НЕОРЕНАЛ СР таблетки Neopharm

В наличност
72504
38.33 лв.
Опаковка
60 таблетки
Баркод (EAN)
3800206060115

НЕОРЕНАЛ СР 600 мг таблетки Неофарм

Neorenal SR tablets Neopharm

 

NEORENAL SR e модерно средство, разработено на базата на Neorenal, с допълнен и обогатен състав на биологично активни вещества по нова фармацевтична технология, предназначено да повлиява положително състоянието на хора, страдащи от бъбречнокаменната болест (уролитиаза) и възпалителни заболявания на пикочно-половата система, с ненадмината ефикастност, удобен прием и липса на странични ефекти.

 

Предназначение:

NEORENAL SR подкрепя функциите на бъбреците и отделителната система. Спомага за отделянето на пикочна киселина. Повлиява благоприятно пикочно-половата система при риск от образуване на бъбречни камъни и инфекции.

 

Приложение:

Благодарение на своите действия комбинацията от екстрактите от брезови листа и Herniaria glabra повлиява благоприятно следните състояния:

 • Бъбречнокаменна болест

ускорява и улеснява изхвърлянето на бъбречни камъни и пясък от бъбреците и пикочния мехур, намалява риска от образуване на оксалатни, уратни, фосфатни и цистинови бъбречни камъни като увеличава диурезата, нормализира pH на урината, успокоява инфекциите в бъбречното легенче, подтиска преципитацията на калциевите йони и ускорява извеждането им с урината. Намалява броя на кризите и тежестта на симптомите им при бъбречно-каменна болест. Удължава интервалите между кризите. Успокоява инфекциите в бъбречното легенче и нормализира киселинността на урината

 • След литотрипсия

прилага се за улесняване на извеждането на остатъчните частици от разбития камък, предпазване от образуване на нови камъни и от инфектиране на наранената тъкан на пикочните пътища.

 • Възпаление на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит)

елиминира причинителите на инфекции в пикочно-половия тракт и облекчава симптомите на парене, болка и често уриниране при цистит, уретрит и пиелонефрит в резултат на ускореното отделяне на урина и подтискането на болестотворните бактерии в пикочно-половата система, което допринася за по-бързо излекуване на инфекцията. Намалява случаите на обостряне на хроничните заболявания на пикочно-половата ситема (цистит, уретрит, пиелонефрит). Засилва ефекта на прилагания антибиотик. Самостоятелното прилагане на Neorenal SR е обосновано след спиране на антибиотичното лечение, като продължение на терапевтичния курс. Neorenal SR позволява продължителна употреба (над 6 месеца) поради отличната си поносимост и безвредност.

 • Подагра

ускорява отделянето и отвеждането на пикочната киселина с урината. Флавоноидът кверцетин намалява активността на ензимите ксантин оксидаза и ксантин дехидрогеназа, които имат основна роля в патогенезата на подаграта.

 • Отоци

повлиява благоприятно отоци от сърдечно-съдов, бъбречен и възпалителен произход, нормализира пропускливостта на капилярите и подобрява състоянията свързани с неправилна задръжка на течности

 • Целулит

елиминира задържаната в подкожната тъкан вода, което е основната причина за появата и развитието на целулита. Екстрактът от брезови листа стимулира кръвообръщението в кожата и нормализира пропускливостта на капилярите. Това подобрява отвеждането на отпадни метаболити от кожата и освобождава задържаните в кожата и подкожието течности. Така в подкожната мастна тъкан се създават условия за по ефикасно изгаряне на мазнините.

 

Дозировка:

Индикация

Дневна доза

Продължи-телност*

Уролитиаза

 

 

Криза

2 пъти дневно
по 2 таблетки

10 дни

Профилактика (в периодите между кризи)

2 пъти дневно
по 1 таблетка

60 дни

Възпалителни заболявания

 

 

Остър цистит, уретрит или пиелонефрит

2 пъти дневно
по 2 таблетки

10 дни

Хроничен пиелонефрит

2 пъти дневно
по 1 таблетка

90 дни

Хроничен цистит и уретрит

2 пъти дневно
по 1 таблетка

60 дни

Профилактика
на подагра

2 пъти дневно
по 1 таблетка

90 дни

*-минимална продължителност на приема за постигане на терапевтичен резултат

Ефектът на Neorenal SR се усилва при увеличен прием на течности 1-2 литра дневно.
Дозировката на препарата се определя според телесното тегло и тежестта на състоянието. В случай, че лекуващия лекар не е препоръчал друго, се приемат от 1 до 2 таблетки по два пъти на ден.

 

Състав:

NEORENAL SR 600 мг съдържа стандартизиран екстракт от брезови листа, стандартизиран екстракт от Herniaria glabra и патентована комбинация от 3,5,7,3′,4′-penta-hydroxy-flavone и 3,7,3 ′,4 ′-tetra-hydroxy-flavone

Всяка таблетка NEORENAL SR съдържа следните активни вещества: флавоноиди – 122 mg, тетрациклични тритерпени – 30 мг, танини-52 mg, тритерпенови сапонини 9 mg, фенолкарбонови киселини-4 mg, кумарини-0,5 mg, бетулорентична киселина, калиев нитрат и др.

Още от neopharm
 1. АДИРЕКС сашета Neopharm
  АДИРЕКС сашета Neopharm
  15.71 лв.
 2. АДИРЕКС за ДЕЦА сашета Neopharm
  АДИРЕКС за ДЕЦА сашета Neopharm
  14.28 лв.
 3. МОВАГЕН таблетки Neopharm
  МОВАГЕН таблетки Neopharm
  27.06 лв.
 4. НЕОРАЛИТ СР таблетки Neopharma
  НЕОРАЛИТ СР таблетки Neopharma
  18.56 лв.
 5. РЕЗИСТА КИДС сироп Neopharm
  РЕЗИСТА КИДС сироп Neopharm
  16.43 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg