ХЕПАРИН ПЛЮС ДС гел DANHSON

В наличност
67247
21.68 лв.
Опаковка
50 грама

ХЕПАРИН ПЛЮС ДС гел 

HEPARIN PLUS DS gel

 

Хепарин ПЛЮС ДС е комбиниран лекарствен продукт, който съдържа Хепарин натрий, Троксерутин, Декспантенол и Бензокаин. Повлиява благоприятно отока, възпалението и кръвонасяданията при приложение върху кожата, благодарение на съдържащите се в него хепарин и троксерутин. Декспантенол подпомага заздравяването на раните  и кожните увреждания, а бенозаин оказва обезболяващ ефект. Хепарин ПЛЮС ДС се прилага при различни заболявания на повърхностните вени и свързаните с тях усложнения, които се проявяват с болезненост по хода на вените, подуване и чувство на тежест в крайниците, синкаво-виолетово оцветяване на кожата, а в по-тежки случаи и образуване на разязвявания. Хепарин ПЛЮС ДС е подходящо лекарство за  намаляване на отока и кръвонасяданията след операции на вените, при счупвания, навяхвания и други травми и контузии на мускулите и сухожилията.

 

Състав:

Хепарин натрий (heparin sodium)   1000 I.U.
Троксерутин (troxerutin)  20 mg
Декспантенол (dexpanthenol)   100 mg
Бензокаин (benzocaine) 1 mg

 

Начин на употреба:

 • Възрастни и лица в старческа възраст Препоръчвана доза:  2 – 3 пъти дневно неголямо количество гел  се нанася в равномерен слой върху засегнатата кожа посредством много леко, внимателно втриване.

 • Хепарин ПЛЮС ДС се прилага  в продължение на 2 – 3 седмици или до пълно възстановяване на увредените тъкани. При повторна поява на симптомите курсът на лечение се повтаря.
 • При наличие на язви е необходимо преди приложението на продукта раневата повърхност да бъде почистена и обработена с подходащи антисептици и дезинфектантни. Гелът се нанася в равномерен тънък слой върху цялата поразена повърхност, след което върху нея се поставя стерилна марлена превръзка, която се сменя еднократно дневно. В случай, че не се налага поставянето на превръзка, гелът се нанася 1 – 2 пъти дневно.
 • Деца – няма данни относно безопасното приложение на продукта при деца, поради което това лекарство не трябва да се прилага при деца.
Още от DANHSON
 1. МЕДЕН ВАЗЕЛИН маз DANHSON
  МЕДЕН ВАЗЕЛИН маз DANHSON
  2.45 лв.
 2. НЕУРОСОНИК таблетки DANHSON
  НЕУРОСОНИК таблетки DANHSON
  4.21 лв.
 3. МИЛОРОФЕН 200 мг таблетки DANHSON
  МИЛОРОФЕН 200 мг таблетки DANHSON
  от 4.09 лв.
 4. ОМАЛГИН капки DANHSON
  ОМАЛГИН капки DANHSON
  6.64 лв.

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2022 epharm.bg

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2022 epharm.bg