FLEX CODE GOLD сироп Herbamedica

В наличност
59519
Специална цена 44.87 лв. 52.79 лв.
Опаковка
500 мл
Баркод (EAN)
3800201613026

ФЛЕКС КОД ГОЛД сироп

FLEX CODE GOLD

 

Хранителна добавка с подобрена и усъвършенствана формула, част от линията Flex Code. Обогатена с ключови компоненти за здрави кости и стави. Всички вещества са в оптимални дози, което гарантира максимално усвояване от организма.

Наред с обичайните активни вещества, характерни за продуктите от серия Flex Code - Глюкозамин сулфат, МСМ (метилсулфонилметан), Хондроитин сулфат, извлечен от хрущял на акула, Хидролизиран колаген тип II и Хиалуронова киселина, Flex Code Gold съдържа още два ценни елемента - Бор и Куркумин. Според последните проучвания, те имат голям принос за здравето на ставите. Куркуминът, получен от корен на Куркума, е мощен противовъзпалителен агент, блокиращ ензимите и цитокинините, които предизвикват възпаления. Естественият природен минерал Бор е необходим за подобряване усвояването на Фосфор и Калций. Много изследвания доказват, че допълнителният му прием предотвратява отделянето на магнезий, фосфор и калций с урината и увеличава нивата на витамин Д в кръвта. Той, също така, помага за балансиране количествата фосфор, калций и магнезий при остеопороза, ревматоиден артрит и остеоартроза. Борът и Куркуминът притежават антибактериално, противовъзпалително и аналгетично действие.

Всички вещества в състава на Flex Code Gold са под формата на молекули с ниски килодалтони, благодарение на което нивото на усвояемост е изключително високо.

 • Глюкозамин сулфатът е естествена захар, компонент на хрущялната и съединителната тъкан. Стимулира производството на синовиална течност и намалява триенето на междуставните повърхности. Осигурява подвижността на ставите, влияе благоприятно върху синтеза на колаген и забавя загубата на покривна хрущялна тъкан на ставните повърхности. Той е лесноусвоим в стомашно-чревния тракт. Там се трансформира в неутрална аминозахар и в тази своя форма преминава от кръвотока в ставите. С напредване на възрастта, обаче, концентрацията на глюкозамин в тялото намалява, а това води до появата на много костно-ставни заболявания.
 • МСМ (метилсулфонилметан) - органично сярно съединение с противовъзпалително действие. Сярата участва в синтеза на еластин и колаген, които играят основна роля за формиране на съединителната тъкан, включително стави, кости, сухожилия и др.
 • Хондроитин сулфатът притежава аналгетично и противовъзпалително действие. Той е свързващо звено между еластина и колагена. Стимулира техния синтез при образуване на хрущялите. Ускорява, също така, и производството на хиалуронова киселина. Така спомага за поддържане на нормална концентрация на синовиална течност.
 • Колагенът представлява комплексен структурен протеин, изграждащ колагеновите влакна на мускулите, сухожилията, ставите, хрущялите и костите. Той е основният протеин, съставляващ над 75% от съединителната тъкан в организма. Колагенът във Flex Code Gold е хидролизиран и има висок капацитет на абсорбция.
 • Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените мукоплизахариди, синтезиран от всички живи организми. От нея зависи гладкото и безболезнено движение на ставите. Основен компонент е на синовиалната течност и ставния хрущял. Тя пренася хранителните вещества между различни ставни структури и изчиства токсичните и отпадни продукти от хрущяла. Хиалуроновата киселина във Flex Code Gold е нискомолекулна, благодарение на което е с много добра абсорбция.

Като допълнение - стъклената опаковка на Flex Code Gold дава гаранция за оптимално запазване на полезните свойства на хранителните вещества в добавката. Компонентите й не взаимодействат с вредните елементи на пластмасата, а и този вид опаковка вреди по-малко на планетата.

 

Начин на употреба:

 • Приемайте 2 пъти дневно по 10 мл (2 супени лъжици), разтворени в малко вода, по време на или след хранене.
 • Поддържаща доза: 1 супена лъжица (5 мл) дневно.
 • За оптимални резултати се препоръчва продуктът да се приема 3 месеца.

 

Състав в 20 мл - дневна доза:

 • Глюкозамин сулфат - 1200 мг
 • МСМ (Метилсулфонилметан) - 1200 мг
 • Хидролизиран колаген тип II - 1200 мг
 • Хиалуронова киселина 8-50 kDa - 400 мг
 • Куркумин 10% - 70 мг
 • Бор (Борна киселина) - 8,5 мг
 • Помощни вещества: суркалоза, емулсия касис, емулсия лимон, лимонена киселина, калиев сорбат, силициев диоксид, натриев бензоат.
 • Не съдържа: пшеница, глутен, млечни продукти, царевица и дрожди.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg