KOMBUCHA DRINK в подкрепа на стомашно-чревния тракт сок Barbel Drexel
KOMBUCHA DRINK
СОК КАМБУЧА
Газирана сладко-кисела напитка, чиято история на употреба датира от около 2000 години насам. Според много източници, произхожда от Китай, след което се разпространява в Япония и Русия. В Европа става популярна едва в началото на XX век. Основните съставки в класическата комбуча са дрожди, захар и зелен или черен чай. Сместа се оставя да престои за седмица или повече, през което време в напитката се образуват бактерии и киселини, както и малко количество алкохол – процес, известен като ферментация. Тези бактерии и киселини образуват филм върху течността, наречен SCOBY (symbiotic colony of bacteria and yeast) – симбиотична колония от бактерии и дрожди. Комбуча е с високо съдържание на полезни млечнокисели бактерии, ензими, киселини и витамини от група В.
Състав:
Калории | 21 kCal |
Мазнини от които
|
0,2 g
|
Въглехидрати от които
|
4.6 g
|
Протеини | 0.11 g |
Натрий | 0.06 g |
- Инфузия от зелен чай и джинджифил, пречистена вода, тръстикова захар (преработена по време на ферментация) , култури Комбуча (бактерии и дрожди).
- Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящ за диабетици/ вегани.
Начин на употреба:
- Препоръки за консумация: не разклащайте преди употреба.
- Утайката е нормална.
- Отворете 10 минути преди употреба.
- Препоръчване за консумация в студено състояние.
- След отваряне използвайте в най-кратък срок.