НЕОФОЛИК МЕТА таблетки Neopharm

В наличност
16348
13.57 лв.
Опаковка
90 таблетки
Баркод (EAN)
3800206060078

Неофолик Мета таблетки Неофарм

Neopholic Meta tablets Neopharm

 

 

NEOPHOLIC META (НЕОФОЛИК МЕТА) са оранжеви, опаковани в блистери по 30 броя таблетки, всяка от които съдържа 0,4 mg метилирана фолиева киселина - L-метилфолат.

L-метилфолатът е активната форма на фолиевата киселина. Фолиевата киселина в организма изпълнява своите функции, едва след като се превърне в L-метилфолат. Дотогава тя не е активна и няма биологично действие. Недостига на фолиева киселина в организма на майката и плода води до появата на вродени дефекти на гръбначния стълб и мозъка на новороденото (spina bifida).

Превръщането на фолиевата киселина в L-метилфолат е сложен и многостепенен процес, който при 12% от бременните жени не може да се осъществи поради генетичен ензимен дефект. Ето защо при тези жени съществува риск от раждане на дете със спина бифида (spina bifida) въпреки приема на фолиева киселина, докато при прием на NЕOPHOLIC META този риск се елиминира.

 

Начин наупотреба:

Дозата от 0,4 mg е утвърдена в световната практика като достатъчна дневна доза за компенсиране на увеличените потребности на бременната жена от фолиева киселина в активна форма - L-метилфолат. В случай, че вашия лекар не е предписал друго, приемайте по 1 таблетка NEOPHOLIC МЕТА дневно. Не пропускайте дневен прием. За да не пропускате дневната си доза, превърнете приемането на NEOPHOLIC МЕТА в част от дневния си режим. Дневния прием на NEOPHOLIC META не бива да надвишава 2 таблетки.

Кога да започнете:

Във връзка с нормалното протичане на бременността и намаляване риска от развитие на spina bifida у новороденото се препоръчва приемането на NEOPHOLIC META да започне поне 1 месец преди забременяване и да продължи през първите три месеца на бременността. В случай че бременността не е планирана, започнете приемането на NEOPHOLIC META веднага след установяването и. NEOPHOLIC META се усвоява по-бързо от организма от обикновената фолиева киселина и почти веднага достига нива при които успешно изпълнява биологичните си функции за намаляване риска от развитие на spina bifida. Затова се препоръчва да се започне с прием на NEOPHOLIC META, в случаите когато е установена желана бременност, без да приемана фолиева киселина до този момент.

 

Не взимайте NEOPHOLIC МЕТА ако:

  • Някога сте получавали алергична реакция към L-метилфолат или към някои от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

 

Консултирайте се с вашия лекар, ако:

  • Сте прекарали предишна патологична бременност, в резултат на което детето ви се е родило със Spina bifida или друг вроден дефект на невралната тръба.
  • Вземате лекарства, които подтискат метаболизирането на фолиевата киселина – метотрексат, триметоприм или намаляват усвояването и в стомашно-чревния тракт – контрацептиви, антиконвулсанти.
  • Сте прекарали хирургическа операция с резекция на тънкото черво.

Тези състояния изискват приемането на по-високи дози L-метилфолат.

 

NEOPHOLIC МЕТА ГАРАНТИРА

  • сигурен превантивен ефект в профилактиката на spina bifida
  • активност на субстанцията за целия период на срока на годност
  • точната доза, препоръчана на базата на международния опит
  • качество според изискванията на Европейската фармакопея
 

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg