Facebook Pixel

НЕОДОРМ MR

Продукт №
51650
В наличност
5.50 лв.
neopharm
Опаковка
10 таблетки

Neodorm MR


NEODORM MR (НЕОДОРМ МР) е препарат, предназначен за хора, страдащи от безсъние и проблеми със съня, като трудно заспиване, чести нощни събуждания, краткотраен и неотморяващ сън. Подходящ е и за справяне с часови разлики.

Действие:

NEODORM MR (НЕОДОРМ МР) успокоява нервната система, улеснява заспиването, възстановява физиологичните фази на съня и подобрява неговото качество, посредством 3 механизма на действие: 

1. Успокоява, релаксира и предразполага за сън. 

Л-теанинът (открит за пръв път в зеления чай), и b-phenyl GABA въздействат на GABA рецепторите в мозъка, които релаксират организма, намаляват тревожността  и улесняват заспиването. 

 2. Предизвиква бързо заспиване и дълбок сън.

Мелатонинът е естественият хормон на съня, който предизвиква бързо заспиване. Заедно с това, 5-HTP от състава на Neodorm MR, се превръща в серотонин, който от своя страна повишава чувствителността на мозъка към мелатонин и прави съня по-дълбок и спокоен.
 3. Възстановява физиологичните фази на съня и повишава неговото качество.

Серотонинът има ключова роля за качеството на съня. 5-HTP от състава на Neodorm MR, се превръща в серотонин. Той възстановява нормалните физиологични фази на съня и осигурява тяхната оптимална продължителност. Също така, удължава фазите на дълбок и REM сън, без да увеличава общото време за сън. Благодарение на това мозъкът успява да се възстанови напълно и човек се събужда свеж, и отпочинал. 

NEODORM MR е подходящ и за справяне с часови разлики тъй като регулира физиологичния часовник на организма и възвръща нормалния му биоритъм.

NEODORM MR:

 • предизвиква бързо заспиване,
 • има успокояващ и релаксиращ ефект,
 • възстановява физиологичните фази на съня и осигурява отморяващ сън,
 • предотвратява нощните събуждания,
 • осигурява свежест и отпочиналост при събуждане,
 • не води до привикване и пристрастяване,
 • не води до нежелани странични ефекти – не предизвиква сънливост и замаяност на сутринта, не пречи на концентрацията и шофирането, не е противопоказен при приемане на алкохол, 
 • е безопасен и може да се използва продължително време.

Прием:

Схема на прием:

 


ИНДИКАЦИИ
 

 

 

ДНЕВНА ДОЗА

 

 

♦ Безсъние

♦ Трудно заспиване

♦ Чести събуждания

♦ Краткотраен сън

♦ Смяна на часовата зона  

 

 

По една таблетка
30 минути преди сън

 

NEODORM MR трябва да се приема на празен стомах- най-малко 2 часа след хранене.

-    Не вземайте NEODORM MR ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват: обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако забележите някой от тези симптоми.

-    NEODORM MR не води до нежелани странични ефекти – не предизвиква сънливост и замаяност на сутринта, не пречи на концентрацията и шофирането, не е противопоказен при приемане на алкохол, 

-    NEODORM MR не води до привикване и пристрастяване.

-    NEODORM MR е безопасен и може да се използва продължително време.

-    NEODORM MR може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

-    NEODORM MR не трябва да се приема от бременни, кърмещи жени и деца до 12 годишна възраст. 

Състав:

Всяка таблетка NEODORM MR съдържа: 

 • 4 mg мелатонин, 
 • 50 mg 5-хидрокситриптофан (5-HTP), 
 • 200 mg Л-тeанин и 
 • 50 mg b-phenyl GABA. 

Таблетката на NEODORM MR е произведена по специална технология, така че активните вещества да се освобождават по различно време и да достигат до мозъка в синхрон с физиологичните фази на съня. Това осигурява бързо заспиване, качествен и отпочиващ сън.

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1007

за търговия по интернет