ФУНГОФИН 1% спрей

В наличност
52880
12.54 лв.
Опаковка
30 мл
Баркод (EAN)
8699540510104

ФУНГОФИН 1% спрей

FUNGOFIN 1% spray

 

Фунгофин 1% спрей е противогъбичен продукт за локална употреба (приложение върху кожата), който действа, като убива гъбичките причинители на кожни инфекции. Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор се използва за лечение на следните кожни инфекции:

 •  Гъбички по краката - засягат обикновено и двата крака, но не винаги. Най-често се появяват между пръстите, по извивката на ходилото или друга част на стъпалата. Гъбичките по краката предизвикват напукване или лющене на кожата, вероятно е да се появи слаб оток, мехури или мокри рани.

 • Гъбички в ингвиналните области (слабините и вътрешните части на бедрата) - могат да се разпространят между краката и към седалището или нагоре в посока на стомаха, гънките под гърдите, подмишниците или други участъци където кожата е прегъната.

 • Гъбичките в ингвиналните области се проявяват като обрив, понякога придружен с мехури и сърбеж.

 • Гъбички по тялото (трихофития) - могат да се появят навсякъде по тялото, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като кръгли петна червен обрив, но могат да се появят като лющещи се петна и да сърбят.

Фунгофин 1 % спрей за кожа, разтвор се използва за лечение на дрождеви инфекции на кожата, наречени разноцветен лишей - появява се по кожата (под врата до талията, ръцете) като лющещи се петна, които остават бели, поради загуба на пигментация на кожата. Тези петна могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и изпотяване. Петната изпъкват предимно през лятото, тъй като прилежащата кожа потъмнява нормално.

 

Състав:

 • Тербинафинов хидрохлорид - 10 мг
 • Другите съставки са: пречистена вода, етанол, макрогол, пропиленгликол.

 

Начин на употреба:

 • Възрастни: Почистете и подсушете с поливане засегнатите места (кожа). Изпръскайте достатъчно от разтвора, за да се овлажни изцяло засегнатата кожа и прилежащите зони.
 • Продължителността на лечението с Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор зависи от вида и мястото на инфекцията, както следва: 
 • Гъбички по краката - прилагайте 1 път дневно, в продължение на 1 седмица.
 • Гъбички в ингвиналните области и по тялото - прилагайте 1 път дневно, в продължение на 1 седмица.
 • Разноцветен лишей - прилагайте 2 пъти дневно, в продължение на 1 седмица.
Още от NOBEL
 1. BIO BALANCE ABC KIDS саше
  BIO BALANCE ABC KIDS саше
  13.20 лв.
 2. ОМЕПРАЗИД капсули Nobel
  ОМЕПРАЗИД капсули Nobel
  Специална цена 4.98 лв. 6.25 лв.
 3. ФУНГОФИН 1% крем Nobel
  ФУНГОФИН 1% крем Nobel
  9.71 лв.
 4. ПУЛСЕТ 20 mg таблетки Nobel
  ПУЛСЕТ 20 mg таблетки Nobel
  3.84 лв.

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2022 epharm.bg