НЕОРАЛИТ СР таблетки Neopharma

В наличност
36216
17.14 лв.
Опаковка
60 таблетки

НЕОРАЛИТ СР

NEORALIT SR

 

 

NEORALIT SR (НЕОРАЛИТ СР) е цитратна сол на елемента калий, който е необходим за поддържането на киселинно-алкалното равновесие в организма, както и за правилното функциониране на жизнено важни органи като сърцето и бъбреците.

NEORALIT SR доставя на организма калиеви и цитратни йони под формата на таблетки с удължено освобождаване, което гарантира постепенното постъпване на активните вещества в организма, поддържане на относително постоянни нива на активните вещества, по-добра поносимост към препарата и по-малък риск от стомашно дразнене. Калиевият цитрат се метаболизира в черния дроб до карбонат, което води до алкализиране на кръвта и урината. Това е особено полезно за хора, които страдат от състояния свързани с кисело pH на кръвта и урината.

EORALIT SR е предназначен за хора с дефицит на калий в диетата, както и за повлияване на състояния свързани с кисело pH на кръвта и урината и произтичащите от тях последствия.

 

Не се препоръчва приемане на NEORALIT SR в случаите на:

 • свръхчувствителност към някоя от съставките на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух.

Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

 • високи нива на калий в кръвта
 • сърдечна недостатъчност
 • бъбречна недостатъчност
 • пикочно-полова инфекция

 

Състав:

 • 195 мг калий под формата на 540 мг. калиев цитрат, равняващ се на 5 mEq калий.
 • Други: микрокристална целулоза, малтодекстрин, коповидон, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

 

Начин на употреба:

 • Обикновено NEORALIT SR се приема три пъти дневно в дози, в зависимост от индивидуалните потребности. В случай, че вашия лекар не е препоръчал друго, се приемат три пъти по две таблетки NEORALIT SR 540 mg или три пъти по една таблетка от NEORALIT SR 1080 mg по време на хранене или половин час след хранене. Преглътнете таблетките цели с една чаша вода (240 ml). Приемането на допълнително течности (2-3 литра на ден) е препоръчително при употреба на NEORALIT SR. Не дъвчете и не чупете таблетките. Не заемайте легнало положение поне половин час след прием на препарата. Ако пропуснете прием, вземете определената ви доза веднага щом се сетите. Ако се сетите твърде късно и е наближило времето за следващия прием, тогава изчакайте и приемете определената ви доза по времето на следващия прием, като прескочите пропуснатата доза. Никога не приемайте двойна доза, за да наваксате пропуснатия прием.
 • Измервайте два пъти дневно-сутрин и вечер рН на урината си с тест лентичките, като спазвате инструкциите за правилно отчитане стойността на рН, отпечатани върху кутията им. В случай, че на 3-тия ден след началото на приема на препарата рН на урината не е в границите на физиологичните стойности (6.0-7.0) увеличете дневната доза като добавите по 1 таблетка Neoralit SR към всеки дневен прием, т.е дозата се увеличава с 3 таблетки дневно. Ефектът от повишаването на дозата се оценява отново след 3 дни. Правят се толкова корекции на дозата, колкото е необходимо за постигане на желания терапевтичен резултат.
 • Контрола на киселинността на урината с тест лентичките се извършва ежедневно през целия курс на лечение.
 • Максималната дневна доза Neoralit SR не бива да надвишава 10800 mg.
 • Не приемайте повече от 20 таблетки дневно от Neoralit SR 540 mg!
 • Не приемайте повече от 10 таблетки дневно от Neoralit SR 1080 mg!
 • Спазвайте стриктно предписанията на Вашия лекар!
 • При предозиране незабавно потърсете лекарска помощ. Симптомите на предозиране обикновено включват тежест в крайниците, мускулна слабост, чувство на скованост, бавна или наравномерна сърдечна дейност, чувство на настъпваща загуба на съзнание.
 • В препоръчваните дози калиевият цитрат обикновено се понася добре. През първите няколко дни може да се изпитат симптоми на стомашен дискомфорт, гадене, повръщане и втечняване на изпражненията, докато организма се адаптира към препарата. Непременно уведомете вашия лекар, ако тези симптоми продължат или се задълбочат, както и в случаите на стомашна болка, слабост, мускулни болки, ускорено или неравномерно сърцебиене, затруднено дишане, скованост или схващане на крайниците, нервност, неприятен вкус в устата, черни лъскави изпражнения.

 

Алкализиране на уринатаКалиевият цитрат се прилага за алкализиране на урината и повишаване разтворимостта на бъбречните камъни, които се образуват при кисело рН-уратни и калциево-оксалатни.

Алкализирането на урината до физиологичните и стойности - рН между 6,0 и 7,0 повлиява редица болестни състояния свързани с високата киселинност като подагра, бъбречна тубулна ацидоза, уролитиаза.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg