МОВАГЕН таблетки Neopharm

В наличност
52511
22.85 лв.
Опаковка
60 таблетки

МОВАГЕН

MOVAGEN

 

 

MOVAGEN (МОВАГЕН) е препарат, съдържащ 3 клинично доказани комплекса*, които поддържат здравето и нормалната подвижност на ставите. Осигурява вещества от ключово значение за физиологичното възстановяване на свойствата, структурата и устойчивостта на ставните структури- ставният хрущял, ставната капсула, синовиалната течност, ставните връзки, сухожилията, околоставните тъкани и подлежащата кост.

 

Състав:

 • Pain Relief Complex®* – 325 mg, състоящ се от стандартизиран екстракт от Cissus quadrangularis – 300 mg и стандартизиран екстракт от Boswellia serrata – 25 mg.
 • Anti Stiff Complex®* – 77,5 mg, състоящ се от неосапуняема фракция на маслата от авокадо и соя (ASU) – 75 mg и неденатуриран колаген тип II – 2,5 mg.
 • Joint Restore Complex®*  – 389 mg, състоящ се от глюкозамин сулфат – 375 mg, хиалуронова киселина – 12,5 mg и бор – 1,5 mg.

 

Movagen е хранителна добавка.

MOVAGEN (МОВАГЕН) поддържа здравето и нормалната подвижност на ставите. Осигурява вещества от ключово значение за физиологичното възстановяване на свойствата, структурата и устойчивостта на ставите, ставният хрущял, ставната капсула, синовиалната течност, ставните връзки, сухожилията, околоставните тъкани и подлежащата кост.

 • Pain Relief Complex® e комплекс, съдържащ стандартизирани екстракти от Cissus quadrangularis и Boswellia serrata с доказан подкрепящ ефект върху здравето на ставите и нормалното усещане на комфорт при движение.
 • Стандартизираният екстракт от Boswellia serrata съдържа комплекс от босвелични киселини, които взаимодействат с редица ензими, участващи в процеси от ключово значение за здравето на ставите.
 • Стандартизираният екстракт от Cissus quadrangularis съдържа кетостерони с висока концентрация,  които имат пряк ефект върху усещането за здраве и комфорт в ставите
 • Anti Stiff Complex® съдържа вещества с ключово значение за физологичното възстановяване на нормалната подвижност на ставите. Състои се от неосапуняема фракция на маслата от авокадо и соя (ASU) и неденатуриран колаген тип II.
 • Неосапуняемата фракция на маслата от авокадо и соя (ASU) се препоръчва за прием от Американския колеж по ревматология (ACR) и от Европейската лига срещу ревматизъм (EULAR).1 Действието на ASU е установено чрез in vitro и in vivo изследвания, показващи ползотворните му свойства по отношение подвижността на ставите.
 • Неденатурираният колаген Тип II е обект на множество проучвания, показващи ефекта му върху физиологичното поддържане на нормалната ставна подвижност. Неслучайно, колаген тип II използван в МOVAGEN е неденатуриран, защото това е неговата естествена форма в човешкия организъм и само в тази форма той запазва своята биологична активност и може да изпълнява физиологичните си функции.
 • Joint Restore Complex® e комплекс, съдържащ глюкозамин сулфат, хиалуронова киселина и бор, които представляват важни градивни елементи за ставните структури. Съществуват множество клинични проучвания, които доказват позитивния им ефект върху физиологичното възстановяване на сруктурата, еластичността и свойствата на ставите, синовиалната течност, ставният хрущял, ставните връзки, сухожилията и околоставните тъкани.
 • Глюкозамин сулфатът е основен структурен компонент на ставния хрущял, ставните връзки и сухожилията, и е необходим за тяхната правилна структура и функции. Той осигурява на организма две ключови за хрущяла субединици: глюкозамин и сулфатни групи. Глюкозаминът се съдържа в течността около ставите и е важен елемент от състава на молекулите, изгращащи хрущяла, синовиалната течност, междупрешленните дискове и др. Сулфатните групи са други незамениеми елементи, необходими за изграждането на хрущялната тъкан. Те увеличават осмотичното налягане в хрущяла и допринасат за неговия тургор, якост на опън, устойчивост на натиск и обем.
 • Хиалуроновата киселина е молекула с важни биологични функции. Тя се съдържа в  съединителната тъкан и е силно концетрирана в синовиалната течност. Хиалуроновата киселина придава спечифичните свойства на синовиалната течност, благодарение на които тя действа като лубрикант и буфер. Също така, покрива вътрешната повърхност на ставата и по този начин действа като еластичен защитен слой по отношение на ставния хрущял и капсула, предпазвайки ги от механична увреда. Същевременно представлява и градивна структурна единица на ставния хрущял.
 • Борът e микроелемент, който участва в метаболизма на калций и магнезий в организма, и е с ключово значение за поддържане на физиологичният костен растеж и плътност.

 

Начин на употреба:

 • В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте MOVAGEN 2 пъти по 2 таблетки на ден, след хранене.
 • Препоръчително е приемът на препарата да продължи 90 дни.
 • Movagen не трябва да се приема по време на бременност и кърмене.
 • Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.
 • Movagen може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg