КЕТОФЛЕКС 2,5 % Гел

В наличност
41533

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Лекарствен продукт по лекарско предписание!
Българското законодателство не допуска продажба по интернет на лекарствени продукти по лекарско предписание.
Продукта може да бъде закупен с рецепта на място в аптеки Ванчева.

6.10 лв.
Опаковка
50 грама
Баркод (EAN)
3800163740006

КЕТОФЛЕКС 2,5 % Гел

KETOFLEX 2,5 % Gel

 

КетоФЛЕКС 2,5% гел се отнася към групата на нестероидните противовъзпалителни и обезболяващи лекарствени продукти. Облекчава болката, възпалението и отока при обострените, болезнени мускулно-скелетни заболявания като се избягват характерните нежелани ефекти, които се наблюдават при приемането на нестероидни противовъзпалителни средства през устата. КетоФЛЕКС 2,5% гел се използва за симптоматично лечение на болката и отока при възпалителни заболявания и травми на ставите, ставните връзки, сухожилията и мускулите (артрит, периартрит, тендинит, бурсит, изкълчвания, контузии, увреждания на менискусите, схващания на врата, лумбаго). Не използвайте КетоФЛЕКС 2,5% гел

 • Ако сте алергични към кетопрофен или към някоя от останалите съставки на това лекарство.
 • Ако има известна анамнеза за алергия към тиапрофенова киселина, фенофибрат, UV блокери или парфюми.
 • Спрете приложението на КетоФЛЕКС 2,5% гел веднага, ако се появи каквато и да е кожна реакция, включително кожни реакции след едновременно приложение на продукти, съдържащи октокрилен (октокрилен е едно от помощните вещества на някои козметични и хигиенични продукти като шампоани, продукти за приложение след бръснене, гелове за душ и баня, кремове за кожа, червила, кремове против бръчки, продукти за почистване на грим, спрейове за кожа с цел забавяне на фотодеградацията).
 • Не излагайте третираните участъци на слънчева светлина или UV лъчи от солариум по време на лечението и 2 седмици след преустановяването му.
 • Ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност.
 • При деца под 15-годишна възраст.

Излагането на слънце (дори индиректно) или на UV лъчи на участъците, които са в контакт с КетоФЛЕКС 2,5% гел, може да причини потенциално сериозни кожни реакции (фоточувствителност).  Ето защо е необходимо да:

 • предпазвате третираните участъци, като ги покривате с дрехи по време на лечението и за 2 седмици след преустановяването му, за да се избегне всякакъв риск от фоточувствителност;
 • измивате добре ръцете си след всяко приложение на КетоФЛЕКС 2,5% гел.
 • Лечението трябва да се преустанови веднага при развитие на каквато и да е кожна реакция след приложението на КетоФЛЕКС 2,5% гел.

Информирайте Вашия лекар, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

 • При външно приложение на кетопрофен не са известни взаимодействия с други лекарства. Въпреки това едновременната употреба на повече от един лекарствен продукт от групата на НСПВС, включително селективни СОХ-2 инхибитори, трябва да се избягва.

Бременност, кърмене и фертилитет

 • Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство.
 • Не се препоръчва употребата на КетоФЛЕКС 2,5% гел от бременни и кърмещи жени, освен в случаите, когато ползата превишава риска за плода и само под лекарски контрол.

Шофиране и работа с машини

 • КетоФЛЕКС 2,5% гел не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

КетоФЛЕКС 2,5% гел съдържа алкохол (етанол 96 %) и поради това не трябва да бъде в контакт с отворени рани, лигавици или с очите.

КетоФЛЕКС 2,5% гел съдържа метил парахидроксибензоат като помощно вещество, който може да предизвика алергични реакции (възможно забавени).

Винаги използвайте КетоФЛЕКС 2,5% гел точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте използвали повече от необходимата доза КетоФЛЕКС 2,5% гел

 • Няма опасност от предозиране при локално приложение. При много често намазване на големи повърхности могат да се наблюдават някои системни нежелани реакции. При случайно поглъщане на големи количества е необходимо промиване на устната кухина и стомаха, при нужда симптоматично лечение.

Ако сте пропуснали да използвате КетоФЛЕКС 2,5% гел

 • Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Продължете да прилагате гела, както Ви е предписано от лекар.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Както всички лекарства, КетоФЛЕКС 2,5% гел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Възможно е в редки случаи да се появят локални реакции на мястото на приложение;

Алергични кожни реакции.

 • Тежка кожна реакция по време на излагане на слънчева светлина.
 • Рядко са наблюдавани случаи на по-тежки кожни реакции като булозна или фликтеновидна екзема, които могат да се разпространят и да станат генерализирани.

 

Състав:

Активното вещество е: кетопрофен. В 1 g гел се съдържа 25 mg кетопрофен.

Другите съставки са: карбомер, етанол 96 %, троламин, метил парахидроксибензоат (Е218), пречистена вода.

Безцветен, хомогенен, прозрачен гел, в алуминиева туба по 50 g, с вътрешно лаково покритие, поставена в индивидуална картонена кутия.

 

Начин на употреба:

Възрастни

 • Гелът се нанася (3-5 cm или повече в зависимост от увреждането) върху кожата един или два пъти дневно, с леко масажиране за да се улесни проникването. Прилага се външно за мазане. Да не се прилага повече от 5 дни освен по лекарско указание.

Употреба при деца и юноши

 • Опитът при деца под 15 години е ограничен, поради което не се препоръчва употребата на КетоФЛЕКС 2,5% гел.
Още от DANHSON
 1. БРОНХОМАКС 30мг/5мл сироп DANHSON
  БРОНХОМАКС 30мг/5мл сироп DANHSON
  Специална цена 5.54 лв. 6.94 лв.
 2. ВИЕТНАМСКО ЧУДО крем DANHSON
  ВИЕТНАМСКО ЧУДО крем DANHSON
  от 3.22 лв. 3.22 лв.
 3. ВАЗЕЛИН маз DANHSON
  ВАЗЕЛИН маз DANHSON
  2.51 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg