КАЛМАТРИКС Калций + магнезий + цинк + вит. D3 + вит. В6 VITAGOLD

Продукт №
50495
В наличност
9.76 лв.
Опаковка
30 таблетки

КАЛМАТРИКС

 

Допринася за поддържане на здрави кости, зъби, коса и нокти. Подпомага нормалното функциониране на нервната система, функцията на мускулите и сърцето. Има благоприятен ефект върху кожата.

  • Калций: Калцият участва в процеса на делене и специализация на клетките. Необходим е за поддържане на нормалното състояние на костите и зъбите. Подпомага за нормалното кръвосъсирване. Допринася за нормалното пренасяне на нервните импулси и функцията на мускулите. Благоприятства нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага функцията на храносмилателните ензими.
  • Магнезий: Магнезият е изключително важен елемент за много функции в организма. Той допринася за нормалната функция на мускулите и нервната система. Благоприятства за намаляване чувството на отпадналост и умора. Подпомага електролитния баланс и нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Магнезият допринася за нормалния синтез на белтъчини и поддържане състоянието на костите и зъбите.
  • Цинк: Цинкът благоприятства за поддържане на нормалното състояние на костите, косата, ноктите, кожата и зрението. Той допринася за поддържането на нормална концентрация на тестостерон в кръвта. Подпомага нормалната функция на имунната система. Благоприятства за нормалния синтез на ДНК и за нормалния фертилитет и възпроизводство. Цинкът подпомага за нормалното протичане на метаболизма на въглехидратите, мастните киселини, витамин А и синтеза на белтъчини. Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система. Подпомага за поддържане на нормалната когнитивна функция.
  • Витамин D3: Витамин D3 допринася за нормалното усвояване и използване на калций и фосфор в организма и поддържане на тяхната нормална концентрация в кръвта. Благоприятства нормалното състояние на костите и зъбите. Подпомага нормалната функция на мускулите и имунната система. Участва в процеса на делене на клетките.
  • Витамин В6: Витамин В6 допринася за поддържането на нормалната психична функция и нормалното функциониране на нервната система като цяло. Той подпомага нормалния синтез на някои аминокиселини в организма. Допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага нормалния метаболизъм на хомоцистеина - вещество, което играе важна роля за поддържане на нормалното състояние на кръвоносните съдове. Допринася за естественото образуване на червени кръвни телца, намалява чувството на отпадналост и умора, регулира хормоналната дейност. Подпомага нормалната функция на имунната система.

 

Състав:

1 таблетка съдържа:

  • Калций - 377 мг
  • Магнезий - 144 мг
  • Цинк - 8 мг
  • Витамин В6 - 3 мг
  • Витамин D3 - 5 μg

 

Препоръки:

Препоръчва се по 1 таблетка дневно, след храна. За да се постигне ефект, се препоръчва приемът на Калматрикс да продължи не по-малко от 2 -3 месеца, след което може да се направи кратка почивка.

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1007

за търговия по интернет