ЕДЛикуид Ментал Комфорт

Продукт №
47510-1
В наличност
40,26 лв.

AD Medicine International LTD

ADLiquid™ Mental Comfort

Ментал Комфорт



Ментал Комфорт – Съдържа стандартизирани екстракти от Жълт Кантарион, Пасифлора, Мента и Глогкомбинирани с 5-Хидрокситриптофани Глицин, които помагат за намаляване на нервното напрежение и тревожността, допринасят за подобряване на съня и настроението. Комплекс витамини от групата В оказва благоприятно невротрофично /подхранващо/ действие на нервната система и психиката. Ментал Комфорт има успокояващо действие, помага за справяне със стреса, възвръща чувството за психическо равновесие и хармония. Има благоприятен ефект при хиперактивните деца.

    Не предизвиква зависимост и не пречи на шофирането.
    Подтиснато настроение, раздразнителност, емоционална лабилност.
    Безпокойство, тревожност, проблеми със съня-трудно заспиване, неспокоен сън.
    При деца с хиперактивност, деца и възрастни с недостатъчна концентрация на вниманието.
    При деца с нощно напикаване, инконтиненция / незадържане на урината/ при възрастни.
    При стресови ситуации, свързани с психическо и физическо напрежение.
    При хора, които отказват вредни навици- алкохол, тютюнопушене и др.

ADLiquid Mental Comfort не води до привикване, не нарушава вниманието и не пречи на работа с машини и управление на МПС, затова може да се използва за успокояване и намаляване на тревожността преди предстоящи евентуални стресови събития /изпити, конфликтни срещи, неприятни медицински манипулации и т.н./.

Начин на приложение:

Стандартната дневна доза е от 5 до 15 мл дневно разделена в 1 до 3 приема преди хранeне. За подобряване на съня х 10 мл преди лягане. При деца над 6 г. дозата е 5-10 мл дневно. Продължителният прием на препарата подобрява общия благоприятен ефект върху организма. По преценка на медицинския специалист препоръчаните дози и схеми може да са различни.

Състав:

В 10 мл колоиден разтвор:

    Мента екстракт от листа 4 : 1 – 134 mg, Глицин – 134 mg
    Жълт Кантарион екстракт от стъбло и цвят 0.3%
    Хиперицин – 100 mg
    Витамин С – 100 mg
    Пасифлора екстракт от цветя – 78 mg
    5 – Хидрокситриптофан – 40 mg
    Глог екстракт от листа 9% процианидини и 2 % флавоноиди- 34 mg
    Витамин В6- 3.4 mg
    Никотинамид – 3.4 mg
    Витамин В1 – 0.68 mg
    Витамин В9- 80 µg
    Витамин В12- 7 µg

    мента-действа успокояващо и обезболяващо, има леко антисептично и спазмолитично действие. Съдържащото се в нея етерично масло има силни енергизиращи свойства, облекчава умората.
    глог-подкрепя нормалната функция на сърдечно-съдовата система, като разширява съдовете на сърцето, допринася за намаляване на нервното напрежение и подобрява съня.
    жълт кантарионе една от най-известните билки. Традиционно екстрактът му се използва като противовъзпалително и ранозаздравяващо средство, тонизира нервната система. Съдържащ се в него хиперицин има меко антидепресивно действие.
    пасифлора - екстрактът от пасифлора подпомага чувството за релаксация, способства за намаляване на безпокойството, нервността и тревожността, използва се при безсъние, стрес, нарушения в настроението. Прилага се при нощно напикаване при деца и незадържане на урината при възрастни.
    глицин– аминокиселина, която изпълнява функцията на подтискащ невромедиатор в ЦНС. Има благоприятен ефект при състояния свързани със стрес и безпокойство.
    5-хидрокситриптофан-производно на аминокиселината триптофан. Участва в синтеза на серотонина – невромедиатър, наричан още „хормона на щастието”. Действа благоприятно при състояния, свързани с понижени нива на серотонина- подтиснато настроение, безсъние, тревожност и безпокойство, както и при лица, спазващи диета и/или отказващи вредни навици като тютюнопушене, алкохол и други.
    Реакцията по превръщането на 5-хидрокситриптофан в серотонин протича при наличието на витамин В6 като кофактор.
    Витамините от група Вса известни със своето благоприятно/невротрофично/ действие върху нервната система и психиката:
    вит.В1– допринася за нормалните функции на нервната система и сърцето, за нормалните психични функции.
    вит.В3– допринася за нормалния енергиен метаболизъм, функциите на психиката и нервната система, за намаляване на чувството за умора.
    вит.В6 - допринася за нормалния синтез на цистеина /заменима аминокиселина, която участва в процесите на храносмилането и детоксикацията/ и хомоцистеина, /поддържа нормалните нива на хомоцистеин в кръвта, повишеното ниво на хомоцистеина се свързва с риск от сърдечно-съдови заболявания /.
    Допринася за нормалните функции на психиката и нервната система, за намаляване на чувството за умора, кофактор е на 5-хидрокситриптофана.
    вит. В9 /фолиева киселина/– допринася за нормалните функции на психиката, за намаляване на умората. Допринася за нормалното формиране и делене на кръвните клетки, за функциите на имунната система. Подпомага метаболизма на хомоцистеина и аминокиселините.
    вит.В12– допринася за нормалните неврологични и психологични функции, намаляване чувството за умората, формирането на нормалните червени кръвни клетки и функциите на имунната система. Допринася за регулация на хормоналната активност, нормалния метаболизъм на протеините, глюкогена и хомоцистеина.
    вит.С– подпомага функциите на нервната и имунната системи. Допринася за предпазване на клетките и техните органели от оксидативните увреждане. При стрес и големи физически натоварвания нуждата от витамин С се повишава.


ХАРАКТЕРИСТИКИ
ДругиN/A
ГаранцияN/A
ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1006

за търговия по интернет