КОРНЕРЕГЕЛ гел 5%

В наличност
36415
11.15 лв.
Опаковка
10 грама

КОРНЕРЕГЕЛ ГЕЛ 5%

CORNEREGEL GEL 5%

 

Корнерегел е лекарство за подобряване на оздравяването на рани.

Корнерегел се използва:

 • За лечение на заболявания на корнеята (кератопатия) от невъзпалителен произход, например корнеална дистрофия (недостатъчно хранене на корнеята), корнеална дегенерация, рекурентни корнеални ерозии (нараняване на корнеята) и корнеални лезии (травми) при носещи контактни лещи;
 • За допълнително лечение за подпомагане на оздравителния процес в случаи на корнеални и конюнктивални лезии, химически изгаряния и изгаряния;
 • Като допълнение на специфичното лечение на възпалителни лезии на корнеята от бактериален, вирусен или микотичен (причинен от гъбички) произход.

Корнерегел не е подходящ за лечение на възпалителни лезии на корнеята от бактериален, вирусен или микотичен произход. Въпреки това, той е подходящ за употреба като допълнително средство към специфичното лечение на тези заболявания на корнеята. Ако не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Не използвайте Корнерегел:

 • ако сте алергични към декспантенол или към някоя от останалите съставки на това лекарство.

Предупреждения и предпазни мерки:

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Корнерегел. Ако носите контактни лещи, не трябва да поставяте Корнергел, докато сте с Вашите лещи, тъй като може да се прояви възможна несъвместимост с материала на лещите. За да се избегне заразяване на върха на тубата и гела за очи, очният клепач както и околоочните или други повърхности не трябва да влизат в контакт с върха на тубата.

Други лекарства и Корнерегел

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Не са известни специфични взаимодействия с други лекарствени продукти. Въпреки това, ако Коренегел се използва съвместно с други очни капки / мази, трябва да има интервал от приблизително 15 минути между приложенията и Коренегел трябва да бъде винаги последният приложен лекарствен продукт.

Бременност и кърмене

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Тъй като не е известно доколко декспантенол се резорбира в кръвообращението след локално приложение в окото, бременните жени и кърмещите майки не трябва да използват Корнергел, освен ако след внимателната преценка на лекар, потенциалните ползи надвишават възможните рискове. Моля, покажете на Вашия офталмолог, интернист или общопрактикуващ лекар всяко лекарство, което приемате или поставяте локално в окото.

Шофиране и работа с машини

Дори когато се прилага, както е показан, този лекарствен продукт може да причини преходно замъгляване на зрението, поради образуване на петна и по този начин да влоши способността за шофиране, за работа без сигурна опора или за работа с машини.

Възможни нежелани реакции
В изолирани случаи могат да се проявят реакции на непоносимост. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

Състав:

 • Декспантенол - 50 mg

Другите съставки са: цетримид, карбомер, динатриев едетат, натриев хидроксид и вода за инжекции.

Начин на употреба:

Винаги използвайте това лекарство точно, както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
В зависимост от тежестта и интензитета на нарушението, поставяйте една капка в конюнктивалния сак четири пъти дневно, както и преди лягане.

 • Корнергел е очен гел с голям вискозитет, за да се постигне удължено време за контакт на активното вещество декспантенол с окото, като по този начин се подобрява ефикасността му.
 • Корнергел се произвежда при стерилни условия и е обект на стриктни критерии за качество. Затова, внимавайте да не докосвате върха на тубата с пръстите си, когато използвате лекарството и не допирайте върха на тубата до повърхността на окото. След употреба, поставете защитната капачка.
 • Наклонете назад главата си и внимателно дръпнете надолу долния си клепач с показалеца. С другата си ръка вземете тубата, надолу във вертикално положение, без да докосвате окото, и поставете една капка в конюнктивалния сак. Опитайте да запазите отворено окото и да го движите така, че течността да се разпредели равномерно.
 • Плоската капачка на тубата позволява тубата да се поставя в изправено положение. По този начин Корнерегел е винаги готов и лесен за употреба. Тубата не трябва да се поставя надолу или да се съхранява без защитната си капачка.
 • Няма ограничения за продължителността на приложение.
 • Използвайте продукта, докато почувствате субективно подобрение на Вашите оплаквания.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Корнерегел

 • Предозирането на Корнерегел не се свързва с някакви познати рискове. Терапевтичното действие няма да се подобри или влоши.

Ако сте пропуснали да използвате Корнерегел

 • Ако дозата е твърде малка или сте пропуснали доза, моля, поставете гела за очи, възможно най-скоро, за да наваксате пропуснатата доза. Не прилагайте двойна доза гел за очи, а в последствие следвайте същия режим на дозиране и интервали / ритъм, споменат по-горе или както Ви е препоръчал фармацевта / лекаря.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg