ИСЛА МИНТ пастили

В наличност
2295
7.98 лв.
Опаковка

30 пастили

ИСЛА МИНТ пастили

ISLA MINT

 

Съставките в Исла-Минт образуват защитен слой върху лигавицата на дихателните пътища. По този начин възпалената лигавица е предпазена и се възстановява по-бързо. Благоприятният ефект на пастилите се наблюдава особено при оплаквания, свързани с гърлото и причинени от:

 • суха кашлица и дрезгав глас;
 • преумора на гласните връзки (певци, говорители);
 • сух въздух (нагревателни уреди или климатици);
 • сухота в устата;
 • ограничено дишане през носа.

 

Исландски лишей

Исландски лишей е растение, което от 17-ти век се използва в народната медицина под различни имена. То се среща на неплодородни почви в низините и планинските вериги в Северна, Централна и Източна Европа, а също така и в Северна Америка. Исландският лишей принадлежи към семейството на лишеите (Parmeliaceae), които представляват комбинация от гъби и водорасли, живеещи в симбиоза (постоянно съжителство, полезно за двата вида). Исландският лишей е храстоподобен, висок около 10 cm, и се разклонява в къдрави “листа", с намаляващ размер. Той е кафяв до маслено-зелен в горната си повърхност и с бяло-сиви петънца по долната повърхност.

 

Предпазване на лигавицата

Всеки ден, защитните сили на организма са поставени на изпитание от пълния с микроорганизми въздух, който вдишваме. Лигавицата на въздухоносните пътища е първата преграда, която възпира тези микроорганизми. Ако тя е раздразнена и възпалена, например от сух въздух (при употреба на нагревателни уреди или климатици), смог, тютюнев дим или други фактори, микроорганизмите могат по-лесно да навлязат в нашето тяло. Това може да доведе до възпаление на горните дихателни пътища, суха кашлица и пресипнало гърло.

 

Облекчаване на суха кашлица и дрезгав глас

Муцините, вещества, които се съдържат в Исландския лишей, покриват лигавицата на гърлото като защитен филм. По този начин я защитават от сухия и замърсен въздух. Вече раздразнената лигавица се възстановява по-бързо и възвръща защитната си функция.

 

Специалното в Исла-Минт

Исла-Минт съдържа специален екстракт от Исландски лишей, който устоява на суровия климат на далечния север. Сухият екстракт съдържа повече от 80 % муцини. При смучене на пастилите, този концентриран екстракт се разтваря и покрива лигавицата на устата и гърлото като балсам, където оказва своето благотворно действие.

 

Предпазване и грижа за гласните връзки

Слабостта на гласа и пресипналостта са показание, че изключително чувствителните гласни връзки са под атака. В тези случаи Исла-Минт разгръща своя облекчаващ и омекчаващ ефект. Исла-Минт може да се използва и като профилактика, за предпазване на чувствителните гласни връзки от преумора.

 

Сухота в устата

Причините за сухота в устата могат да бъдат различни. Редовен прием на определени лекарства, например лекарства против високо кръвно налягане или психотропни лекарства и др. могат да доведат до намалено отделяне на слюнка. Също така и някои заболявания като диабет или ревматоидни заболявания (ревматоиден артрит) могат да причинят сухота в устата. Външни фактори като сух въздух, прекомерен прием на кафе или чай, тютюнопушене и дори липсата на дъвкателна активност могат да доведат до пресъхваме на устата. Намаленото отделяне на слюнка може да бъде причинено и от стареене, по тази причина по-възрастните често се оплакват от сухота в устата. Съставките на Исла-Минт овлажняват и равномерно се разпределят по лигавиците.

 

Предпазване на лигавицата при спортуване

Физическото натоварване при спортуване натоварва лигавицата на въздухоносните пътища повече от нормалното, което може да доведе до раздразнение, сухота и пресипналост. При спортуване Исла-Минт може да бъде особено полезен, защото предпазва лигавицата по естествен начин от пресъхване.

 

Отлична поносимост

Исла-Минт е с отлична поносимост. Пастилите са подходящи и за хора с чувствителен стомах. Исла-Минт има приятен ментов вкус. Пастилите не съдържат захар и затова са щадящи за зъбите, което ги прави особено подходящи при деца и подрастващи.

 

Исла-Минт не трябва да се използва при известна свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

 

Състав:

 • 1 пастил съдържа 80 mg воден екстракт от Исландски лишей (Lichni Islandici extractum liquidum) (0,4–0,8:1).
 • Други съставки: Акация, сорбитол, лек течен парафин, аспартам, хлорофилно меден комплекс (оцветител Е141), ментово масло, пречиста вода.
 • 1 пастил съдържа 392 mg сорбитол (подсладител) = 0,031 BU (хлебни единици).

 


Ако знаете, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с лекар преди да приемете Исла-Минт.

 

Бременност и кърмене

Няма докладвани случаи или други причини, които да правят противопоказана употребата на ИслаКасис по време на бременност и кърмене.

 

Начин на употреба:

 • Възрастни и деца над 4 години: по 1–2 пастила се смучат бавно няколко пъти дневно, при необходимост.
  Важно е да сте сигурни, че детето може да смуче пастила без да се задави.
 • Информация за диабетици: 1 пастил съдържа 397 mg захарни заместители = 0,033 BU (хлебни единици).
 • Ако е необходимо, Исла-Минт може да бъде приеман продължително време.
 • Ако в продължение на 10 дни оплакванията продължават, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.

 

Нежелани реакции

 • Много рядко Исла-Минт може да има лаксативен ефект, поради съдържанието на сорбитол и малтитол.
 • В много редки случаи са възможни алергични реакции.

 

 

Още от ENGELHARD ARZNEIMITTEL
 1. ПРОСПАН сироп
  ПРОСПАН сироп
  от 9.84 лв.
 2. ПРОСПАН ликвид
  ПРОСПАН ликвид
  11.42 лв.
 3. ПРОСПАН таблетки за смучене
  ПРОСПАН таблетки за смучене
  17.27 лв.
 4. ТРАХИЗАН таблетки за смучене
  ТРАХИЗАН таблетки за смучене
  Специална цена 9.68 лв. 10.19 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg