ГРАХ Био семена за кълнове Dary Natury
ГРАХ Био семена за кълнове Dary Natury
Кълновете от грах са отличен източник на протеин, прости захари, калций и фибри. Те са богати също на витамини A и C, фосфор, калий и хлорофил. Граховите кълнове възстановяват работата на стомашно-чревния тракт, премахват запека, укрепват имунната система и повишават енергията. Продуктът има висока хранителна стойност и малко калории, което го прави подходящ за програми за регулиране на теглото. Ползите от кълновете се дължат на богатия им състав и комплексното им въздействие върху организма. Грахът е една от най-полезните бобови култури, известна от дълбока древност. В малките грахови зърна се съдържат големи количества витамини - C, B1, B2, B5, B9 и K1. Грахът е богат също на минерали като калций, фосфор, желязо, магнезий, мед, манган и фибри. Консумацията на грах подобрява белтъчния баланс, защото съдържа високо количество белтъчини, които са по-лесно усвоими от тези в месото. Граховият протеин е безглутенов и подходящ за растителни и сурови диети, не предизвиква алергични реакции и не подува корема.
- Отстраняват токсичните вещества от тялото и го пречистват
- Възстановяват нормалната чревна микрофлора и потискат гнилостните процеси
- Елиминират свободните радикали и забавят процесите на стареене
- Понижават нивата на кръвната захар
- Предотвратяват анемия и се грижат за здравето на сърдечно-съдовата система
- Намаляват нивата на лошия холестерол
- Насищат организма с хранителни вещества, протеини и витамини
- Повишават устойчивостта към инфекции и възпаления
- Засилват имунитета
- Ускоряват метаболизма
- Подобряват храносмилането и здравето на стомашно-чревния тракт
- Помагат в борбата с умората
- Правят кожата гладка, еластична и свежа
Състав:
- Грахово семе 100% (продукт от органично земеделие).
Начин на употреба:
- Препоръки за употреба: В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марлята се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Добавете вода, така че марлята да е винаги мокра. Поставете семената на топло и тъмно място. Кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена като грах, соя, нахут и др., или семена с черупки като тиквени и слънчогледови, кълновете се нарязват преди консумация, а фините семена се използват цели.