FLEX CODE GOLD сироп Herbamedica

В наличност
59519
53.57 лв.
Опаковка
500 мл
Баркод (EAN)
3800201613026

ФЛЕКС КОД ГОЛД сироп

FLEX CODE GOLD

 

Хранителна добавка с подобрена и усъвършенствана формула, част от линията Flex Code. Обогатена с ключови компоненти за здрави кости и стави. Всички вещества са в оптимални дози, което гарантира максимално усвояване от организма.

Наред с обичайните активни вещества, характерни за продуктите от серия Flex Code - Глюкозамин сулфат, МСМ (метилсулфонилметан), Хондроитин сулфат, извлечен от хрущял на акула, Хидролизиран колаген тип II и Хиалуронова киселина, Flex Code Gold съдържа още два ценни елемента - Бор и Куркумин. Според последните проучвания, те имат голям принос за здравето на ставите. Куркуминът, получен от корен на Куркума, е мощен противовъзпалителен агент, блокиращ ензимите и цитокинините, които предизвикват възпаления. Естественият природен минерал Бор е необходим за подобряване усвояването на Фосфор и Калций. Много изследвания доказват, че допълнителният му прием предотвратява отделянето на магнезий, фосфор и калций с урината и увеличава нивата на витамин Д в кръвта. Той, също така, помага за балансиране количествата фосфор, калций и магнезий при остеопороза, ревматоиден артрит и остеоартроза. Борът и Куркуминът притежават антибактериално, противовъзпалително и аналгетично действие.

Всички вещества в състава на Flex Code Gold са под формата на молекули с ниски килодалтони, благодарение на което нивото на усвояемост е изключително високо.

 • Глюкозамин сулфатът е естествена захар, компонент на хрущялната и съединителната тъкан. Стимулира производството на синовиална течност и намалява триенето на междуставните повърхности. Осигурява подвижността на ставите, влияе благоприятно върху синтеза на колаген и забавя загубата на покривна хрущялна тъкан на ставните повърхности. Той е лесноусвоим в стомашно-чревния тракт. Там се трансформира в неутрална аминозахар и в тази своя форма преминава от кръвотока в ставите. С напредване на възрастта, обаче, концентрацията на глюкозамин в тялото намалява, а това води до появата на много костно-ставни заболявания.
 • МСМ (метилсулфонилметан) - органично сярно съединение с противовъзпалително действие. Сярата участва в синтеза на еластин и колаген, които играят основна роля за формиране на съединителната тъкан, включително стави, кости, сухожилия и др.
 • Хондроитин сулфатът притежава аналгетично и противовъзпалително действие. Той е свързващо звено между еластина и колагена. Стимулира техния синтез при образуване на хрущялите. Ускорява, също така, и производството на хиалуронова киселина. Така спомага за поддържане на нормална концентрация на синовиална течност.
 • Колагенът представлява комплексен структурен протеин, изграждащ колагеновите влакна на мускулите, сухожилията, ставите, хрущялите и костите. Той е основният протеин, съставляващ над 75% от съединителната тъкан в организма. Колагенът във Flex Code Gold е хидролизиран и има висок капацитет на абсорбция.
 • Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените мукоплизахариди, синтезиран от всички живи организми. От нея зависи гладкото и безболезнено движение на ставите. Основен компонент е на синовиалната течност и ставния хрущял. Тя пренася хранителните вещества между различни ставни структури и изчиства токсичните и отпадни продукти от хрущяла. Хиалуроновата киселина във Flex Code Gold е нискомолекулна, благодарение на което е с много добра абсорбция.

Като допълнение - стъклената опаковка на Flex Code Gold дава гаранция за оптимално запазване на полезните свойства на хранителните вещества в добавката. Компонентите й не взаимодействат с вредните елементи на пластмасата, а и този вид опаковка вреди по-малко на планетата.

 

Начин на употреба:

 • Приемайте 2 пъти дневно по 10 мл (2 супени лъжици), разтворени в малко вода, по време на или след хранене.
 • Поддържаща доза: 1 супена лъжица (5 мл) дневно.
 • За оптимални резултати се препоръчва продуктът да се приема 3 месеца.

 

Състав в 20 мл - дневна доза:

 • Глюкозамин сулфат - 1200 мг
 • МСМ (Метилсулфонилметан) - 1200 мг
 • Хидролизиран колаген тип II - 1200 мг
 • Хиалуронова киселина 8-50 kDa - 400 мг
 • Куркумин 10% - 70 мг
 • Бор (Борна киселина) - 8,5 мг
 • Помощни вещества: суркалоза, емулсия касис, емулсия лимон, лимонена киселина, калиев сорбат, силициев диоксид, натриев бензоат.
 • Не съдържа: пшеница, глутен, млечни продукти, царевица и дрожди.
Още от Herbamedica
 1. ЖЕЛАТИН ФОРТЕ таблетки Herbamedica
  ЖЕЛАТИН ФОРТЕ таблетки Herbamedica
  17.53 лв.
 2. ВИРАЛ ПРОТЕКТ сироп за деца Herbamedica
  ВИРАЛ ПРОТЕКТ сироп за деца Herbamedica
  Специална цена 13.72 лв. 17.15 лв.
 3. Prim Borago Oil капсули Herbamedica
  Prim Borago Oil капсули Herbamedica
  Специална цена 21.05 лв. 23.39 лв.
 4. ТЕЧНО ЖЕЛЯЗО | BLUE IRON разтвор Herbamedica
  ТЕЧНО ЖЕЛЯЗО | BLUE IRON разтвор Herbamedica
  Специална цена 34.36 лв. 36.17 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg