НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ

Продукт №
48796
В наличност
7,98 лв.

neopharm

Neolipidra Forte

Всяка таблетка NEOLIPIDRA FORTE (НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ) съдържа 240 милиграма високо концентриран еднопроцентен 1% eкстракт от метаболитите на дрождата Monascus purpureus. NEOLIPIDRA FORTE е специално създадено средство за намаляване нивата на холестерола и триглицеридите. NEOLIPIDRA FORTE е биотехнологичен продукт, получен при ферментацията на дрождата Monascus purpureus върху влажен ориз. Биологично активните вещества в състава на NEOLIPIDRA FORTE са: 14 различни монаколина- инхибитори на HMG-CoA редуктазата, стероли, изофлавони, моно- и полиненаситени мастни киселини, ненаситени мастни киселини, пигменти.

Действие:

 • NEOLIPIDRA FORTE едновременно намалява нивата на общия холестерол, LDL – “лошия” холестерол и триглицеридите
 • NEOLIPIDRA FORTE повишава нивата на HDL –„добрия” холестерол
 • NEOLIPIDRA FORTE не взаимодейства с други медикаменти
 • NEOLIPIDRA FORTE е приложим при всички пациенти, които не могат да приемат други средства за намаляване на холестерола
 • NEOLIPIDRA FORTE позволява дългосрочна многогодишна употреба без да уврежда черния дроб
 • Приемът на NEOLIPIDRA FORTE не води до проява на странични ефекти при над 4 годишен прием

Основните биологично-активни вещества в NEOLIPIDRA FORTE са 14 монаколина, които подтискат дейността на ензима HMG-CoA редуктаза, отговорен за производството на холестерол в черния дроб. Това води до намалена продукция на холестерол в черния дроб и понижени нива в кръвта. Нормалните нива на холестерола в кръвта не позволяват отлагането му в стените на кръвоносните съдове и образуване на атеросклеротични плаки. Това от своя страна намалява риска от инфаркт и инсулт. Понижаването на холестерола се дължи отчасти и на действието на останалите биологично активни вещества.

NEOLIPIDRA FORTE е много подходящ за приложение при пациенти, които не могат да приемат други средства за намаляване на холестерола поради непоносимост или проява на странични ефекти, несъвместимост с медикаменти за съпътстващо или наличие на чернодробно или бъбречно заболяване.

Прием:

- NEOLIPIDRA FORTE е подходящ за приложение както при пациенти с повишени нива на холестерол без друго съпътстващо заболяване, така и при пациенти с исхемична болест на сърцето за намаляване риска от инфаркт на миокарда, нестабилна ангина пекторис и процедури за реваскуларизация на коронарните съдове.

- Дозата на NEOLIPIDRA FORTE се определя според телесното тегло и тежестта на състоянието. Препоръчителната стандартна доза на NEOLIPIDRA FORTE е 2 пъти по 1 таблеткa от 240 mg или 480 mg дневно. Оценката на ефективността от приема на NEOLIPIDRA FORTE трябва да се извърши не по-рано от 8 седмици след началото на приема. При незадоволително намаляване на общия холестерол и LDL-холестерол и при пациенти с високо телесно тегло се препоръчва покачване на дневната доза с още 1 таблетка. Допълнителната доза от 1 таблетка се дава с вечерния прием, т.е. сутрин 1 таблетка и вечер 2 таблетки или общ дневен прием от 3 таблетки (720 mg). При необходимост от допълнително повишаване на дневната доза до 4 таблетки (960 mg) се приемат 2 таблетки сутрин и 2 таблетки вечер. Дневната доза не бива да надвишава 4 таблетки или 960 mg.

Не се препоръчва приема на NEOLIPIDRA FORTE в случаите на:

- Свръхчувствителност към някоя от съставките на таблетката, както и известна свръхчувствителност към дрожди. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитате някои от тези симптоми.

- Бременност, планиране на бременност или кърмене.

Уведомете вашия лекар ако:

 • Приемате някои от следните медикаменти
  Циклоспорин
  Нефазодон

  Противогъбичкови средства
  итраконазол, кетоконазол

  Фибрати
  гемфиброзил, безафибрат, фенофибрат

  Антибиотици
  еритромицин, кларитромицин
  Кумаринови антикоагуланти
  ХИВ протеазни инхибитори

  Антиаритмични средства
  амиодарон, верапамил, пропранолол
  Дигоксин

  Хипогликемични средства
  глипизид, хлорпропамид.
  Големи количества сок от грейпфрут (> 1.14 литра дневно)
 • Боледувате от сериозна инфекция
 • Имате трансплантиран орган
 • Скоро ви е била извършена хирургическа операция
 • Употребявате големи количества алкохол

Какви могат да бъдат причините за повишен холестерол?

 • Храната
  Най-честата причина за повишаване на холестерола е приемът на богата на мазнини храна – при около 70% от хората. След хранене, холестеролът от храната преминава в кръвоносната система. Към холестерола от храната се добавя и холестерола, който се произвежда в черния дроб и така се формират стойностите на общия холестерол в кръвта.
 • Наследственост:
  Повишеното ниво на холестерола може да се дължи на фамилна предразположеност, както е при около 3% от хората. Обикновено при тях холестеролът е повишен от ранна възраст и не се влияе от диетата.
 • Други заболявания
  Затлъстяването, захарният диабет, хипотиреоидизъм (понижена функция на щитовидната жлеза) ,Синдром на Кушинг (повишена функция на надбъбречните жлези), както и други заболявания водят до високи нива на холестерола при около 20% от хората.
 • Медикаменти
  Употребата на някои медикаменти повишава нивата на холестерола в кръвта. Такива средства са естрогени (женски полови хормони), кортикостероиди (противовъзпалителни средства), перорални контрацептиви (противозачатъчни средства), диуретици (отводняващи средства), бета-блокери (средства, използвани за лечение на сърдечно-съдови заболявания).
ХАРАКТЕРИСТИКИ
ДругиN/A
ГаранцияN/A
Опаковка
30 таблетки
ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1006

за търговия по интернет