Facebook Pixel

НЕОФОЛИК

Продукт №
23122
В наличност
4.55 лв.
neopharm
Опаковка
90 таблетки

Неофолик

Neopholic

 

NEOPHOLIC (НЕОФОЛИК) е препарат съдържащ 0,4 mg фолиева киселина, който е специално предназначен за бременни и жени планиращи бременност.

Фолиевата киселина участва в изграждането на всички нови клетки в организма. Това е важно, както за организма на жената, така и за бъдещото и бебе.

Ако в организма на бъдещата майка има достатъчно количество фолиева киселина, това може да предотврати появата на вродени дефекти на гръбначния стълб и мозъка на новороденото спина бифида (spina bifida).

От друга страна фолиевата киселина влияе и върху здравето на самата жена. Образуването на нови, здрави клетки с участието на фолиевата киселина е процес от особена важност за сърдечната дейност, възстановяването на кожата, растежа на ноктите и косата. Недостига на фолиева киселина предизвиква също нарушения в образуването на червени кръвни телца –еритроцити, което клинично се проявява като анемия. Затова фолиевата киселина се препоръчва за всяка жена, всеки ден, независимо дали планира бременност.

 

Прием:

Кога да започнете

За да има в организма на майката достатъчно количество фолиева киселина в момента на зачеването, се препоръчва приемането на NEOPHOLIC да започне поне 1 месец преди забременяване и да продължи през първите три месеца на бременността. В случай че бременността не е планирана, започнете приемането на NEOPHOLIC веднага след установяването и. Тъй като е трудно да предвидите началото на бременността, се препоръчва всяка жена, която има вероятност да забременее, да приема по 1 таблетка NEOPHOLIC всеки ден.

Дневната потребност на организма от фолиева киселина е 0,2 mg (200 mcg). При бременност тази потребност се увеличава. Дозата от 0,4 mg е утвърдена в световната практика като достатъчна дневна доза за компенсиране на увеличените потребности на бременната жена от фолиева киселина. В случай, че вашия лекар не е предписал друго, приемайте по 1 таблетка NEOPHOLIC дневно. Не пропускайте дневен прием.

За да не пропускате дневната си доза, превърнете приемането на NEOPHOLIC в част от дневния си режим, така както миете зъбите си, разхождате кучето, пиете сутрешното си кафе, вземате душ или сресвате косата си.

 

Не взимайте NEOPHOLIC ако:

 • някога сте получавали алергична реакция към фолиева киселина или към някои от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

 

Консултирайте се с вашия лекар, ако:

 • сте родени със spina bifida
 • сте прекарали предишна патологична бременност, в резултат на което детето ви се е родило със spina bifida или друг вроден дефект на невралната тръба.
 • страдате от епилепсия лекувана с фенобарбитал, фенитоин или пиримидон.
 • вземате лекарства, които подтискат метаболизирането на фолиевата киселина – метотрексат, триметоприм или намаляват усвояването и в стомашно-чревния тракт – контрацептиви, антиконвулсанти.
 • сте прекарали хирургическа операция с резекция на тънкото черво.

Тези състояния изискват приемането на по-високи дози фолиева киселина.

 

Запомнете:

Фолиевата киселина от храната не е достатъчна за предпазване от дефекти на невралната тръба, сърдечно-съдови заболявания и рак.

Само допълнителният ежедневен прием на фолиева киселина доказано намалява риска от дефекти на невралната тръба, сърдечно-съдови заболявания и рак.

Тъй като над 50% от бременностите не са планирани, препоръчва се жените да приемат по 1 таблетка Neopholic всеки ден – просто за всеки случай.

Жените с повишен риск от раждане на дете с вроден дефект на невралната тръба се нуждаят от по-голяма доза фолиева киселина. Ако спадате към тази група, се консултирайте с Вашия лекар. Вие трябва да приемате 4 mg фолиева киселина дневно (10 таблетки Neopholic) по предписание, 1 до 3 месеца преди да забременеете, както и поне през първите три месеца на бременността.

 

NEOPHOLIC гарантира:

 • сигурен превантивен ефект в профилактиката на spina bifida
 • активност на субстанцията за целия период на срока на годност
 • точната доза, препоръчана на базата на международния опит
 • качество според изискванията на Европейската фармакопея
 • задоволяване на дневната потребност от фолиева киселина за всяка жена

NEOPHOLIC се препоръчва от българското дружество по акушерство и гинекология за профилактика на spina bifida от бременните жени.

 
ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1007

за търговия по интернет