни телца, подсилва имунната система и улеснява работата на отделителната система.
 • Витамин В6 в комбинация с В12 и фолиева киселина спомага за предотвратяване уврежданията на бъбреците - едно от най-често срещаните усложнения при диабет. Алфа липоевата киселина и Вб съдействат за понижаване на риска от увреждане на периферните нерви. Витамин В6 спомага за нормализиране секрецията на инсулин и е препоръчителен при високи нива на кръвно налягане, артрити, лесна уморяемост. Витамин В12 спомага за нормалното функциониране на нервните клетки.
 • Ниацинът спомага функциите на задстомашната жлеза (панкреаса), отговорна за секрецията на инсулин. В комбинация с витамин В2 има положително въздействие и върху зрението.

Въздействието на останалите витамини и минерали върху диабета:

 • Витамините Е и С са мощни антиоксиданти. Витамин Е подпомага действието на инсулина. Той е отговорен и за намаляването на вредните влияния върху сърцето. Това е изключително ценно за диабетиците, тъй като при тях рискът от развитие на сърдечно заболяване е много висок. Витамин С способства за по-лесното проникване в клетките на инсулина. Това директно повлиява обменните процеси и понижава нивата на кръвната захар.
 • Цинкът спомага за повишаване на съпротивителните сили на организма към външни инфекции. Това е изключително важно за болните от захарен диабет, тъй като при тях рискът от развитие на инфекциозни заболявания е много висок.
 • Селенът допринася за повишаване на общата антиоксидантна защита. Освен това селенът има антитоксичен ефект и регулира функцията на щитовидната и задстомашната жлеза.

Състав:

  Количество на прием Дневна норма %
Витамин А 800 µг 50%
Витамин С 120 мг 200%
Витамин 5 µг 50%
Витамин Е 30 мг 100%
Витамин В1 1.4 мг 93%
Витамин В2 1.6 мг 94%
Ниацин 18 мг 90%
Витамин В6 2 мг 100%
Фолиева киселина 400 µг 100%
Витамин В12 10 µг 167%
Биотин 150 50%
Пантотенова киселина 6 мг 60%
Калций 200 мг 20%
Йод 100 µг 67%
Магнезий 200 мг 100%
Цинк 15 мг 100%
Селен 60 µг 85%
Манган 1 мг 50%
Хром 100 µг 84%
Калий 100 мг 3%
Алфа липоева киселина 100 мг +
Лутеин 6 мг +

При нас ще откриете основни витамини и минерали в специално разработена формула за диабетици. В ePharm ще откриете и богат асортимент от хранителни добавки за всички нужди.

Още от Healthy Life
 1. БУКОНОКС капсули Healthy Life
  БУКОНОКС капсули Healthy Life
  17.42 лв.
 2. НЕОВИСТА таблетки Healthy Life
  НЕОВИСТА таблетки Healthy Life
  Специална цена 33.14 лв. 35.93 лв.
 3. ФАВИО ФОРТЕ таблетки Healthy Life
  ФАВИО ФОРТЕ таблетки Healthy Life
  Специална цена 23.66 лв. 25.64 лв.
 4. ФЕНАКСОН таблетки Healthy life
  ФЕНАКСОН таблетки Healthy life
  Специална цена 28.39 лв. 30.77 лв.
 5. СТАМАТИН КИДС сироп Healthy Life
  СТАМАТИН КИДС сироп Healthy Life
  от 19.93 лв.

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2022 epharm.bg