МИКОДЕФЕН лечебен лак ECOPHARM

В наличност
61685
30.56 лв.
Опаковка

6.6 мл

МИКОДЕФЕН лечебен лак

MYCODEFEN medicated nail lacquer

 

Микодефен 8% лечебен лак за нокти е предназначен за лечение на гъбични инфекции на ноктите. Активното вещество циклопирокс прониква през нокътната плочка и оказва фунгициден ефект върху всички основни причинители на гъбични заболявания по ноктите. Не използвайте Микодефен:

 • ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Микодефен 
 • при деца
 • по време на бременност и кърмене

Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да използвате Микодефен. Продължителната употреба на продукти за локално приложение може да доведе до поява на свръхчувствителност или на нежелани реакции. В тези случаи употребата трябва да се преустанови и да се предприемат адекватни мерки за лечение. Да се избягва контакт с лигавиците и очите. Допълнителните хигиенни мерки, препоръчани от лекаря, трябва да се спазват стриктно. След прилагане на лекарството, ръцете да се измият старателно. Не се препоръчва употребата на декоративен лак и други козметични продукти за нокти по време на лечението с Микодефен лак.

Деца и юноши

 • Микодефен лак за нокти не трябва да се използва при деца и юноши, поради липса на достатъчно клинични данни.

Бременност, кърмене и фертилитет

 • Приложението на Микодефен лак за нокти не се препоръчва по време на бременност и кърмене, поради липса на клинични данни. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини

 • Няма съобщения за влияние на лекарството върху способността за шофиране и работа с машини

 

Начин на употреба:

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар, фармацевт или медицинска сестра. Ако не е предписано друго, Микодефен се нанася на тънък слой: 

 • през ден по време на първия месец;
 • поне два пъти седмично през втория месец;
 • веднъж седмично от третия месец нататък.

Продължителността на лечението зависи от тежестта на инфекцията, но не трябва да надвишава лечебния период от 6 месеца.

Преди първото прилагане на лака Микодефен, с ножица или еднопосочна пила трябва да бъде премахнато възможно най-голямо количество от засегнатия нокът. Да се използва маркирана пила за засегнатите нокти и нанесеният лак да се отстранява веднъж седмично с лакочистител. По време на тази процедура да се премахва и възможно най-голямо количество хиперкератозен слой от нокътната плочка. Ако между две нанасяния лаковият слой е увреден, това е напълно достатъчно Микодефен да се нанесе повторно върху нарушените места. След всяка употреба се препоръчва плътно затваряне на капачката, за да се избегне изсъхването на разтвора. Да се избягва контакт на четката с отвора на бутилката, за да се предотврати залепването на капачката.

Избягвайте облекло или обувки, задържащи топлината и влагата. При гъбично заболяване на краката трябва по възможност да пазите обувките си от заразяване. Това може да се постигне с напръскване на антимикотична пудра в обувките. При най-малкото подозрение за подновяване на инфекцията, трябва да потърсите Вашия лекар.

Ако сте използвали повече от необходимото количество Микодефен

 • Не са докладвани случаи на предозиране.

Ако сте пропуснали да използвате Микодефен

 • Не употребявайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете лечението, както е препоръчал Вашият лекар, фармацевт или медицинска сестра, или както е описано.

Ако сте спрели употребата на Микодефен

 • Ако сте прекратили употребата на Микодефен преди ноктите Ви да са се изчистили или преди външният им вид да е значително подобрен и да е поникнал здрав нокът, гъбичките може да не са изчезнали. В такъв случай състоянието на Вашите нокти може да се влоши отново.

 

Възможни нежелани реакции

 • Както всички лекарства, Микодефен може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  В отделни случаи, по време на лечението с лака за нокти Микодефен, е възможно зачервяване и лющене на кожата около засегнатия нокът. В редки случаи може да настъпи алергичен контактен дерматит.
 • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

Състав:

 • Активното вещество е: циклопирокс (ciclopirox).
 • Другите съставки са: полимер на метоксиетен с монобутилов естер на 2-бутендиолова киселина 1:1, етил ацетат, изопропилов алкохол
Още от ECOPHARM
 1. ПАРАЦЕТАМОЛ таблетки ECOPHARM
  ПАРАЦЕТАМОЛ таблетки ECOPHARM
  Специална цена 1.26 лв. 1.49 лв.
 2. РЕСВИРОЛ капсули ECOPHARM
  РЕСВИРОЛ капсули ECOPHARM
  18.22 лв.
 3. ОКСИПЕЙН ОЙЛ спрей ECOPHARM
  ОКСИПЕЙН ОЙЛ спрей ECOPHARM
  25.01 лв.
 4. РЕНАЛИТ капки ECOPHARM
  РЕНАЛИТ капки ECOPHARM
  21.08 лв.
 5. ОГЕСТАН капсули ECOPHARM
  ОГЕСТАН капсули ECOPHARM
  Специална цена 26.33 лв. 32.42 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg