ИНФЛУЦИД таблетки DHU

В наличност
64487
Специална цена 8.95 лв. 11.18 лв.
Опаковка
40 таблетки
Баркод (EAN)
4260019331243

ИНФЛУЦИД таблетки

INFLUCID

 

Инфлуцид е хомеопатично лекарство за лечение на простудни и грипоподобни заболявания, съпроводени с повишена температура. Инфлуцид е комбинация от шест добре доказани отделни хомеопатични средства, която е особено подходяща за лечение на простудни и грипни заболявания с внезапно начало и бързо развитие. Aconitum (Лконитум) е полезен в началните фази на остри инфекции на респираторния тракт, особено когато са придружени с температура. За ефикасното повлияване на общата настинка помага и компонентът Bryonia (Бриония), който има ефект при сухите бронхити с болезнена, дразнеща кашлица. Ipecacuanha (Ипекакуана) предизвиква втечняването на бронхиалните секрети и по този начин подпомага изхвърлянето им. Gelsemium (Гелземиум)е особено ефикасен при настинки, грип, синузити, придружени с отпадналост и умора, главоболие и болки в тялото, както и при възпалено гърло и пресипналост. Phosphorus (Фосфорус) има положителен ефект върху състоянието на изтощение, невралгия и главоболие по време на остри и хронични респираторни заболявания. Освен това той засилва имунната система и по този начин ускорява оздравителния процес. Тази комбинация е допълнена с Eupatorium perfoliatum (Еупаториум перфолиатум) - често използвано в хомеопатията средство за лечение на настинка и грип. Благодарение на широкия си спектър на действие, Инфлуцид има бързо и ефикасно въздействие при настинки с температура, като грип. Инфлуцид е подходящ и за профилактика на вирусни инфекции.

Не приемайте Инфлуцид ако сте алергичен към Еупаториум перфолиатум, към други растения от семейство Сложноцветни, към някое от активните или помощните вещества на продукта. Посъветвайте се с Вашия лекар:

 • ако не се почувствате по-добре или състоянието Ви се влоши
 • ако възникнат допълнителни оплаквания
 • ако температурата Ви не спада или се повиши над 39°С

 

Деца

 • Инфлуцид не трябва да се прилага при деца под една година, поради липсата на достатъчно данни за употребата на продукта в тази възраст.

 

Други лекарства и Инфлуцид

 • Не са наблюдавани взаимодействия с други лекарства. Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или може да приемате други лекарства.

 

Инфлуцид с храна, напитки и алкохол

 • Действието на хомеопатичните лекарствени продукти може да бъде неблагоприятно повлияно от вредни фактори на житейските навици, както и от стимуланти, алкохол и тютюн.

 

Бременност, кърмене и фертилитет

 • Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемете това лекарство.

 

Шофиране и работа с машини

 • Инфлуцид няма влияние върху способността за шофиране и работа с машини.
 • Инфлуцид съдържа лактоза (млечна захар) и пшенично нишесте
 • Ако Ви е казано от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемате този продукт.
 • Това лекарство е подходящо за хора с цьолиакия. Пациенти с алергия към пшеница (различна от цьолиакия) не трябва да приемат този продукт.

 

Начин на употреба:

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:

Възрастни: при остри състояния приемат по 1 таблетка на едночасови интервали до максимум 12 таблетки на ден, докато настъпи подобрение. За по-нататъшно лечение приемат от 1 до 3 таблетки дневно.

За профилактика на простудни и грипни заболявания се приемат по 1-2 таблетки 3 пъти дневно.

Употреба при деца

Деца от 1 до 11 годишна възраст: при остри състояния приемат по 1 таблетка на всеки два часа до 8 таблетки дневно, докато настъпи подобрение. За по-нататъшно лечение или за лекуване на хронични състояния, приемат от 1 до 3 таблетки дневно.

Деца над 12 годишна възраст при остри състояния приемат по 1 таблетка на едночасови интервали до максимум 12 таблетки на ден, докато настъпи подобрение. За по-нататъшно лечение приемат от 1 до 3 таблетки дневно.

За профилактика на простудни и грипни заболявания деца от 1 до 11 годишна възраст приемат 1 таблетка 3 пъти дневно, а деца над 12 годишна възраст приемат 1-2 таблетки 3 пъти дневно.

Таблетките трябва да се оставят да се разтопят бавно в устата. За малки деца е възможно таблетките да се разтварят в малко вода.

Не трябва да приемате това лекарство заедно с храна и напитки. Необходимо е да има интервал от поне половин час.

 

Ако сте приели повече от необходимата доза Инфлуцид

 • Не се очакват вредни ефекти в случай на предозиране.
 • Ако сте пропуснали да приемете Инфлуцид
 • Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

 

Ако сте спрели приема на Инфлуцид

 • Не се очакват вредни ефекти.

Ако имате някакви други въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

 

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

В много редки случаи е възможна проява на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта като кожен обрив или стомашно-чревни оплаквания.

Забележка: Съществуващите оплаквания могат временно да се влошат, когато се приемат хомеопатични лекарства (начално хомеопатично влошаване). В тези случаи спрете приема на Инфлуцид и се консултирайте с Вашия лекар.

 

 

Състав:

 • Активните вещества са: Аконитум (Aconitum) trit. D3 25 mg, Гелземиум (Gelsemium) trit. D3 25 mg, Ипекакуана (Ipecacuanha) trit. D3 25 mg, Фосфорус (Phosphorus) trit. D5 25 mg, Бриония (Bryonia) trit. D2 25 mg, Еупаториум перфолиатум (Eupatorium perfoliatum) trit. D1 25 mg в 1 таблетка (250 mg).
 • Другите съставки са: Лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, пшенично нишесте Как изглежда Инфлуцид и какво съдържа опаковката

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2022 epharm.bg