ФЕМОВИТА

Продукт №
27762
В наличност
24.35 лв.
Опаковка
30 капсули

ФЕМОВИТА

Femovita


Предназначение:

Представлява специално разработена комбинирана формула;

Съдържа висококачествени природни екстракти, които спомагат за оптималното функциониране на женския организъм в зряла и напреднала възраст, в периодите преди, по време и след менопауза.

Състав:

 • Прах от черупка на стриди - 100 mg (калций - 38 mg);
 • Екстракт от соя (40% изофлавони) - 80 mg;
 • Микрокапсулирано растително масло (богато на гамалиноленова киселина) - 70 mg;
 • Бамбукова фибра - 45 mg;
 • D-Алфа-токоферол ацетат (Витамин Е - антиоксидант) - 35.67 mg;
 • Витамин С (L-Аскорбинова киселина - антиоксидант) - 35 mg;
 • Екстракт от кората на памуково дърво (Populus friemontii) - 35 mg;
 • Екстракт от корен на Кудзу (Pueraria lobata) - 30 mg;
 • Екстракт от хмел - 20 mg;
 • Екстракт от корен от Ангелика на прах (Angelica sinensis) - 20 mg;
 • Екстракт от Рейши гъби на прах (Ganoderma lucidum) - 15 mg
 • Пантотенова киселина (Витамин В5) - 2 mg;
 • Фолиева киселина - 150 ?g;
 • D-Биотин - 20 ?g;
 • Витамин D (холекалциферол) - 2 ?g;
 • Магнезиев стеарат (Емулгатор) - 5 mg.


Фемовита е уникален комбиниран продукт на билкова основа
Фемовита успешно се прилага за облекчаване на симптомите, съпътстващи менопаузата.
Фемовита поВлиява благоприятно вазомоторните прояви при естествен и посткастрационен климактериум.
Фемовита се прилага за профилактика на менопаузна остеопороза.
Фемовита е средство на избор при жени, които имат контраиндикации за хормонзаместителна терапия, които са рискови или просто не желаят да вземат хормонален препарат.
Фемовита спомага за редуциране на риска от сърдечно - съдови усложнения при жени в менопауза.

ДЕЙСТВИЕ НА ОСНОВНИТЕ СЪСТАВКИ НА ФЕМОВИТА:

Екстракт от Соя (40% съдържание на изофлавони) Молекулярната структура на изофлавоните е много близка до тази на естрогена. А именно с понижението на естрогенните нива са свързани и симптомите по време на менопауза. Затова изофлавоните известни като фитоестрогени повлияват симптомите свързани с менопаузата и дават възможност за алтернативен път. Те спомагат за понижаване на нивата на холестерол в кръвта и повлияват благоприятно сърдечно-съдовата система. След приложението на екстракт от Соя, субективните симптоми (топли вълни) се редуцират с 45%, сравнени с плацебо (30%). Дневната доза е 60 мг.

Масло от бораго
Масло от бораго е богато на гамалиноленова киселина с която се свързват и положителните му свойства. То повлиява благоприятно някои симптоми свързани с менопаузата (топли Вълни, болки В гърдите), а също така здравината, влажността и еластичността на кожата. Освен това е доказано, че маслото от бораго има благоприятен ефект при депресия, раздразнителност, свързани с пременструалните болки, перименопаузата и менопаузата.

Калций и Витамин D
Калция е основен елемент в изграждането и минерализацията на скелета. Усвояването на калция от храните се регулира от витамин D и се влияе от калциевия прием с диетата и физиологичното състояние на организма. Недостига на калций и Витамин D при жени по време на менопауза може да увеличи риска от развитието на остеопороза.

Ангелика (Angelica sinensis)
Ангелика е билка с изразен благотворен ефект върху женския организъм, повлиявайки топлите вълни, вагиналните спазми и регулира месечния цикъл. Ангелика помага при фиброкистоза на млечната жлеза и предменструален синдром, тя играе балансираща роля върху женската хормонална система.

Екстракт от гъби Рейши (Ganoderma lucidum)
Гъбите Рейши са познати отдавна във фитотерапията като билки, повишаващи жизнеността и удължаващи продължителността на живота. Те са известни като билков екстракт който императорите от японските и китайски династии са употребявали за повишено жизненост и по-дълъг живот. Те стимулират имунната защита на организма като притежават антибактериален, антиалергичен, противовъзпалителен и антиоксидантен ефекти. Гъбите Рейши спомагат за понижаване на кръвното налягане. Според древните даоисти те са елексир на вечната младост.

Екстракт от хмел
Съдържа фитоестрогени, има успокояващо действие и помага при безсъние. Намалява раздразнителността и психическото напрежение, често съпътстващи менопаузата.

Екстракт от кората на памуково дърво (Populus friemontii)
Той притежава обезболяващ и противовъзпалителен ефект. Помага при главоболие и ставни болки.

Екстракт от корен на Кудзу (Pueraria lobafa)
Екстракта от корен на Кудзу съдържа на изофлавона диадзеин. Който притежава фитоестрогенни свойства. Той е познато средство използвано от китайската традиционна медицина за повлияване на различни симптоми свързани с менопаузата, а също така и за превенция на остеопороза и сърдечно - съдови заболявания. Благоприятно повлиява дисменореята. Алфа - токоферол ацетат (Витамин Е) Силен невропротектор. Има значение за поддържане на тонуса на скелетната мускулатура. Витамин Е е силен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали.

Витамин С - той е необходим за образуването на колагена - вещество, което е включено в структурата на костите, зъбите и кръвоносните съдове. Витамин С е един от най- важните компоненти на антиоксидантната защитна система на клетката В организма и тази функция определя ролята му като предпазващ фактор по отношение на раковите и сърдечно - съдовите заболявания и поддържането на имунитета.

Фолиева киселина
Един от най-важните за здравето витамини. Тя помага на организма да произведе здрави нови клетки, участва във формирането и матурацията на кръвни клетки. Дефицита на фолиева киселина се свързва с увеличение на риска от развитие на различни туморни заболявания. Женския организъм често се нуждае от допълнителен прием на фолиева киселина, който да компенсира загубата и по време на месечния цикъл.

Биотин
Участва в обмяната на веществата, повишава здравината на косата и ноктите, а също така здравината и еластичността на кожата. Използва се при ограничен, дифузен и възрастово обусловен косопад

Витамин В5
Участва в енергийния метаболизъм, играе важна роля в синтеза на стероидните хормони, хемоглобина, различни невротрансмитери и липидни комплекси. Той подпомага адаптацията на организма при стресови ситуации.

Фемовита е комбиниран натурален продукт, който облекчава и превентира усложненията по време на менопауза.

Дозировка:

По 1 капсула дневно, независимо от храненето.

Противопоказания:

 • да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.
 • Да не се употребява от бременни и кърмещи жени.
 • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
 • Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
 • Да се съхранява на сухо място, недостъпно за малки деца при температура под 25 ?С.ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1007

за търговия по интернет