МУКОСОЛВАН таблетки

В наличност
2518
9.47 лв.
Опаковка
20 таблетки

МУКОСОЛВАН таблетки

Mucosolvan tablets

 

 


 Какво представлява Мукосолван и за какво се използва

Амброксолов хидрохлорид, активната съставка на МУКОСОЛВАН подпомага мукусната секреция на дихателния тракт, улеснява отхрачването и облекчава изкашлянето.
МУКОСОЛВАН се използва за секретолитично лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, протичащи с абнормална бронхиална секреция и нарушен транспорт на секрета (храчки).

 Преди да използвате Мукосолван

Не приемайте МУКОСОЛВАН, ако:
- сте алергични (свръхчувствителни) към амброксолов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на МУКОСОЛВАН (вижте т. 6 от настоящата листовка);

- имате редки вродени заболявания, които могат да доведат до несъвместимости с някоя от съставките на това лекарство, (вижте "Важна информация относно някои от съставките на МУКОСОЛВАН").

Обърнете специално внимание при употребата на МУКОСОЛВАН
- ако имате нарушена бъбречна функция или силно нарушена функция на черния дроб, моля, обърнете се към Вашия лекар, преди да вземете МУКОСОЛВАН.

Съществуват много редки съобщения за появата на тежки кожни нарушения, като синдром на Stevens - Johnson (тежко състояние при което се излющват горните части на кожата) и токсична епидермална некролиза (ТЕН, лекарствена реакция, при която се отделят големи участъци от повърхността на кожата и може да засегне също очите, устата, гърлото и бронхиалното дърво), които са във връзка с прилагането на муколитик, какъвто е амброксолов хидрохлорид. Ако се появят нови нарушения по кожата или лигавиците трябва незабавно да потърсите съвет от лекар и като предпазна мярка да преустановите употребата на МУКОСОЛВАН.

Употреба на други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Не се препоръчва употребата на амброксолов хидрохлорид с лекарствени продукти, потискащи
кашлицата.
Не са докладвани клинично значими нежелани взаимодействия с други лекарствени продукти.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Не се препоръчва употребата на МУКОСОЛВАН по време на бременност, особено през първите три месеца от бременността. Не се препоръчва употребата на МУКОСОЛВАН при кърмещи жени, тъй като амброксолов хидрохлорид преминава в майчиното мляко.

Шофиране и работа с машини
Не са известни ефекти върху способността за шофиране и работа с машини. Не са провеждани проучвания по отношение на ефектите върху способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на МУКОСОЛВАН
Моля посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство, ако знаете, че имате някаква непоносимост към захари. Една таблетка МУКОСОЛВАН съдържа 171 мг лактоза, което отговаря на 684 мг лактоза в максималната препоръчвана дневна доза (120 мг). Не се препоръчва да употребявате това лекарство, ако имате непоносимост към галактоза, Lapp лактазна недостатъчност или глюкозо-галактозна малабсорбция.

 Как да приемате Мукосолван

Винаги приемайте МУКОСОЛВАН точно както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Обичайната доза е:
Възрастни и деца над 12 години: 1  таблетка 3 пъти дневно.
Терапевтичният ефект може да бъде засилен при приложение на 2 таблетки 2 пъти дневно. Таблетките трябва да се приемат с течност.
Тази дозировка е подходяща за лечение на остри заболявания на респираторния тракт и за начална
терапия на хронични състояния до 14 дни.
Не се препоръчва употребата на продукта повече от 5 дни без препоръка от лекар.
Ако симптомите при остри заболявания на дихателните пътища, не се подобряват при лечението
с МУКОСОЛВАН, трябва да се консултирате с Вашия лекар.
Можете да приемате МУКОСОЛВАН по време на хранене или без храна.

Ако сте приели повече от необходимата доза МУКОСОЛВАН
Ако сте приели повече от необходимата доза МУКОСОЛВАН се обърнете за съвет към Вашия лекар или фармацевт. До сега не са съобщени специфични симптоми на предозиране при хора. Наблюдаваните симптоми при съобщения за случайно предозиране или неправилна употреба, съответстват на познатите нежелани реакции при употребата на МУКОСОЛВАН в препоръчителните дози. Ако се появят такива симптоми, може да се наложи симптоматично лечение.

Ако сте пропуснали да приемете МУКОСОЛВАН
Ако сте пропуснали да приемете една доза, можете да я вземете веднага щом се сетите. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Приемете следващата доза както обичайно.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.


 

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства МУКОСОЛВАН може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Използвана е следната класификация за честотата на нежеланите реакции:

Стомашно-чревни нарушения:
    Чести: гадене;
    Нечести: диария, повръщане, нарушения в храносмилането, стомашна болка.
Нарушения на кожата и подкожните тъкани
    Редки: обрив, копривна треска;
    С неизвестна честота: ангиоедем (внезапен оток на кожата или лигавиците, който може да доведе до затруднено дишане), сърбеж.
Нарушения на имунната система
    С неизвестна честота: свръхчувствителност, анафилактични реакции (бързо развиваща се животозастрашаваща алергична реакция ), включително анафилактичен шок (внезапна, остра и понякога фатална алергична реакция, характеризираща се със затруднено дишане, срив в кръвоносната система и внезапен оток).

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 Как да съхранявате Мукосолван

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте МУКОСОЛВАН след срока на годност отбелязан върху картонената кутия.
Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.Допълнителна информация

Какво съдържа МУКОСОЛВАН
Активното вещество е: амброксолов хидрохлорид (1 таблетка съдържа 30 мг амброксолов хидрохлорид)
Другите съставки са:
Лактоза монохидрат, сухо царевично нишесте, колоиден, безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат.

 


 Опаковка:

20 таблетки

Още от Boehringer Ingelheim
  1. МУКОСОЛВАН капсули
    МУКОСОЛВАН капсули
    13.34 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg