Facebook Pixel

ЛУТЕИН ПЛЮС WALMARK

Продукт №
46945
В наличност
19.20 лв.
WALMARK
Опаковка
30 капсули

Лутеин Плюс

Lutein Plus

 

За нормална зрителна функция

  • Иновативен продукт за очи
  • Допринася за нормална зрителна функция
  • Подпомага зрението и функцията на очите
  • Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес
  • Препоръчва се при синдрома „уморени очи“, на хора, работещи продължително време с компютър или на изкуствено осветление

Всекидневно очите ни са изложени на много дразнители - работа с компютър, изкуствено осветление, слънчева светлина, напрягане при интензивно шофиране, замърсяване на въздуха, прах, полени, цигарен дим. С напредване на възрастта и особено при хората над 50 годишна възраст се появяват нарушения на зрението като макулна дегенерация, катаракта(перде) и други.

Lutein Plus (Лутеин Плюс) е иновативен продукт за очи със специално подбран състав - лутеин, зеаксантин, цинк, витамини A и Е. Лутеинът и зеаксантинът са каротеноиди, важни за зрителната функция. Те се съдържат във висока концентрация в макулата – малка част от ретината, която отговаря за централното зрение.  Витамин А и цинкът допринасят за поддържане на нормална зрителна функция. Цинкът е важен за нормалния метаболизъм на витамин A. Витамин Е и цинкът са антиоксиданти, които допринасят за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Състав

Препоръчваната доза за

дневен прием съдържа:

Количество/ 1 капсула

% DRI*

Лутеин

20,0 mg

-

Зеаксантин

500,0 µg

-

Витамин A (1335 IU)

400,0 µg

50

Витамин E

36,0 mg

300

Цинк

15,0 mg

150

Дозировка

1 капсула дневно.

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1007

за търговия по интернет