ФИТОРЕЛАКС ДЕН И НОЩ капсули VITAGOLD

В наличност
49788
Специална цена 6.50 лв. 11.68 лв.
Опаковка
30 капсули
Баркод (EAN)
3800148804266

ФИТОРЕЛАКС ДЕН И НОЩ капсули ВИТАГОЛД

PHYTORELAX DAY AND NIGHT capsules VITAGOLD

 

Фиторелакс Ден и Нощ съдейства за освобождаване от стреса и напрежението, за по-спокойно ежедневие и здрав и пълноценен сън през цялата нощ. Съдържа уникален комплекс от синергично действащи състави, без аналог. Не води до привикване и може да се прилага продължителен периот от време. Не предизвиква сънливост и чувство за недоспиване сутрин. Не пречи на концентрацията и шофирането. 

 • Пасифлората в превод означава „страстно цвете“, заради красивия си вид. Открита е доста отдавна и още преди столетия се е използвала заради своите действия като седатив и успокоително. Пасифлора съдържа естествен серотонин, както и химикала малтол, който има доказан седативен ефект. Пасифлора може да увеличи производството на гама-аминомаслена киселина, която предизвиква чувство на релаксация. Освен това, има свойството да блокира активността на моноамин оксидаза – ензим, който разрушава серотонина. Изследвани са ефектите на пасифлората при редица състояния, като безсъние, нервност, напрежение, ПМС, зъбобол, мигрена, ментруални болки и други. Екстрактът от пасифлора е ефективен при нарушения на съня, депресия, състояния на тревожност, напрежение и други нервни смущения. Пасифлората има успокояващ ефект, намалява емоционалното напрежение и спомага при състояния на тревожност и трудно заспиване.
 • Валериана от дълги години се използва в медицината, заради своето действие. Активната съставка в нея е валериановата киселина. Валерианата притежава седативно, транквилизиращо, спазмолитично и антиконвулсивно действие. Оказва положително регулаторно влияние на работата на сърцето, като подобрява коронарното кръвообращение и намалява артериалното налягане. Валериана повишава качеството на съня, като не предизвиква чувство на сутрешна сънливост. Препоръчва се при безсъние, мигрена, неврози, заболявания на сърдечно-съдовата система, бронхиална астма, невродермит, тиреотоксикоза, климактеричен синдром. Екстрактът от валериана е богат на етерични масла и други полезни вещества, които релаксират нервната система, намаляват стреса, нервното напрежение и депресията. Екстрактът от валериана има умерено сънотворно действие, спомага за подобряване на качеството и продължителността на съня и допринася за дълбок и спокоен сън без среднощни събуждания.
 • Глогът е вид храст или дърво от семейство розоцветни. Научната и народната медицина са единодушни, че глогът е великолепно сърдечно средство. Той подобрява работата на коронарните артерии и увеличава се и силата на сърдечните съкращения. Освен, че засилва сърдечните съкращения, има регулиращо действие върху сърдечния ритъм и артериалното налягане. Друго предимство на глога е, че при продължителна употреба не се развива ефектът на привикването, т. е. не се налага непрекъснато увеличаване на дозите, за да се постигне първоначалното действие на билката. Екстракът от глог допринася за нормалното състояние и функциониране на сърцето и кръвообращението.
 • Ментата е тревисто растение от семейство устоцветни. Всички надземни части на растението съдържат етерично масло с главна съставна част ментол.
  Ментата е една от най-използваните билки поради многото си полезни въздействия. Древните римляни ароматизирали с нея залите за тържества и пирове, защото смятали, че мирисът на мента усилва мозъчните функции и подобрява паметта. Освен това намалява мускулните и съдовите спазми и притежава антихипертензивно действие. Ментата успокоява спазмите в храносмилателните пътища. Има и противовъзпалително действие. Екстрактът от мента стимулира мисловната дейност и подобрява вниманието и концентрацията.
 • Хмелът съдържа редица съединения, сред които аминокиселини, лейкоантоцианиди, органични киселини. Той има доказано успокояващо, аналгетично и спазмолитично действие. Хмелът е познат от векове с полезното си успокояващо действие върху нервната система като цяло. Екстрактът от билката хмел влияе благоприятно върху цялата нервна система, има успокояващо действие и подсилва действието на пасифлора и валериана.

 

Състав:

 • Пасифлора - 34 мг
 • Хмел - 34 мг
 • Мента - 34 мг
 • Глог - 34 мг
 • Валериана - 55 мг

 

Начин на употреба:

 • Приема се 1-2 капсули дневно.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg