NAN LACTOSE FREE Адаптирано мляко без лактоза
НАН ЕКСПЕРТПРО Адаптирано мляко без лактоза
NAN Lactose Free
NAN Без лактоза адаптивно мляко е диетична храна за кърмачета, проявяващи симптоми на лактозна непоносимост или храносмилателни проблеми, произтичащи от лактозата и в следствие на това диария.Mоже да се използва от момента на раждането. Специалната формула на продукта доставя всички необходими хранителни вещества за оптималното физическо и психическо развитие на Вашето бебе. Съдържа DHA - полиненаситени мастни киселини, които сe срещат в майчината кърма - в съответствие с изискавнията за всички адаптирани млека за кърмачета. В състава на продукта е включен полезния пробиотик L. Reuteri, който се открива в кърмата и присъства в чревната флора на кърмените бебета. Той спомага за изграждане на здрава храносмилателна система.
Състав:
Хранителна информация |
Мерни единици |
На 100 g прахообразна субстанция |
На 100 ml готова храна |
Енергия |
kJ / kcal |
2106 / 503 |
281 / 67 |
Мазнини |
g |
25,5 |
3,4 |
– от които наситени мастни киселини |
g |
6,1 |
0,8 |
– от които мононенаситени мастни киселини |
g |
12,5 |
1,7 |
– от които полиненаситени мастни киселини |
g |
4,5 |
0,6 |
– α-линоленова киселина (ALA) |
mg |
300 |
40 |
– Декозахексаенова киселина (DHA) |
mg |
140 |
19 |
– Линолова киселина (LA) |
mg |
4000 |
533 |
– Арахидонова киселина (ARA) |
mg |
140 |
19 |
Въглехидрати |
g |
56,7 |
7,6 |
– от които захари |
g |
8 |
1,1 |
– от които лактоза |
g |
< 0,05 |
<0,0067 |
Влакнини |
g |
0 |
0 |
Белтъци |
g |
11,7 |
1,6 |
Калций |
mg |
317 |
24 |
Фосфор |
mg |
180 |
24 |
Калий |
mg |
620 |
83 |
Натрий |
mg |
180 |
24 |
Хлорид |
mg |
405 |
54 |
Желязо |
mg |
5,2 |
0,69 |
Цинк |
mg |
3,4 |
0,46 |
Йод |
μg |
100 |
13 |
Селен |
μg |
25 |
3,3 |
Мед |
mg |
0,4 |
0,05 |
Магнезий |
mg |
42 |
5,6 |
Манган |
mg |
0,17 |
0,02 |
Флуорид |
μg |
≤ 60 |
≤ 8 |
Витамин А |
μg RE |
400 |
53 |
Витамин D |
μg |
11 |
1,5 |
Витамин E |
mg TE |
12 |
1,6 |
Витамин K |
μg |
35 |
4,7 |
Витамин C |
mg |
90 |
12 |
Витамин B1 (Тиамин) |
mg |
0,48 |
0,06 |
Витамин В2 (Рибофлавин) |
mg |
0,5 |
0,07 |
Ниацин |
mg |
3,7 |
0,49 |
Витамин В6 |
mg |
0,24 |
0,03 |
Фолат |
μg DFE |
170 |
23 |
Витамин В12 |
μg |
1,6 |
0,21 |
Пантотенова киселина |
mg |
2,4 |
0,32 |
Биотин |
μg |
10 |
1,3 |
Холин |
mg |
170 |
23 |
Инозитол |
mg |
39 |
5,2 |
Таурин |
mg |
34 |
4,5 |
Карнитин |
mg |
9 |
1,2 |
Нуклеотиди |
mg |
17 |
2,3 |
Начин на употреба:
- Измийте ръцете си преди да приготвите млякото за кърмачета.
- Измийте бутилката, биберона и капачката старателно, така че да не останат следи от мляко от предишното хранене.
- Изварявайте ги в продължение на 5 минути. Оставете ги в покрит съд до употреба.
- Преварете питейна вода в продължение на 5 минути. Oставете да се охлади (~40C).
- Консултирайте се с хранителната таблица и налейте точното количество охладена преварена вода в изварената бутилка.
- Използвайте само приложената лъжичка. Изравните нивото на прахообразната субстанция на вътрешния ръб на кутията.
- Сравнете с хранителната таблица и добавете точния брой равни лъжички, съобразно възрастта на бебето.
- След употреба съхранявайте лъжичката в кутията, както е показано.
- Разклащайте бутилката, докато прахообразната субстанция напълно се разтвори и използвайте веднага.
- След всяка употреба затваряйте плътно кутията и я съхранявайте на сухо и прохладно място. Използвайте съдържанието до 3 седмици след отваряне.
Количества и дозиране според възрастта:
|
Количество за хранене |
Брой хранения дневно |
||
Възраст на бебето |
Предварително преварена вода в ml |
Брой мерителни лъжички |
Мляко за кърмачета (прахообразна субстанция) |
Други |
1-ва и 2-ра седмица |
90 |
3 |
6 |
- |
3-та и 4-та седмица |
120 |
4 |
5 |
- |
2-ри месец |
150 |
5 |
5 |
- |
3-ти и 4-ти месец |
180 |
6 |
5 |
- |
5-ти и 6-ти месец |
210 |
7 |
5 |
- |
от 7-ми до 9-ти месец |
210 |
7 |
4-3 |
1-2*** |
след 10-ти месец нататък |
210 |
7 |
3-2 |
2-3*** |
Размер на мерителната лъжичка: 4,44 g;
100 ml мляко=13,32 g прахообразна субстанция + 90 ml
- За да се запази количеството на живите култури, преварената вода трябва да се охлади до телесна температура (~40° C) преди да се добави прахообразната субстанция