НЕОФОЛИК МЕТА

Продукт №
16348
В наличност
8,83 лв.

neopharm

Неофолик Мета

Neopholic Meta

NEOPHOLIC META (НЕОФОЛИК МЕТА) са оранжеви, опаковани в блистери по 30 броя таблетки, всяка от които съдържа 0,4 mg метилирана фолиева киселина - L-метилфолат.

L-метилфолатът е активната форма на фолиевата киселина. Фолиевата киселина в организма изпълнява своите функции, едва след като се превърне в L-метилфолат. Дотогава тя не е активна и няма биологично действие. Недостига на фолиева киселина в организма на майката и плода води до появата на вродени дефекти на гръбначния стълб и мозъка на новороденото (spina bifida).

Превръщането на фолиевата киселина в L-метилфолат е сложен и многостепенен процес, който при 12% от бременните жени не може да се осъществи поради генетичен ензимен дефект. Ето защо при тези жени съществува риск от раждане на дете със спина бифида (spina bifida) въпреки приема на фолиева киселина, докато при прием на NЕOPHOLIC META този риск се елиминира.

Прием:

Дозата от 0,4 mg е утвърдена в световната практика като достатъчна дневна доза за компенсиране на увеличените потребности на бременната жена от фолиева киселина в активна форма - L-метилфолат. В случай, че вашия лекар не е предписал друго, приемайте по 1 таблетка NEOPHOLIC МЕТА дневно. Не пропускайте дневен прием. За да не пропускате дневната си доза, превърнете приемането на NEOPHOLIC МЕТА в част от дневния си режим. Дневния прием на NEOPHOLIC META не бива да надвишава 2 таблетки.

Кога да започнете:

Във връзка с нормалното протичане на бременността и намаляване риска от развитие на spina bifida у новороденото се препоръчва приемането на NEOPHOLIC META да започне поне 1 месец преди забременяване и да продължи през първите три месеца на бременността. В случай че бременността не е планирана, започнете приемането на NEOPHOLIC META веднага след установяването и. NEOPHOLIC META се усвоява по-бързо от организма от обикновената фолиева киселина и почти веднага достига нива при които успешно изпълнява биологичните си функции за намаляване риска от развитие на spina bifida. Затова се препоръчва да се започне с прием на NEOPHOLIC META, в случаите когато е установена желана бременност, без да приемана фолиева киселина до този момент.

Не взимайте NEOPHOLIC МЕТА ако:

  • Някога сте получавали алергична реакция към L-метилфолат или към някои от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

Консултирайте се с вашия лекар, ако:

  • Сте прекарали предишна патологична бременност, в резултат на което детето ви се е родило със Spina bifida или друг вроден дефект на невралната тръба.
  • Вземате лекарства, които подтискат метаболизирането на фолиевата киселина – метотрексат, триметоприм или намаляват усвояването и в стомашно-чревния тракт – контрацептиви, антиконвулсанти.
  • Сте прекарали хирургическа операция с резекция на тънкото черво.

Тези състояния изискват приемането на по-високи дози L-метилфолат.

NEOPHOLIC МЕТА ГАРАНТИРА

  • сигурен превантивен ефект в профилактиката на spina bifida
  • активност на субстанцията за целия период на срока на годност
  • точната доза, препоръчана на базата на международния опит
  • качество според изискванията на Европейската фармакопея

Опаковка:

  • 90 табл
ХАРАКТЕРИСТИКИ
ДругиN/A
ГаранцияN/A
Опаковка
90 таблетки

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1006

за търговия по интернет