МУЛТИКОЛАГЕН 5 капсули VITAGOLD

В наличност
75946
Специална цена 29.76 лв. 34.20 лв.
Опаковка
30 капсули
Баркод (EAN)
3800148810441

МултиКолаген 5 капсули ВИТАГОЛД

MultiCollagen 5 capsules VITAGOLD

 

Иновативна хранителна добавка в подкрепа за ставите, костите, косата, кожата и ноктите. Multicollagen 5  е уникална, революционна формула, съдържаща най-добре изследваните 5 типа колаген: тип I, II, III, V и X. И още: Еластин, Хиалуронова киселина, Глюкозамин, Хондроитин сулфат, Кератин и Лизозим както и над 500 различни протеини и аминокиселини, присъстващи естествено във всяка капсула Multicollagen 5. Петте типа колаген които се намират в Multicollagen 5  са синтезирани от 4 източника: говежди, пилешки, рибен и мембрана от яйчени черупки. Kолагенът е най-разпространеният протеин в тялото, като съставлява 30% от всички протеини в организма. Колагенът е съставна единица на съединителната тъкан, която се намира в кожата, ставите, скелетно-мускулната система, очите, кръвоносните съдове и др. Колагенът е важен за поддържането на здравето и функционирането на много части от тялото. Човешкия организъм произвежда собствен ендогенен колаген, но редица вредни външни и вътрешни фактори водят до намаляване на производството му, което от своя страна води до болка в мускули и стави, отпусната и вяла кожа, изтъняване на косата, начупване на ноктите. Проучванията доказват, че има 5 основни типа колаген, I, II, III, V и X, които работят по-ефективно в различни направления и стимулират различни видове клетки. Водещите специалисти препоръчват да се приемат едновременно и ПЕТТЕ вида колаген за максимален ефект и ползи за здравето. Колагенът всъщност не е отделна молекула, а семейство от свързани молекули, всяка с различна структура и функции. Човешкото тяло се нуждае от различни видове колаген. Не съдържа глутен, соя, млечни продукти, ГМО.

 • Колаген тип I е най-разпространеният колаген в човешкото тяло, среща се в косата, кожата, ноктите, костите, сухожилията, кръвоносните съдове и очите. Чудесен, когато става дума за якост на опън. Отговорен е за еластичността и бариерната функция на кожата, както и за зарастването на повърхностни рани. Изключително силно средство за борба със стареенето на кожата, тъй като подобрява вида на кожата, грижи се за хидратацията ѝ и намалява бръчките.
 • Колаген тип II се намира главно в лигаменти и органи, както и в сухожилията, връзките, ставите и хрущялите. Колаген тип II е основният структурен протеин в хрущяла.
 • Колаген тип III осигурява структурата на мускулите и здравина на съединителната тъкан, намира се на много места в тялото, особено кожата, белите дробове, чревните стени и стените на кръвоносните съдове. Колаген тип III е от решаващо значение за фибрилогенеза на колаген I и за нормално сърдечно-съдово развитие.
 • Колаген тип V е фибриларен колаген, който е от съществено значение за фибрилацията на колаген тип I и III и следователно за оптимално образуване на фибрили и качество на тъканите. Намира се в очите и в плацентата на бъдещите майки.
 • Колаген тип X е типът колаген, от който зависи образуването на кости. Той е от съществено значение за възстановяването и заздравяването на костите и хрущялите  след наранявания.

Ползи от приема на Multicollagen 5:

 • Подпомага за намаляване на болката и сковаността в ставите
 • Спомага за увеличаване на функционалността на ставите
 • Благоприятства за намаляване на възпалението на ставите
 • Допринася за поддържане и регенериране на хрущяла
 • Допринася за подобряване на стегнатостта на кожата
 • Спомага за намаляване на бръчките
 • Подпомага за повишаване на бариерната функция на кожата
 • Подпомага за намаляване на ефекта на умора на кожата
 • Благоприятства за намаляване на трансепидермалната загуба на вода на кожата
 • Спомага за повишаване на еластичността на кожата на лицето
 • Допринася за по-добро хидратиране на скалпа, жизнена, здрава и бляскава коса
 • Спомага за увеличаване на твърдоста на ноктите
 • Подпомага растежа на ноктите
 • Ефективен в малки дози

 

Състав:

Ovomet 150 мг
Ovoderm 150 мг
Collavant n2 20 мг
Fortigel 90 мг
Verisol F 90 мг

 

 • Ovomet – натурална мембрана от яйчени черупки (комплекс от Еластин – 25%, Нативен неденатуриран Колаген (тип I, V, X) – 22%, Хиалуронова киселина – 3%, Глюкозамин – 2% и други (Глюкозаминоглюкани и хондроитин сулфат) – 2%); Ovoderm натурална мембрана от яйчени черупки (комплекс от Еластин – 25%, Нативен неденатуриран Колаген (тип I, V, X) – 22%, Хиалуронова киселина – 3%, Глюкозамин – 2% и други (Глюкозаминоглюкани и хондроитин сулфат) – 2%); Fortigel – колаген хидролизат – телешки (Биоактивни колагенови пептиди); Verisol F – колаген хидролизат – рибен (Биоактивни колагенови пептиди); Collavant n2 – нативен неденатуриран Колаген тип II – пилешки.

 

Начин на употреба:

 •  По 1 капсула дневно – 30 мин. преди хранене.
Още от VITAGOLD
 1. ВИТАМИН D3 таблетки VITAGOLD
  ВИТАМИН D3 таблетки VITAGOLD
  Специална цена 11.95 лв. 18.40 лв.
 2. ГЕЛ с охлаждащ ефект VITAGOLD
  ГЕЛ с охлаждащ ефект VITAGOLD
  Специална цена 8.35 лв. 11.90 лв.
 3. ВИТАМИНИ ГОЛД от А до Я таблетки VITAGOLD
  ВИТАМИНИ ГОЛД от А до Я таблетки VITAGOLD
  Специална цена 7.00 лв. 14.51 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg