ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ БИО (нефилтриран, пастьоризиран) CARANDINI
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ БИО (нефилтриран, пастьоризиран)
Organic Apple Cider Vinegar with the “mother”
Ябълков оцет Aceto di Mele Biologico 5% Carandini е органичен, нефилтриран и непастьоризиран оцет с "майка", подходящ за овкусяване на леки ястия, салати, зеленчуци и риба
Продукт с мощни антиоксидантни и пречистващи свойства, който помага за регулиране на кръвната захар и холестерола, поддържа костно-ставния апарат и се грижи за сияйния вид на кожата. Подобрява храносмилането, стимулира метаболизма и прави пътя към мечтаната фигура по-лесен и приятен.
Здравословни ефекти на ябълковия оцет с "майка":
- Мощен антиоксидант, който повишава защитата срещу свободните радикали и закриля клетките от разрушаващото им влияние.
- Подкрепя имунната система на организма.
- Има противовъзпалителни свойства, които подобряват състоянието при респираторни вируси, инфекции на гърлото, артритни заболявания, главоболие, остеопороза и мускулни крампи.
- Допринася за нормализиране на високото кръвно налягане и холестерол.
- Насърчава правилното храносмилане, намалява признаците на подуване, облекчава симптомите на запек.
- Стимулира метаболизма и улеснява отслабването.
- Благоприятства борбата с хроничната умора.
- Съдейства за освобождаване на организма от токсини и излишни течности.
- Помага за регулиране секрецията на себум и успокояване на кожата след ухапване от насекоми и слънчево изгаряне.
- Способства за ускоряване растежа на косата и победа над пърхота.
- Натурално средство за балансирана нервна система и добро настроение.
Действие, приложение и предимства на ябълковия оцет с „майка“
Aceto di Mele Biologico е създаден от талантливите майстори на италианската компания Carandini, основана през 1641 г. В нейната политика се преплитат дългогодишен опит, приемственост на поколенията, надграждане с нови идеи и съвременни технологии, които дават възможност за използване на пълния потенциал на суровините и получаване на превъзходен резултат.
100% натуралната формула на Aceto di Mele Biologico се базира на естествено ферментирали висококачествени ябълки от устойчиво земеделие, които осигуряват перфектната киселинност 5%. Отличава се с леко пикантен аромат и деликатен, балансиран вкус, подходящ за съчетаване с различни видове сурови и обработени зеленчуци, риба и салати.
Ябълковият оцет Aceto di Mele Biologico е т. нар. оцет с „майка“. Тя представлява тъмна, мътна утайка, богат източник на оцетнокисели бактерии и полезни за здравето ензими, които допринасят за превенция и подпомагат терапията на редица заболявания:
- Антиоксидантните свойства намаляват оксидативния стрес на клетките и действат като мощен имуностимулатор.
- Допринася за подобряване еластичността на кръвоносните съдове и тяхната проходимост, помага за понижаване на високия холестерол и поддържа сърдечното здраве.
- Противовъзпалителното действие намалява възпалението при костно-ставни заболявания.
- Ябълчената киселина благоприятства храносмилателните процеси и изгарянето на мазнините.
- Намалява нивата на стрес, тревожността и усещането за болка, като съдейства за повишаване на "хормона на щастието" ендорфин.
- Поддържа регенерацията на кожата, здравословния блясък и младежка свежест. Има положителен ефект при акне, прекомерно омазняване и други кожни проблеми.
Състав:
Хранителни стойности: | В 100 ml: |
Енергия |
78 Kj 18 kcal |
Мазнини |
0.0 g |
От които наситени |
0.0 g |
Въглехидрати | 0.0 g |
От които захари | 0.0 g |
Протеин | 0.0 g |
Сол |
< 0.004 g |
Начин на употреба:
Приложение: Подходящ за влагане в салати или напитки.
Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.