ФИТОНАЗАЛ спрей

В наличност
41260
25.44 лв.
Опаковка
30 мл
Баркод (EAN)
8032472016175

ФИТОНАЗАЛ спрей

FITONASAL spray

 

Fitonasal спрей е защитен деконгестант. Използва се при алергия, при всички случаи на настинка, при наличие на конгестия и възпаление на носните кухини, свързани както с остри или хронични проблеми. Формулата му е подсилена с TANNISAL-FL - натурален молекулен комплекс. Той е съставен от флавоноиди, танини и каменна сол, който в съчетание с растителния глицерин придава на продукта следните свойства:

Нефармакологично деконгестантно действие, дължащо се на:

  • локалното стягащ ефект, дължащ се на неспецифичното взаимодействие между продукта и протеините, сред които възпалителният протеин брадикинин, което позволява отстраняването на назалните течности;
  • балансираната и стандартизирана осмотичност (750 mOsm/kg), способстваща за намаляване на течностите от отеклата лигавица, втечнявайки мукуса и улеснявайки отстраняването му, включително чрез физическо въздействие - промиване на носната кухина, без сухота и дразнение.

Защитно действие, дължащо се на:

  • антиоксидантното и мукоадхезивно действие, подпомагащо поддържането на целостта на епителната бариера и процеса на регенерация на лигавицата.

Натуралните аромати на евкалипт и мента създават приятното усещане за свежест. Fitonasal спрей концентрат е без съдържание на вазоконстрикторни деконгестанти. Благодарение на иновативния си нефармакологичен механизъм на действие, употребата му не води до привикване. Не дразни и не изсушава лигавицата, може да се използва често, дори за продължителни периоди от време.

Fitonasal спрей концентрат може да се използва при всички случаи на конгестия и възпаление на носната кухина, вследствие се на настинка, свързана с грипни състояния, при алергии (хронични и сезонни). Ефективен е и когато тези състояния възникват при наличие на бактериални и вирусни риносинузити и ринити, причинени от механични обструкции (изкривявания на носната преграда).

 

Състав:

  • TANNISAL-FL: натурален стандартизиран молекулен комплекс, съставен от каменна сол (изкопаема сол, необработена химически),  растителен глицерин, танинова фракция и флавоноидна фракция (от хамамелис и мащерка), вода, натурален аромат на мента, натурален аромат на евкалипт.
  • Продуктът е 100% натурален и не съдържа консерванти, емулгатори и други синтетични вещества.

 

Начин на употреба:

Дозировка при възрастни и деца над 12 години:

  • Направете по две впръсквания във всяка ноздра, след това издухайте носа и направете още едно впръскване.

Дозировка при деца от 6 до 12 години:

  • Направете по едно впръскване във всяка ноздра, след това издухайте носа и направете още едно впръскване.

Изплаквайте дозатора в края на всяка употреба, поставяйки го под струя гореща вода.

Препоръчва се Fitonasal спрей да се прилага многократно през деня, дори на близки интервали и впръскването да се повтори преди лягане.

Продуктът е подходящ за употреба от деца над 6-годишна възраст.

Не използвайте при свръхчувствителност или алергия към някоя от съставките.

Използвайте единствено за назално приложение.

Избягвайте контакт с очите. Ако все пак има такъв, очите да се промият с вода. При продължителност на симптомите, потърсете консултация с лекар.

Не използвайте след срока на годност.

Препоръчително е да се използва в рамките на 6 месеца след отваряне.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg