ГАСТРОКИНД таблетки

ИЗЧЕРПАН
35573
9.16 лв.
Опаковка
150 таблетки
Баркод (EAN)
4029917001883

Гастрокинд

Gastrokind

 

Гадене, повръщане и диария при кърмачета и малки деца

Стомашните неразположения са често срещан проблем при малките деца. В повечето случаи те са причинени от вируси или чревни инфекции, но е възможно и да са резулат от преминаване към нов вид храна (в периода на захранване от кърма или адаптирано мляко към твърди храни), от неподходяща храна, от прекомерно количество храна, от хранителни отравяния, от храносмилателни нарушения, от хранителни алергии или от емоцианален стрес. Много рядко тези неразположения са симптоми на заболявания (менингит, апендицит и др.). Повръщането и диарията могат да бъдат предизвикани и от преяждане с даден вид храна като шоколад, сладки, сладолед и др. При стомашни неразположения, които обикновено отшумяват между 12 и 36 часа, се препоръчва диета и поемане на много течности, за да се избегне обезводняване на детския организъм.

Решение

Гастрокинд е комплексно хомеопатично лекарство, което успешно повлиява състояния като гадене, повръщане, диария и запек при малките деца. Препаратът е безвреден и ефикасен благодарение на балансираните си активни съставки:

  • Arsenicum album - намалява възпалението на червата и стомаха;
  • Croton tiglium (Кротон) – облекчава тежестта в стомаха;
  • Okoubaka – намалява натрупването на вредни вещества при заболявания на червата;
  • Hepar sulfuris – облекчава възпалението и възпрепятства то да премине в гнойно;
  • Veratrum album (Бяла чемерика) – подобрява кръвообращението в стомашно-чревния тракт и намалява диарията.

Ефективност и безопасност

Гастрокинд е преминал успешно през редица клинични проучвания за безопасност. Той на крие риск от остра или хронична токсичност. Затова е подходящ за продължителна употреба и се понася добре при повторно и продължително лечение.

Препоръчителна доза

Гастрокинд трябва да се приема:

При бебета и деца до една година по една таблетка на всеки час, до 6 таблетки дневно, докато има подобрение. В последствие се дава по 1 таблетка четири пъти дневно.

При деца от една- до шестгодишна възраст в острото състояние по 2 таблетки на всеки час, до 12 таблетки дневно, докато има подобрение. В последствие се дават по 2 таблетки четири пъти дневно. Таблетките се приемат половин час преди или след храна. Те трябва да се разтопят бавно в устата.

За бебетата и малките деца таблетките се разтварят в малко вода.

Препоръки

Стомашните неразположения, които не са предизвикани от вируси и инфекции (обикновено не протичат с повишена телесна температура), трябва да са сигнал за родителите, че е необходима промяна. Трябва да се промени хранителния режим, подбора на храната и нейното количество. Освен това е важно детето да бъде в спокойна атмосфера, сред подкрепящи го родители и в никакъв случай да не бъде насилвано да се храни. Ако са налице симптоми на обезводняване (детето е замаяно и отпаднало, не е ходило от часове по малка нужда, устните му са изсъхнали, при притискане на кожата му й трябва много време, за да си върне нормалната форма (няма добър тургур на кожата) и/или силни коремни болки трябва веднага са потърси лекарска помощ.

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2022 epharm.bg

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2022 epharm.bg