МЕЛАТОНИН капсули ZeinPharma

В наличност
63261
Специална цена 24.90 лв. 40.00 лв.
Опаковка
50 капсули

МЕЛАТОНИН капсули ЗейнФарма

MELATONIN capsules ZeinPharma

 

 

Мелатонинът е вещество, което се произвежда от епифизната (пинеална) жлеза в мозъка, основно от серотонина. Източникът на серотонин е незаменимата аминокиселина L-Триптофан, която тялото не може да произвежда само и затова трябва да получава чрез храна или хранителни добавки. Мелатонинът се отделя в мозъка главно, когато е тъмно, т.е. през нощта. Следователно той допринася за подготовката на тялото към фазата на съня и по този начин има силно влияние върху ритъма ден-нощ – т.нар. циркаден ритъм (физиологична адаптация на тялото към деня и нощта).

Производството на мелатонин е естествен процес за човешкото тяло. Но начинът на живот и някои житейски събития и фактори (например при работа на смени; смяна на часовата зона; стрес; лоши условия за сън и др.) могат временно да се отразят негативно на производството му. Това често води до хронична умора, изтощение, раздразнителност и безжизненост, а те от своя страна се отразяват на работоспособността, здравето и качеството на живот. Ниските нива на мелатонин могат да доведат до различни разстройства на съня, а в някои случаи дори до леки форми на безсъние (инсомния) и депресия. Тогава се налага допълнителен прием на мелатонин, под формата на хранителна добавка, която да компенсира неговия дефицит и да регулира ежедневните цикли на заспиване и събуждане. Доказано е, че приет в правилната дозировка, в точното време, мелатонинът насърчава по естествен начин заспиването. Тези негови свойства са научно потвърдени от Европейският орган за безопасност на храните (EFSA), след обстоен преглед на многобройни научни изследвания.

Всяка вегетарианска капсула Мелатонин на ZeinPharma доставя на организма 1 mg от „хормона на съня“, добит чрез естествена ферментация. Мелатониновите капсули съкращават времето за заспиване и подобряват качеството и продължителността на съня, без да водят до пристрастяване! Освен това, за разлика от конвенционалните хапчета за сън, чиито ефекти могат да се почувстват на следващата сутрин при събуждане, Мелатонинът на ZeinPharma развива ефекта си основно по време на фазата на съня и след това бързо се разгражда и отделя от организма.

Натуралната хранителна добавка Мелатонин е произведена е по най-високите стандарти за качество и безопасност. Както този, така и всички продукти на ZeinPharma се тестват редовно от независими лаборатории за микроорганизми, за да осигурят на потребителите ефективен и безопасен продукт.

 

Състав за 1 капсула:

 • Мелатонин -  1 mg

 

Начин на употреба:

 • По 1 капсула, 30 минути преди лягане.
Още от Zein Pharma
 1. КЪРИ капсули ZeinPharma
  КЪРИ капсули ZeinPharma
  Специална цена 32.64 лв. 48.00 лв.
 2. ФОРСКОЛИН капсули ZeinPharma
  ФОРСКОЛИН капсули ZeinPharma
  Специална цена 39.60 лв. 55.00 лв.
 3. МЕЛАТОНИН спрей ZeinPharma
  МЕЛАТОНИН спрей ZeinPharma
  Специална цена 24.90 лв. 40.00 лв.
 4. СИБИРСКИ ЖЕНШЕН капсули ZeinPharma
  СИБИРСКИ ЖЕНШЕН капсули ZeinPharma
  Специална цена 35.00 лв. 50.00 лв.
 5. ВИТАМИН D3 спрей ZeinPharma
  ВИТАМИН D3 спрей ZeinPharma
  Специална цена 24.76 лв. 45.00 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg