НЕОФОЛИК таблетки Neopharm

В наличност
23122
7.14 лв.
Опаковка
90 таблетки
Баркод (EAN)
3800206060016

Неофолик таблетки Неофарм

Neopholic tablets Neopharm

 

NEOPHOLIC (НЕОФОЛИК) е препарат съдържащ 0,4 mg фолиева киселина, който е специално предназначен за бременни и жени планиращи бременност.

Фолиевата киселина участва в изграждането на всички нови клетки в организма. Това е важно, както за организма на жената, така и за бъдещото и бебе.

Ако в организма на бъдещата майка има достатъчно количество фолиева киселина, това може да предотврати появата на вродени дефекти на гръбначния стълб и мозъка на новороденото спина бифида (spina bifida).

От друга страна фолиевата киселина влияе и върху здравето на самата жена. Образуването на нови, здрави клетки с участието на фолиевата киселина е процес от особена важност за сърдечната дейност, възстановяването на кожата, растежа на ноктите и косата. Недостига на фолиева киселина предизвиква също нарушения в образуването на червени кръвни телца –еритроцити, което клинично се проявява като анемия. Затова фолиевата киселина се препоръчва за всяка жена, всеки ден, независимо дали планира бременност.

 

Състав:

 • 0.4 милиграма (400 микрограма) фолиева киселина

 

Начин на употреба:

Кога да започнете

 • За да има в организма на майката достатъчно количество фолиева киселина в момента на зачеването, се препоръчва приемането на NEOPHOLIC да започне поне 1 месец преди забременяване и да продължи през първите три месеца на бременността. В случай че бременността не е планирана, започнете приемането на NEOPHOLIC веднага след установяването и. Тъй като е трудно да предвидите началото на бременността, се препоръчва всяка жена, която има вероятност да забременее, да приема по 1 таблетка NEOPHOLIC всеки ден.
 • Дневната потребност на организма от фолиева киселина е 0,2 mg (200 mcg). При бременност тази потребност се увеличава. Дозата от 0,4 mg е утвърдена в световната практика като достатъчна дневна доза за компенсиране на увеличените потребности на бременната жена от фолиева киселина. В случай, че вашия лекар не е предписал друго, приемайте по 1 таблетка NEOPHOLIC дневно. Не пропускайте дневен прием.

За да не пропускате дневната си доза, превърнете приемането на NEOPHOLIC в част от дневния си режим, така както миете зъбите си, разхождате кучето, пиете сутрешното си кафе, вземате душ или сресвате косата си.

 

Не взимайте NEOPHOLIC ако:

 • някога сте получавали алергична реакция към фолиева киселина или към някои от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

 

Консултирайте се с вашия лекар, ако:

 • сте родени със spina bifida
 • сте прекарали предишна патологична бременност, в резултат на което детето ви се е родило със spina bifida или друг вроден дефект на невралната тръба.
 • страдате от епилепсия лекувана с фенобарбитал, фенитоин или пиримидон.
 • вземате лекарства, които подтискат метаболизирането на фолиевата киселина – метотрексат, триметоприм или намаляват усвояването и в стомашно-чревния тракт – контрацептиви, антиконвулсанти.
 • сте прекарали хирургическа операция с резекция на тънкото черво.

Тези състояния изискват приемането на по-високи дози фолиева киселина.

 

Запомнете:

Фолиевата киселина от храната не е достатъчна за предпазване от дефекти на невралната тръба, сърдечно-съдови заболявания и рак.

Само допълнителният ежедневен прием на фолиева киселина доказано намалява риска от дефекти на невралната тръба, сърдечно-съдови заболявания и рак.

Тъй като над 50% от бременностите не са планирани, препоръчва се жените да приемат по 1 таблетка Neopholic всеки ден – просто за всеки случай.

Жените с повишен риск от раждане на дете с вроден дефект на невралната тръба се нуждаят от по-голяма доза фолиева киселина. Ако спадате към тази група, се консултирайте с Вашия лекар. Вие трябва да приемате 4 mg фолиева киселина дневно (10 таблетки Neopholic) по предписание, 1 до 3 месеца преди да забременеете, както и поне през първите три месеца на бременността.

 

NEOPHOLIC гарантира:

 • сигурен превантивен ефект в профилактиката на spina bifida
 • активност на субстанцията за целия период на срока на годност
 • точната доза, препоръчана на базата на международния опит
 • качество според изискванията на Европейската фармакопея
 • задоволяване на дневната потребност от фолиева киселина за всяка жена

NEOPHOLIC се препоръчва от българското дружество по акушерство и гинекология за профилактика на spina bifida от бременните жени.

 
Още от neopharm
 1. ЦИСТОСТОП SR таблетки Neopharm
  ЦИСТОСТОП SR таблетки Neopharm
  21.42 лв.
 2. АДИРЕКС БЕБЕ сашета Neopharm
  АДИРЕКС БЕБЕ сашета Neopharm
  14.28 лв.
 3. АТУСИН БЕБЕ сироп Neopharm
  АТУСИН БЕБЕ сироп Neopharm
  17.99 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg