ХЕПАРИН ПЛЮС ДС гел DANHSON

В наличност
67247
21.68 лв.
Опаковка
50 грама

ХЕПАРИН ПЛЮС ДС гел 

HEPARIN PLUS DS gel

 

Хепарин ПЛЮС ДС е комбиниран лекарствен продукт, който съдържа Хепарин натрий, Троксерутин, Декспантенол и Бензокаин. Повлиява благоприятно отока, възпалението и кръвонасяданията при приложение върху кожата, благодарение на съдържащите се в него хепарин и троксерутин. Декспантенол подпомага заздравяването на раните  и кожните увреждания, а бенозаин оказва обезболяващ ефект. Хепарин ПЛЮС ДС се прилага при различни заболявания на повърхностните вени и свързаните с тях усложнения, които се проявяват с болезненост по хода на вените, подуване и чувство на тежест в крайниците, синкаво-виолетово оцветяване на кожата, а в по-тежки случаи и образуване на разязвявания. Хепарин ПЛЮС ДС е подходящо лекарство за  намаляване на отока и кръвонасяданията след операции на вените, при счупвания, навяхвания и други травми и контузии на мускулите и сухожилията.

 

Състав:

Хепарин натрий (heparin sodium)   1000 I.U.
Троксерутин (troxerutin)  20 mg
Декспантенол (dexpanthenol)   100 mg
Бензокаин (benzocaine) 1 mg

 

Начин на употреба:

  • Възрастни и лица в старческа възраст Препоръчвана доза:  2 – 3 пъти дневно неголямо количество гел  се нанася в равномерен слой върху засегнатата кожа посредством много леко, внимателно втриване.

  • Хепарин ПЛЮС ДС се прилага  в продължение на 2 – 3 седмици или до пълно възстановяване на увредените тъкани. При повторна поява на симптомите курсът на лечение се повтаря.
  • При наличие на язви е необходимо преди приложението на продукта раневата повърхност да бъде почистена и обработена с подходащи антисептици и дезинфектантни. Гелът се нанася в равномерен тънък слой върху цялата поразена повърхност, след което върху нея се поставя стерилна марлена превръзка, която се сменя еднократно дневно. В случай, че не се налага поставянето на превръзка, гелът се нанася 1 – 2 пъти дневно.
  • Деца – няма данни относно безопасното приложение на продукта при деца, поради което това лекарство не трябва да се прилага при деца.
Още от DANHSON

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg