ИБУДОЛОР ДУО гел Teva

В наличност
48052
Специална цена 8.32 лв. 9.24 лв.
Опаковка
60 грама
Баркод (EAN)
5690528447026

ИБУДОЛОР ДУО гел

IBUDOLOR DUO gel

 

Ибудолор Дуо гел е комбинирано лекарство, което съдържа ибупрофен и левоментол. Ибупрофен принадлежи към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства. Те се използват за лечение на болка и повишена температура. Левоментол оказва противовъзпалително и обезболяващо действие. Подпомага действието на ибупрофен, оказва охлаждащ ефект при приложение върху кожата. Ибудолор Дуо гел се прилага за облекчаване на болката и възпалението при ревматични и мускулни болки, болки в гърба; навяхвания; разтежения, спортни травми и невралгии, вследствие изкълчвания, навяхвания и спортни травми. Може да се прилага за симптоматично облекчаване на болката при лека форма на артрити. Не прилагайте Ибудолор Дуо:

 • ако сте алергични към ибупрофен, левоментол или някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако сте имали астма, затруднено дишане или хриптене, хрема, кожни обриви, особено копривна треска, след прием на ацетилсалицилова киселина, други нестероидни противовъзпалителни средства или лекарства за облекчаване на болка и повишена температура;
  върху открити рани.

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар, или фармацевт, преди да използвате Ибудолор Дуо

Необходимо е да знаете, че:

 • това лекарство трябва да се прилага единствено върху кожата;
 • да не се приема през устата;
 • не трябва да се прилага върху увредена и наранена кожа;
 • трябва да се избягва контакт с очите и в близост до тях, както и върху лигавици;
 • не трябва да се използва под оклузивна (стягаща) превръзка;
 • ръцете трябва да се измиват непосредствено след приложението.

При поява на зачервяване, сърбеж, обриви трябва да прекъснете употребата на Ибудолор Дуо, тъй като това могат да бъдат признаци на алергия. В тези случаи се свържете с Вашия лекар, който ще реши дали да продължите лечението.

Ако страдате от заболяване на стомашно-чревния тракт, сърцето, черния дроб или бъбреците е необходимо да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като не може да бъде изключена напълно възможността от проникване на ибупрофен в кръвта, въпреки приложението му върху кожата.

Препоръчително е да се избягва прекомерното излагане на третирания кожен участък на слънчева светлина, с цел да се избегне възможността от развитие на фоточувствителност.

Други лекарства и Ибудолор Дуо

 • Трябва да кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали някакви или е възможно да използвате други лекарства, включително и такива отпускани без рецепта.
 • При прилагане върху кожата ибупрофен се резорбира минимално в кръвта, поради което взаимодействия с други лекарства са малко вероятни.
 • При едновременно приложение с други лекарства от групата на нестероидните противовъзпалителни средства, обезболяващи или температуропонижаващи средства се повишава рискът от развитие на нежелани лекарствени реакции.
 • Едновременното приложение с ацетилсалицилова киселина или кортикостероиди повишава риска от стомашно-чревни усложнения.
 • Нестероидните противовъзпалителни средства могат да взаимодействат с лекарства, понижаващи кръвното налягане и е възможно да усилят действието на антикоагулантите (лекарства понижаващи съсирваемостта на кръвта), макар че възможността това да се случи при локално приложение е изключително малка.

Ибудолор Дуо с храни в напитки

 • Няма ограничения.

Бременност, кърмене и фертилитет

 • Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
 • Приложението на продукта при бременни жени трябва да се избягва.
 • Ибупрофен се излъчва в малки количества в майчиното мляко. С оглед безопасността на кърмачето, продължителното приложение на продукта при кърмещи жени е нежелателно.

Шофиране и работа с машини

 • Няма данни да повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Това лекарство съдържа 80 mg пропиленгликол (Е 1520) във всеки 1 g от гел, което е еквивалентно на 3 200 mg в туба от 40 g гел или на 4 800 mg в туба от 60 g.

При употреба на препоръчителната доза от около 6,6 g гел дневно, количеството на пропиленгликол съответства на 7,5 mg/kg/ден, изчислено за пациент с тегло 70 kg. В доза над 50 mg/kg/ден пропиленгликол може да причини дразнене на кожата.

Това лекарство съдържа 320 mg етанол в 1 g гел, което е еквивалентно на 12 800 mg в туба от 40 g и 19 200 mg в туба от 60 g. Етанолът може да предизвика усещане за парене върху увредена кожа.

Както всички лекарства това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Когато прилагате това лекарство, Вие може да получите някои от описаните по-долу нежелани реакции. Ако това се случи, уведомете Вашия лекар.

Нежеланите лекарствени реакции при употребата на Ибудолор Дуо са свързани основно с начина му на приложение (локално върху кожата).

При локалното кожно приложение много рядко (при по-малко от 1 на 10 000 пациента) могат да се наблюдават следните нежелани реакции:

 • Нарушения на имунната система: при предразположени пациенти, могат да се наблюдават реакции на свръхчувствителност. Те могат да включват - неспецифични алергични реакции и анафилаксия (тежка алергична реакция); влошаване на налична бронхиална астма, свирещо дишане или задух; различни кожни прояви, включително различни видове обриви, сърбеж, уртикария, точковидни кожни кръвоизливи, ангиоедем (тежка алергична реакция, която причинява подуване на лицето и гърлото) и рядко тежко кожно увреждане, съпроводено с образуване на мехури по кожата (епидермална некролиза и еритема мултиформе).

При появата на такива нежелани реакции приложението на продукта трябва да бъде преустановено.

 • Стомашно-чревни нарушения: коремна болка, нарушено храносмилане.
 • Нарушения на бъбреците и пикочните пътища: влошаване на бъбречната функция при пациенти с данни за съществуващо бъбречно увреждане.
 • Нежелани реакции с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата): кожата става чувствителна към светлина.

 

Състав:

Ибупрофен 50 mg
Левоментол 30 mg
 • Други съставки: карбомер, диизопропаноламин, етанол (96 %), пропиленгликол, пречистена вода.

 

Начин на употреба:

Винаги използвайте това лекарство, точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар, фармацевт или медицинска сестра. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:

Възрастни и деца над 12 години:

 • В зависимост от големината на засегнатия участък върху кожата се нанася 1 до 4 см от гела и внимателно се втрива, докато попие напълно. Гелът може да се прилага 2-3 пъти дневно, като интервалите между приложенията не трябва да бъдат по-малки от 4 часа. След всяко приложение ръцете трябва да се измиват, освен ако те не са третираното място. Продължителността на лечението не трябва да бъде повече от 2 седмици. Ако в този период симптомите не се повлияят, обърнете се за съвет към лекар.

Деца под 12 години

 • Не се препоръчва приложението на продукта при деца под 12 години, поради отсъствие на данни за ефикасност и безопасност.

Пациенти в старческа възраст (над 65 години)

 • Ибупрофен-съдържащите лекарства трябва да се прилагат с повишено внимание при пациенти в старческа възраст, поради повишена склонност към развитие на нежелани лекарствени реакции.

Гелът се прилага върху кожата на засегната зона и се втрива с леки масажни движения.

Ако сте приложили повече от необходимата доза Ибудолор Дуо

 • При приложение на продукта върху кожата вероятността за предозиране е минимална. Възможните симптоми на предозиране при случаен прием през устата включват главоболие, гадене, повръщане, замаяност и понижение на кръвното налягане. При случайно поглъщане на съдържанието на опаковката е необходимо да се обърнете за съвет към Вашия лекар.

Ако сте пропуснали да приложите Ибудолор Дуо

 • Ако сте пропуснали да приложите една доза, направете това веднага щом се сетите. Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако сте спрели приложението на Ибудолор Дуо

 • Не спирайте лечението преждевременно, защото така можете да не постигнете очаквания ефект от него.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg