ИБУПРОМ СПРИНТ меки капсули UPS

В наличност
57447
7.81 лв.
Опаковка
10 капсули
Баркод (EAN)
5907377138594

ИБУПРОМ СПРИНТ меки капсули

IBUPROM SPRINT

 

Ibuprom Sprint представлява лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържащ течна форма на ибупрофен, който се използва за лечение на възпалително заболяване, което е една от причините за болката (периферно действие). Продуктът ефективно понижава температурата (централно действие). Показан е за лечение на лека до умерена болка от различен произход, включително: главоболие, зъбобол, мускулна болка, болка в кръста, болка в костите и ставите, дисменорея (болка при менструация), висока температура. Ибупром Спринт е аналгетичен лекарствен продукт, който действа едновременно на централно и периферно ниво. Ибупром Спринт с ибупрофен в течна форма се предлага в мека желатинова капсула, която попаднала в стомаха се разгражда и незабавно освобождава активната съставка, която веднага се резорбира. Капсулите са лесни за преглъщане, дори и без вода. Не приемайте Ибупром Спринт:

 • ако сте алергични към ибупрофен или към някоя от останалите съставки на това лекарство
 • ако в миналото са се проявили симптоми на алергия към някоя от съставките, както и свръхчувствителност (хрема, астматичен пристъп, уртикария) към ацетилсалицилова киселина или друг лекарствен продукт от групата на НСПВС при следните състояния: активна или скорошна стомашна и/или язва на дванадесетопръстника, предразположение към кръвоизливи, тежка чернодробна и/или бъбречна недостатъчност, тежка сърдечна недостатъчност, трети триместър на бременността

Ибупром Спринт не трябва да се прилага при деца на възраст до 6 години.

Предупреждения н предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете Ибупром Спринт

Обърнете специално внимание при употребата на Ибупром Спринт:

 • ако в анамнезата Ви има данни за бронхиална астма, нарушения на кръвосъсирването,
 • увреждане на черния дроб и/или бъбреците, високо кръвно налягане или стомашна и/или язва на дванадесетопръстника;
 • ако едновременно се лекувате с други НСПВС;
 • при бременност и по време на кърмене.

Лекарства като Ибупром Спринт могат да бъдат свързани с леко увеличен риск от сърдечен инцидент (миокарден инфаркт) или инсулт. Всеки риск е по-вероятен при високи дози и продължително лечение. Не превишавайте препоръчаните дози и продължителността на лечението - 3 дни.

Употребата на този лекарствен продукт при дехидратирани (обезводнени) пациенти увеличава риска от бъбречно увреждане.

Кожни реакции

Съобщава се за сериозни кожни реакции, свързани с лечение с Ибупром Спринт. Трябва да спрете приема на Ибупром Спринт и незабавно да потърсите лекарска помощ, ако развиете кожен обрив, лезии на лигавиците, мехури или други признаци на алергия, тъй като това може да са първите признаци на много сериозна кожна реакция. Вижте точка 4.

Противовъзпалителните/болкоуспокояващите лекарства като ибупрофен могат да са свързани със слабо увеличаване на риска от сърдечен инфаркт или инсулт, особено когато се употребяват във високи дози. Не превишавайте препоръчителната дозировка или продължителност на лечението.

Трябва да обсъдите лечението с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Ибупром Спринт, ако:

 • имате сърдечни проблеми, включително сърдечна недостатъчност и стенокардия (гръдна болка), или сте претърпели сърдечен инфаркт, операция за поставяне на байпас, периферна артериална болест (влошена циркулация в краката или ходилата поради стеснени или запушени артерии) или какъвто и да е вид инсулт (включително микроинсулт или преходна исхемична атака);
 • имате високо кръвно налягане, диабет, висок холестерол, фамилна анамнеза за сърдечно заболяване или инсулт, или ако сте пушач.

Други лекарства и Ибупром Спринт

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

Ибупром Спринт може да повлияе на или да бъде повлиян от някои други лекарства. Например:

 • лекарства с противосъсирващо действие (т.е. разреждат кръвта / предотвратяват съсирването, напр. аспирин/ацетилсалицилова киселина в ниска доза варфарин, тиклопидин)
 • лекарства, които понижават високото кръвно налягане (АЦЕ инхибитори като каптоприл, бета-блокери като лекарства, съдържащи атенолол, антагонисти на рецептора за ангиотензин II като лосартан, диуретици като индапамид)
 • други НСПВС (включително ацетилсапицилова киселина), защото увеличават риска от нежелани реакции
 • кортикостероиди
 • литий
 • метотрексат
 • зидовудин

Някои други лекарства също могат да повлияят на или да бъдат повлияни от лечението с Ибупром Спринт. Затова винаги преди да използвате Ибупром Спринт с други лекарства, трябва да се посъветвате с Вашия лекар или фармацевт.

Ибупром Спринт с храна

 • Резорбцията на Ибупром Спринт не се намалява от храната. Трябва да се приема след хранене.

Бременност, кърмене и фертилитет

 • Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство, Ибупром Спринт не трябва да се употребява в третия триместър на бременността. Употребата от бременни е позволена, само когато е препоръчана от лекар.

Ибупрофен преминава в кърмата в много малки количества и рискът да се увреди кърмачето е малък.

Шофиране и работа с машини

 • Ибупром Спринт не повлиява способността за шофиране и работа е машини. Да се има предвид, че при употребата му може да се получи замайване.

 

Начин на употреба:

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар, фармацевт или медицинска сестра. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:
Възрастни и деца над 12 години:

 • За краткотрайно, незабавно лечение: 1-2 капсули през устата на всеки 4-6 часа (не повече от 6 капсули дневно), след хранене.
 • При пациенти в напреднала възраст не се налага адаптиране на дозата. Употреба при деца и юноши

Деца от 6 до 9 години (телесно тегло 20-29)

 • За краткосрочно лечение -1 капсула през устата на всеки 6-8 часа, след хранене. Да не се приемат повече от 3 капсули дневно (максимална дневна доза 600 mg).

Деца от 10 до 12 години (телесно тегло 30-39 kg)

 • За краткосрочно лечение -1 капсула през устата на всеки 6 часа, след хранене. Да не се приемат повече от 4 капсули дневно (максимална дневна доза 800 mg).

Ибупром Спринт не трябва да се прилага при деца на възраст до 6 години.

Ако сте приели повече от необходимата доза Ибупром Спринт

Може да се появи силно гадене, повръщане, главоболие, световъртеж, коремна болка, сънливост, сърдечни аритмии, понижение на кръвното налягане, метаболитна ацидоза (понижаване на киселинността (рН) на кръвта), треска, дихателни нарушения и функционални бъбречни нарушения.

Ако сте приели лекарствения продукт в доза, по-висока от препоръчителната, незабавно се свържете с Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте приели Ибупром Спринт повече от необходимата доза или ако лекарството случайно е било прието от деца, веднага се свържете с лекар или най-близката болница, за да получите мнение за риска и съвет за действие, което трябва да се предприеме. Симптомите могат да включват гадене, болка в стомаха, повръщане (примесено с кръв), главоболие, звънтене в ушите, обърканост и бързи и неволеви движения на очите. При високи дози е съобщавано за сънливост, болка в гърдите, сърцебиене, загуба на съзнание, гърчове (главно при деца), слабост и замаяност, кръв в урината, усещане за студ и проблеми с дишането.

Ако сте пропуснали да приемете Ибупром Спринт

Ибупром Спринт е предназначен за краткотрайно лечение за облекчаване на болката. Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Те включват:

Чести нежелани реакции (могат да засегнат от 1 до 10 на 100 пациенти, използвали лекарството) - гадене, липса на апетит, повръщане, чувство за парене в хранопровода и зад гръдната кост, диспепсия (лошо храносмилане), флатуленция (повишено отделяне на газове), диария, запек, болки в епигастриума (горната част на корема), задух, влошаване на бронхиална астма, главоболие, световъртеж, свръхвъзбудимост, сърбеж, уртикария (копривна треска), пурпура (поява на червеникави петна по вътрешните органи, лигавиците или по кожата), обрив, задръжка на течности и отоци

Нечести (могат да засегнат от 1 до 10 на 1 000 пациенти, използвали лекарството) -високо кръвно налягане, промяна на вкуса, повишени трансаминази (SGOT u SGPT)

Редки (могат да засегнат от 1 до 10 на 10 000 пациенти, използвали лекарството) -стомашно-чревен кръвоизлив, сънливост или безсъние, нарушения на кръвосъсирването, тромбоцитопения

Много редки (могат да засегнат по-малко от 1 на 10 000 пациенти, използвали лекарството) - бъбречна папиларна некроза (увреждане на бъбречната тъкан), която може да доведе до бъбречна недостатъчност, хемолитична анемия, гранулоцитопения и тромбоцитопения, булозни дерматози (хронични кожни заболявания, протичащи със спонтанна поява на мехури), включително ексфсшиативен дерматит (зачервяване и лющене на почти цялата повърхност на кожата) и мултиформена еритема (остро възпалително заболяване на кожата и лигавиците), неспецифични алергични реакции, анафилаксия (тежка алергична реакция, която причинява затруднения в дишането, или замайване), смущения на слуха и зрението

С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка) -червен, люспест, обхващащ голяма повърхност обрив с издутини под кожата и мехури, локализиран главно по кожните гънки, тялото и горните крайници, придружен с висока температура при започването на лечение (остра генерализирана екзантематозна пустулоза). Спрете употребата на Ибупром Спринт, ако развиете тези симптоми, и незабавно потърсете медицинска помощ. 

Лекарства като Ибупром Спринт могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен инцидент (миокарден инфаркт) или инсулт.

Нежеланите реакции се появяват по-рядко, когато лекарственият продукт се използва за кратко време.

При някои от пациентите може да се появят други нежелани реакции (неспоменати в тази листовка).

Може да настъпи тежка кожна реакция, известна като DRESS синдром.

Симптомите на DRESS включват: кожен обрив, повишена температура, подуване на лимфните възли и повишаване на еозинофилите (вид бели кръвни клетки).

Как да съхранявате Ибупром Спринт

 • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
 • Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Да се съхранява под 25° С.
 • Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

 

Състав:

Активното вещество е:

 • Ибупрофен - 200 мг

Другите съставки са:

 • Състав на капсулата: макро гол 600, пречистена вода, калиев хидроксид.
 • Състав на обвивката: желатин, Патентно синьо (Е131), сорбитол, течен частично дехидратиран.

Преборете болката при възрастни и деца с избора на подходящи болкоуспокояващи. В нашата онлайн аптека ще откриете лекарства без рецепта за всякакви медицински състояния и здравословни проблеми.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg