НЕОРЕНАЛ СР таблетки Neopharm

В наличност
72504
35.70 лв.
Опаковка
60 таблетки

НЕОРЕНАЛ СР 600 мг таблетки Неофарм

Neorenal SR tablets Neopharm

 

NEORENAL SR e модерно средство, разработено на базата на Neorenal, с допълнен и обогатен състав на биологично активни вещества по нова фармацевтична технология, предназначено да повлиява положително състоянието на хора, страдащи от бъбречнокаменната болест (уролитиаза) и възпалителни заболявания на пикочно-половата система, с ненадмината ефикастност, удобен прием и липса на странични ефекти.

 

Предназначение:

NEORENAL SR подкрепя функциите на бъбреците и отделителната система. Спомага за отделянето на пикочна киселина. Повлиява благоприятно пикочно-половата система при риск от образуване на бъбречни камъни и инфекции.

 

Приложение:

Благодарение на своите действия комбинацията от екстрактите от брезови листа и Herniaria glabra повлиява благоприятно следните състояния:

  • Бъбречнокаменна болест

ускорява и улеснява изхвърлянето на бъбречни камъни и пясък от бъбреците и пикочния мехур, намалява риска от образуване на оксалатни, уратни, фосфатни и цистинови бъбречни камъни като увеличава диурезата, нормализира pH на урината, успокоява инфекциите в бъбречното легенче, подтиска преципитацията на калциевите йони и ускорява извеждането им с урината. Намалява броя на кризите и тежестта на симптомите им при бъбречно-каменна болест. Удължава интервалите между кризите. Успокоява инфекциите в бъбречното легенче и нормализира киселинността на урината

  • След литотрипсия

прилага се за улесняване на извеждането на остатъчните частици от разбития камък, предпазване от образуване на нови камъни и от инфектиране на наранената тъкан на пикочните пътища.

  • Възпаление на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит)

елиминира причинителите на инфекции в пикочно-половия тракт и облекчава симптомите на парене, болка и често уриниране при цистит, уретрит и пиелонефрит в резултат на ускореното отделяне на урина и подтискането на болестотворните бактерии в пикочно-половата система, което допринася за по-бързо излекуване на инфекцията. Намалява случаите на обостряне на хроничните заболявания на пикочно-половата ситема (цистит, уретрит, пиелонефрит). Засилва ефекта на прилагания антибиотик. Самостоятелното прилагане на Neorenal SR е обосновано след спиране на антибиотичното лечение, като продължение на терапевтичния курс. Neorenal SR позволява продължителна употреба (над 6 месеца) поради отличната си поносимост и безвредност.

  • Подагра

ускорява отделянето и отвеждането на пикочната киселина с урината. Флавоноидът кверцетин намалява активността на ензимите ксантин оксидаза и ксантин дехидрогеназа, които имат основна роля в патогенезата на подаграта.

  • Отоци

повлиява благоприятно отоци от сърдечно-съдов, бъбречен и възпалителен произход, нормализира пропускливостта на капилярите и подобрява състоянията свързани с неправилна задръжка на течности

  • Целулит

елиминира задържаната в подкожната тъкан вода, което е основната причина за появата и развитието на целулита. Екстрактът от брезови листа стимулира кръвообръщението в кожата и нормализира пропускливостта на капилярите. Това подобрява отвеждането на отпадни метаболити от кожата и освобождава задържаните в кожата и подкожието течности. Така в подкожната мастна тъкан се създават условия за по ефикасно изгаряне на мазнините.

 

Дозировка:

Индикация

Дневна доза

Продължи-телност*

Уролитиаза

 

 

Криза

2 пъти дневно
по 2 таблетки

10 дни

Профилактика (в периодите между кризи)

2 пъти дневно
по 1 таблетка

60 дни

Възпалителни заболявания

 

 

Остър цистит, уретрит или пиелонефрит

2 пъти дневно
по 2 таблетки

10 дни

Хроничен пиелонефрит

2 пъти дневно
по 1 таблетка

90 дни

Хроничен цистит и уретрит

2 пъти дневно
по 1 таблетка

60 дни

Профилактика
на подагра

2 пъти дневно
по 1 таблетка

90 дни

*-минимална продължителност на приема за постигане на терапевтичен резултат

Ефектът на Neorenal SR се усилва при увеличен прием на течности 1-2 литра дневно.
Дозировката на препарата се определя според телесното тегло и тежестта на състоянието. В случай, че лекуващия лекар не е препоръчал друго, се приемат от 1 до 2 таблетки по два пъти на ден.

 

Състав:

NEORENAL SR 600 мг съдържа стандартизиран екстракт от брезови листа, стандартизиран екстракт от Herniaria glabra и патентована комбинация от 3,5,7,3′,4′-penta-hydroxy-flavone и 3,7,3 ′,4 ′-tetra-hydroxy-flavone

Всяка таблетка NEORENAL SR съдържа следните активни вещества: флавоноиди – 122 mg, тетрациклични тритерпени – 30 мг, танини-52 mg, тритерпенови сапонини 9 mg, фенолкарбонови киселини-4 mg, кумарини-0,5 mg, бетулорентична киселина, калиев нитрат и др.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg