ЛУПИНА брашно RAAB VITALFOOD
ЛУПИНА брашно RAAB VITALFOOD
Био Брашно от Лупина на Raab Vitalfood е висококачествен веган продукт с напълно органичен състав. Съдържа 100% чисто безглутеново брашно от семена на сладка Лупина (Lupinus) от сертифицирано биологично производство във Франция. Производственият процес включва прецизно почистване, обелване, смилане и пресяване на семената, което запазва ценните хранителни вещества. Продуктът е отличен източник на растителни белтъчини – цели 39%, както и на растителни фибри – 34%. Освен това съдържа незаменими аминокиселини и ненаситени мастни киселини, които допринасят за нормалната функция на мозъка и сърцето, регулират нивата на холестерол и подпомагат храносмилането. Благодарение на високото съдържание на фибри, продуктът стимулира чревното здраве и може да бъде полезен при храносмилателни проблеми като запек и синдром на раздразненото черво. Приемът на Био Брашно от Лупина подпомага възстановяването на мускулите след физическо натоварване и насърчава поддържането на здравословен хранителен баланс. Подходящ е както за активно спортуващи, така и за хора с балансиран режим на хранене. Продуктът притежава приятен ядков вкус и може да се използва за приготвяне на шейкове, супи, сосове, десерти и печива. Веган алтернатива за сгъстяване на супи и сосове, както и за заместване на яйцата в различни рецепти.
Състав:
Енергия | 1381 kJ / 332 kcal | 276 kJ / 66 kcal |
Мазнини | 10 g | 2.0 g |
- Наситени мастни киселини | 1.5 g | 0.3 g |
- Мононенаситени мастни киселини | 5.9 g | 1.2 g |
- Полиненаситени мастни киселини | 2.7 g | 0.5 g |
Въглехидрати | 4.5 g | 0.9 g |
- Захари | 3.5 g | 0.7 g |
Фибри | 34 g | 6.8 g |
Протеин | 39 g | 7.8 g |
Сол | 0.05 g | <0.01 g |
Изолевцин | 1.6 g | 0.3 g |
Левцин | 2.8 g | 0.6 g |
Лизин | 1.8 g | 0.4 g |
Метионин | 0.3 g | 0.1 g |
Фенилаланин | 1.4 g | 0.3 g |
Тирозин | 1.7 g | 0.3 g |
Треонин | 1.3 g | 0.3 g |
Триптофан | 0.2 g | 0.04 g |
Валин | 1.4 g | 0.3 g |
Начин на употреба:
- Приемайте 1 път дневно по 2 супени лъжици (общо 20 g). Разтворете 1 порция (20 g) в 250 ml течност – вода, смути, шейк, соево, овесено, бадемово или друго растително мляко.
- Може да се добавя при приготвянето на закуски с мюсли, супи, сосове, десерти и печива. Подходящ е за сгъстяване на супи и сосове, както и за заместване на яйцата в различни веган рецепти. За заместване на едно яйце – смесете 1 супена лъжица брашно от лупина с 3 супени лъжици вода.
- Продуктът може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.